De Glazen Bol en de 1000 Rovers

De Glazen Bol en de 1000 Rovers
 

‘De Glazen Bol en de 1000 Rovers’ is een besloten gezelschap van liefhebbers van internationale sportevenementen. 50 doldwaze sportvragen staan centraal in de jacht op onze heilige graal. Het gaat allemaal om die Glazen Bol, de rest is bijzaak.

De aftrap van het veertiende seizoen is op 13 september 2021 met vragen over de Eredivisie, Premier League en de hoogste Nederlandse hockeycompetitie. Het jaar zal eindigen op 24 juli wanneer de Tour de France, The Open en het WK Atletiek de finale dag kennen. Het seizoen zal feestelijk worden afgesloten met de uitreiking van onze Glazen Bol als hoogtepunt.

Het spel kent gevarieerde vragen en een ingenieuze puntentelling. Per vraag worden 20 punten verdeeld over het aantal goede inzendingen. Welk paard wint de Grand National? Wat wordt de winnende eindtijd van de Marathon Rotterdam? Wie mag het groene jasje aantrekken na 4 dagen golf op The Masters? Dat soort vragen.

Gelukkig biedt het Roversnest hulp. Op deze website wordt bij elk evenement voor achtergrondinformatie gezorgd en mails in de week voorafgaande van een evenement houden je bij de les. Ook helpt het deadlines niet te vergeten door aan te sluiten bij de app-groep ‘Trouwe volgers’.

Een gokje wagen is leuk, maar er is meer. Het gaat uiteindelijk om het Roversgevoel! Wat dat precies is, daar komt een rover vanzelf achter. Naast het spel worden ook special voor rovers de Highland Games, RoversPoker, RoversGolf, RoversCart, RoversFlipperen en RoversTriatlon georganiseerd. Het belooft een mooi sportjaar te worden. Tot snel!

Gepubliceerd op 26/06/2018
Aangepast op 03/09/2021
Auteur: Roversnest