De Glazen Bol en de 1000 Rovers

De Glazen Bol en de 1000 Rovers
 

‘De Glazen Bol en de 1000 Rovers’ is een besloten gezelschap van liefhebbers van internationale sportevenementen. 50 doldwaze sportvragen staan centraal in de jacht op onze heilige graal. Het gaat allemaal om die Glazen Bol, de rest is bijzaak.

 

De aftrap van de zeventiende jacht op de Glazen Bol is op 11 september 2022. Er staan weer 50 mooie vragen klaar. Uiteraard de meeste aandacht voor het WK voetbal in Qatar. De laatste punten worden verdiend na de finish van de Tour de France op de Champs-Élysées.

 

Het seizoen zal feestelijk worden afgesloten met de uitreiking van onze Glazen Bol als hoogtepunt.

 

Het spel kent gevarieerde vragen en een ingenieuze puntentelling. Per vraag worden 20 punten verdeeld over het aantal goede inzendingen. Welk paard wint de Grand National? Wat wordt de winnende eindtijd van de Marathon Rotterdam? Wie mag het groene jasje aantrekken na 4 dagen golf op The Masters?

 

Maar ook minder bekende sporten komen bij ons aan bod. De Spring Basho in Osaka wel eens van gehoord? Zwaarlijvige mannen ook wel sumo-worstelaars genoemd duwen elkander uit de ring. Kan ook zo maar op onze kalender staan. Of de Vasaloppet? Ski-lopen in Zweden. Verstand van? Dat hoeft helemaal niet.

 

Het Roversnest biedt namelijk altijd hulp. Op deze website wordt bij elk evenement voor achtergrondinformatie gezorgd en e-mails in de week voorafgaande van een evenement houden je bij de les. Ook helpt het deadlines niet te vergeten door aan te sluiten bij de app-groep ‘Trouwe volgers’.

 

Een gokje wagen is leuk, maar er is meer. Het gaat uiteindelijk om het Roversgevoel! Wat dat precies is, daar komt een rover vanzelf achter. Naast het spel worden ook special voor rovers de Highland Games, RoversPoker, RoversGolf, RoversCart, RoversFlipperen en RoversTriatlon georganiseerd.

 

Het belooft een mooi sportjaar te worden.

Gepubliceerd op 26/06/2018
Aangepast op 28/08/2022
Auteur: Roversnest