103 rovers ingeschreven voor nieuwe jacht

103 rovers ingeschreven voor nieuwe jacht
 

Maar liefst 103 rovers, waaronder 24 debutant-rovers, gaan op jacht naar de Glazen Bol. 50 nieuwe vragen leidt het roverspeloton oa langs de 5 belangrijkste wielerklassiekers, het WK squash in Rotterdam, de Hobart Yacht Race en EURO 2012. Alvast succes gewenst…

Het roverspeloton blijft maar groeien. In 2006 startten 32 rovers aan een avontuur, vijf jaar later is het maximale aantal deelnemers bereikt en zelfs licht overschreden. Er is eigenlijk plek voor 100 rovers, maar dit seizoen gaan 103 rovers op jacht naar de Glazen Bol. De laatste 5 aanmeldingen waren allen even enthousiast, er kon geen keuze worden gemaakt. 50 nieuwe vragen staan op de kalender, 28 sportevenementen vragen om aandacht. Het seizoen start met de Europese voetballiga’s. De kampioenen en nummers laatst van de Nederlandse Eredivisie, de Spaanse Primera Division, de Engelse Premier League en de Duitse Bundesliga worden gevraagd. Traditiegetrouw zijn de voetbalvragen vaak beslissend, gelijk opletten dus. Op 1 juli 2012 vormt de finale van EURO 2012 het sluitstuk van de 6de editie Glazen Bol en de 1000 rovers.

Dit seizoen is er in ieder geval één primeur. Op het slotfeest in De Machinist op 3 september is een deadline gepland. Het WK Atletiek staat op de kalender en tijdens het roversfeest is inzenden mogelijk. Vier vragen over de finales op de laatste dag van de mondiale titelstrijd in het Koreaanse Daegu. Welke rover zit als eerste op de troon? September wordt overigens direct een drukke maand. Het WK moderne vijfkamp staat voor het eerst op de kalender. Pistoolschieten, schermen, zwemmen, hippische sport en als laatste nog een stukje hardlopen, hoe is het verzonnen. Ook krijgt roverssport nummer 1, rugby, met het WK in Nieuw-Zeeland aandacht. Bijna vanzelfsprekend. De Europese topscorers worden ten slotte begin september ook nog gevraagd. 4 serieuze kansen op 20 punten. Vorig jaar stonden de topscorers voor het eerst op de roverskalender en de vragen zorgden met Mario Gomez in de Bundesliga (20 punten) en Bjorn Vleminckx in de Eredivisie (geen punten, dus kans gemist op 20 punten) gelijk voor vuurwerk.

Dit seizoen geen plaats voor de Tour de France, maar de 5 belangrijkste wielerklassiekers zijn wel opgenomen in de jacht. De winnaars van de Giro di Lombardia (de klassieker van de vallende bladeren), Milano-Sanremo (La Primavera), de Ronde van Vlaanderen (Vlaanderens Mooiste), Paris-Roubaix (Hel van het Noorden), Liege-Bastogne-Liege (La Doyenne) leveren punten op. En wielrennen is 20-punten gevaarlijk, dus concentratie vereist. Verder vallen het WK squash op (dit jaar in Rotterdam), de Hobart Yacht Race (de legendarische zeilrace in Australië), WK biatlon, Tata Steel Chess (het grootste schaaktoernooi ter wereld in Wijk aan Zee) en Roland Garros op de kalender op. De bekende roversevenementen Garmisch-Partenkirchen, 6 Nations, Grand National, Marathon Rotterdam en de Champions League finale hebben ook dit jaar weer een plaats veroverd.

Dit jaar aparte waardering voor de Amerikaanse sporten. De MLB, de NBA, WK Iron Man, Masters Augusta en de Indy500 leveren naast punten voor de Glazen Bol en de Hoed ook punten voor de US-Rover op. Voor de debutant-rovers misschien een tip om goed naar de puntentelling te kijken elders op onze site. Kort samengevat: iedere voorspelling is maximaal 20 punten waard, maar is afhankelijk van het aantal rovers dat de vraag goed heeft voorspeld en dus van te voren niet bekend. De 20 punten worden verdeeld onder de goede inzenders, een uniek goede voorspelling is 20 punten waard, hebben 10 rovers het bij het rechte eind is die voorspelling 20/10= 2 punten waard. Voor de Hoed geldt deze verdeelsleutel niet. Iedere goede voorspelling is 1 punt waard. Naast de absolute hoofdprijs, de Glazen Bol, wordt verder de voetbalrover, wielerrover en eerder genoemde US-rover op het slotfeest gehuldigd.

De zesde strijd om de Glazen Bol wordt in juni 2012 beslist tijdens het Europees Kampioenschap voetbal in de Oekraïne en Polen. Vijf vragen over de finale EURO 2012 in Kiev brengt uiteindelijk de winnaar. Zo ver is het nog lang niet. Iedere rover begint op nul, 50 vragen, 50 kansen, wie volgt Paul Steijger op als opperrover? Of slaat Paulus voor de derde keer toe? Game on!

Gepubliceerd op 15/08/2011
Aangepast op 15/08/2011
Auteur: Roversnest
 
 
Willem den Hartogh
4 september 2011 om 15:16:58
De gebroeders den Hartogh pakken punten.. YES!!

