De Glazen Bol en de 1000 Rovers

De Glazen Bol en de 1000 Rovers
 

‘De Glazen Bol en de 1000 Rovers’ is een besloten gezelschap van liefhebbers van internationale sportevenementen. 50 doldwaze sportvragen staan centraal in de jacht op onze heilige graal, de oh zo mooie Glazen Bol.

 

De aftrap van de achttiende jacht op de Glazen Bol is op 4 september 2023. Er staan weer 50 mooie vragen klaar. Uiteraard de meeste aandacht voor de Olympische Spelen in Parijs. Zo worden de laatste punten verdiend door een juiste voorspelling van de medaillespiegel en voorspelling van de Olympische hockeyfinale.

 

Zoals altijd zal het seizoen feestelijk worden afgesloten, met daarbij de uitreiking van onze Glazen Bol als hoogtepunt. Hoe dat feestje er uit gaat zien moet het roversnest nog even op broeden. Wel staat nu al vast dat je dat absoluut niet wil missen.

 

Het spel kent gevarieerde vragen en een ingenieuze puntentelling. Per vraag worden 20 punten verdeeld over het aantal goede inzendingen. Welk paard wint de Grand National? Wat wordt de winnende eindtijd van de Marathon Rotterdam? Wie mag het groene jasje aantrekken na 4 dagen golf op The Masters?

 

Maar ook minder bekende sporten komen bij ons aan bod. Bijvoorbeeld wel eens van de World Padel Tour gehoord? Nee? Geen probleem! Het gebrek aan kennis hoeft een inzending niet in de weg te staan. Het Roversnest biedt namelijk altijd hulp.

 

Op deze website wordt bij elk evenement voor achtergrondinformatie gezorgd en e-mails in de week voorafgaande van een evenement houden je bij de les. Ook helpt het deadlines niet te vergeten door aan te sluiten bij de app-groep ‘Trouwe volgers’. Weet wel waar je aan begint, want rovers appen graag!

 

De jacht op de Glazen Bol is leuk, maar er is meer. Het gaat uiteindelijk om het Roversgevoel! Wat dat precies is, daar komt een rover vanzelf achter. Naast het spel worden er daarom ook dit jaar weer leuke evenementen georganiseerd, waaronder RoversPoker, RoversGolf, RoversKart, RoversPadel, RoversTriatlon en een heuse wielerklassieker Rotterdam-Cauberg-Rotterdam.

 

Al met al belooft het weer een mooi roversjaar te worden.

Gepubliceerd op 26/06/2018
Aangepast op 15/09/2023
Auteur: Roversnest