De Glazen Bol en de 1000 Rovers

De Glazen Bol en de 1000 Rovers
 

‘De Glazen Bol en de 1000 Rovers’ is een besloten gezelschap van liefhebbers van internationale sportevenementen. 50 doldwaze sportvragen staan centraal in de jacht op onze heilige graal. Het gaat allemaal om die Glazen Bol, de rest is bijzaak.

De aftrap van het veertiende seizoen is op 19  september 2020 met vragen over Roland Garros, gevolgd door de Europese voetbalcompetities een week later. Het jaar zal eindigen met 12 vragen over de Olympische Spelen in Tokyo. Tijdens het Roversfeest op 4 september 2021 wachten voor de verschillende winnaars prachtige prijzen. De absolute hoofdprijs is de De Glazen Bol (wisseltrofee) die goed is voor eeuwige roem en een aardigheidje.

Het spel kent gevarieerde vragen en een ingenieuze puntentelling. Per vraag worden 20 punten verdeeld over het aantal goede inzendingen. Welk paard wint de Grand National? Wat wordt de winnende eindtijd van de Marathon Rotterdam? Wie mag het groene jasje aantrekken na 4 dagen golf op The Masters? Over dat soort vragen gaat het. Gelukkig biedt het Roversnest hulp. Op deze website wordt bij elk evenement voor achtergrondinformatie gezorgd en mails in de week voorafgaande van een evenement houden je bij de les.

Een gokje wagen is leuk, maar er is meer. Het gaat uiteindelijk om het Roversgevoel! Wat dat precies is, daar komt een rover vanzelf achter. Naast het spel worden ook special voor rovers de Highland Games, RoversPoker, RoversGolf en RoversTriatlon georganiseerd. Het belooft weer een mooi sportjaar te worden.

Gepubliceerd op 26/06/2018
Aangepast op 19/09/2020
Auteur: Roversnest