Krijg je ook punten als de atleten die je hebt gekozen op 3 van de 4 onderdelen tweede worden?
Jeroen Kloet
28 augustus 2011 om 21:16:31
oeps. Foutje vd Bos. Sorry jongen. Nog last van de jetlag zullen we maar zeggen.
groet
Kloet

p.s. Behoorlijk kansloos vd Male, verliezen van een vijf jarige. Zin in revange 17 september bij de Highland Games ?
Wim van der Male
28 augustus 2011 om 14:24:04
net billenkoek gekregen van mijn 5-jarige dochter met monopoly: velperplein met een hotel erop nekte me definitief.
ik maak me geen illusies, de kans dat ik die bol win dit jaar is 1 op 106. lagere kans dan ooit
maar toch: 1 keertje 20 punten zou toch wel verdomd lekker zijn.
alsof iemand bij mij op een volgebouwde kalverstraat komt.... huur!
Rob Lenting
28 augustus 2011 om 12:21:47
... de gebroeders Tempelman, de gebroeders Den Hartogh, de broertje Tan, de bouwmannen. Leuk idee, maar wel zonder de Bossen. Aad is een wijs vader en die weten veel meer, dat is niet eerlijk.
Jeroen Kloet
28 augustus 2011 om 12:11:42
de Kloetten zullen dit jaar aan het langste eind trekken. Kunnen we inmiddels niet een subklassement voor broeders ontwikkelen : de gebroeders vd Kraaij, de gebroeders Lenting, de gebroeders vd Bos, de gebroeders Kloet, etc, etc,etc...
Olaf van der Kraaij
27 augustus 2011 om 20:54:42
Ga meer voor één van de kraaien...
Aad van den Bos
27 augustus 2011 om 10:06:57
Het wordt tijd dat een van de bossies hem gaan winnen!!!!!!!!!!!!!!!!!.
Michiel Oosterhoff
27 augustus 2011 om 01:21:37
Dit zijn de leukste momenten. Kijken wat die inzending waard is. Niet alleen die van jezelf, maar ook van je soortgenoten. Hoop op het niet voor de hand liggende, de kleine wondertjes van de wereld. Natuurlijk kun je ook volledig verzekerd voorzichtig op de rechterbaan van het leven blijven zitten en gokken op THE most obvious. Hoe intens saai. Dus Lieve rovervrienden, maak keuzes waar je trots op kunt zijn, waar enig denkwerk en creativiteit voor nodig is. Of, en dat is in vele gevallen natuurlijk ook mogelijk, wees blij met voorspelbaarheid, hark in jullie geestelijk sportvolkstuintje 10 keer 0,5 punt binnen en val in slaap bij de voorspelbaarheid van het eigen bestaan.

Mag het jullie goed gaan, veel plezier
Ilja Flem
26 augustus 2011 om 21:45:13
Rovers,

Al zeg ik het zelf. Dankzij de competentie, sportieve inlevingsvermogen, voorspellende kwaliteiten die ik beschik heb ik de eerste vier vragen over de liga’s weer zeer bedreven, nauwlettend en hartstochtelijk ingevuld. Hoe ervaren en deskundig ik inmiddels ook ben, het roversbloed gierde weer door mijn aderen, alsof het de eerste keer was.

We staan weer aan de start van een nieuw roversjaar met weer een enerverende uitgebalanceerde mooie sportieve roverskalender. Het wordt een fantastisch mooi sportjaar. Mijn complimenten aan het roversnest. Ik heb wederom zin in een heerlijk potje glazen bol.

Tot het einde toe gaan we er een spannende roversstrijd van maken.

Succes Allen!
Wouter van Dam
22 augustus 2011 om 16:47:38
Verdomme mannen, na een aantal "mij onwaardige klasseringen" heb ik er toch weer enorm veel zin en vertrouwen in. Mooi dat de heren opperrovers het weer mogelijk hebben gemaakt en ik ga er vast 1000 ekkies doorheen jagen. Die zullen mij namelijk dit jaar niet meer ontglippen.

Wout
Jeroen Kloet
17 augustus 2011 om 19:02:18
Whahahahaha.Yeah right.
Jij eerste worden Rob ?
Ik check even je klassering van de laaste jaren. 25e,26e, 7e en 53e.
En afgelopen jaar was je volgens mij ook rond plaats 50 te vinden of zo ?
Ben benieuwd uit welk vaatje dit jaar gaat tappen. Ik ga maar eens starten met het invullen van de voetballiga s nu en ik sluit pas af als ik de bevestiging heb ontvangen dat ook al mijn antwoorden geregistreerd zijn. Dat is nog eens een vliegende start van het nieuwe roversjaar.
een groet van Kloet
Rob Lenting
17 augustus 2011 om 06:18:36
Op de valreep zijn er nog 3 debutant-rovers toegevoegd. Onze webmaster heeft vanuit Londen onverwachts tijd kunnen vrij maken om de laatkomers toe te voegen aan de database.

Arco Bomgaars, Pekka Smit en Michel Sas maken het peloton 2011-2012 compleet. 106 rovers kunnen vanaf later vandaag de eerste 4 inzendingen plaatsen, een absoluut record.

Allen succes gewenst, dat de beste tweede mag worden! (achter mij natuurlijk)
Jeroen Kloet
16 augustus 2011 om 00:52:36
wauw...103 deelnemers !!!
Waaronder : little brother Kloet, zwager Stoujesdijk en zwager van Pruissen !!!
Let the game begin !!!!