De Glazen Bol en de 1000 Rovers

De Glazen Bol en de 1000 Rovers
 

‘De Glazen Bol en de 1000 Rovers’ is een besloten gezelschap van liefhebbers van internationale sportevenementen. 50 doldwaze sportvragen staan centraal in de jacht op onze heilige graal. Het gaat allemaal om die Glazen Bol, de rest is bijzaak.

De aftrap van het dertiende seizoen is op 15 september 2018 met vragen over de Europese voetbalcompetities en de GP van Singapore. Het jaar zal eindigen met vragen over de Tour de France met hopelijk wederom een hoofdrol voor de Nederlanders. Tijdens het Roversdiner in de zomer van 2019 wachten voor de verschillende winnaars prachtige prijzen. De absolute hoofdprijs is de De Glazen Bol (wisseltrofee) die goed is voor eeuwige roem en een aardigheidje.

Het spel kent gevarieerde vragen en een ingenieuze puntentelling. Per vraag worden 20 punten verdeeld over het aantal goede inzendingen. Welk paard wint de Grand National? Wat wordt de winnende eindtijd van de Marathon Rotterdam? Wie mag het groene jasje aantrekken na 4 dagen golf op The Masters? Over dat soort vragen gaat het. Gelukkig biedt het Roversnest hulp. Op deze website wordt bij elk evenement voor achtergrondinformatie gezorgd en mails in de week voorafgaande van een evenement houden je bij de les.

Een gokje wagen is leuk, maar er is meer. Het gaat uiteindelijk om het Roversgevoel! Wat dat precies is, daar komt een rover vanzelf achter. Deelname kan alleen op uitnodiging van het Roversnest en het hoe of waarom zijn opgenomen in de kleine lettertjes van onze reglementen.

Gepubliceerd op 26/06/2018
Aangepast op 08/10/2018
Auteur: Roversnest