Vraag en Antwoord

Klik op een vraag voor het antwoord
Inzenden
Wanneer kan ik inzenden?
Een aantal dagen voor de deadline van het evenement krijg je een mail toegezonden dat je vanaf dat moment kunt inzenden voor het evenement.
Kan ik nog inzenden na de deadline?
Nee, inzenden is slechts mogelijk tot de deadline.
Wat betekent de notatie (?/1) of (1/1) achter inzenden in het menu?
Het getal voor de slash staat voor het aantal evenementen waarvoor jij nog moet inzenden.
Ben je niet ingelogd, dan staat hier een vraagteken. De site weet immers niet wie je bent.
Het getal na de slash staat voor het aantal evenementen waarvoor een deadline loopt.
Kan ik inzenden voor een vriend of collega?
Ja, maar let erop dat je de inzendingen strikt gescheiden houdt. Doe de inzendingen na elkaar en niet door elkaar. Open dus geen twee vensters tegelijkertijd, maar open de browser, doe de inzending, sluit de browser en doe vervolgens hetzelfde voor de volgende inzending.
Wat gebeurt er als ik niet inzend?
Je doet niet mee om de punten van het desbetreffende evenement en in je persoonlijke statistieken is te zien dat je niet alle vragen beantwoord hebt.
Mijn antwoord wordt niet geaccepteerd, wat nu?
Controleer of je je aan het juiste formaat van de uitslag houdt en of je alles hebt ingevuld. Lukt het dan nog niet, mail dan het Roversnest of zoek telefonisch contact.
Knockout
Kan ik zien wanneer mijn tegenstander heeft ingezonden?
Ja, dat kan. Beweeg met de muis over de uitslag van je tegenstander. Als hij eerder dan jij was met inzenden, dan wordt de tijd getoond.
Laatste nieuws
Kan ik op een artikel reageren?
Ja, dat kan. Klik op het artikel en scroll tot onderaan het artikel. Daar vind je een link om te reageren.
Waarom moet ik inloggen voor een reactie?
Er is geen redactie aanwezig om alle anonieme reacties te controleren. Alleen deelnemers aan de Glazen Bol en de 1000 Rovers mogen reacties plaatsen.
Site
Waar meld ik een op- of aanmerking?
Als de op- of aanmerking van belang is voor alle deelnemers, laat deze dan achter als reactie op een artikel. Zo niet, stuur dan een e-mail naar het Roversnest.
Wat is het e-mailadres van het Roversnest?
duizendrovers@gmail.com
Stand
Wat is de virtuele stand?
In de virtuele stand is een aantal virtuele uitslagen opgenomen. Dit zijn uitslagen voor vragen die gelden zolang een evenement loopt en totdat het definitieve antwoord bekend is. Je kunt dus aan de stand aflezen welke positie je in de normale stand zou innemen, wanneer de uitslag van de vraag van dat moment ook de eindtuitslag zou zijn. Vanaf september zullen de internationale voetbalcompetities in de virtuele stand worden verwerkt. Tijdens de gehele Tour de France is bijvoorbeeld ook de drager van de gele trui een virtuele uitslag.
Wat is de Rovershoed?
De Rovershoed is een competitie waarin het aantal correcte antwoorden van een deelnemer wordt geteld. Hoe meer antwoorden de deelnemer goed heeft, hoe hoger deze in de ranglijst verschijnt. Samengestelde vragen tellen als één goed antwoord, een hoofdvraag en een bonusvraag als twee goede antwoorden. Bij een gelijke stand is de winnaar degene met de meest behaalde punten in de Glazen Bol.
Wat is de Voetbalrover?
De Voetbalrover is een competitie waarin het aantal correcte antwoorden van een deelnemer wordt geteld voor alle vragen die aan voetbal gerelateerd zijn. Hoe meer antwoorden de deelnemer goed heeft, hoe hoger deze in de ranglijst verschijnt. Samengestelde vragen tellen als één goed antwoord, een hoofdvraag en een bonusvraag als twee goede antwoorden. Bij een mogelijke gelijke stand is de winnaar degene met de meest behaalde punten uit alle voetbalvragen.
Wat is de Olympische Rover?
De Olympische Rover is een competitie waarin het aantal correcte antwoorden van een deelnemer wordt geteld voor alle vragen die aan de Olympische Spelen gerelateerd zijn. Hoe meer antwoorden de deelnemer goed heeft, hoe hoger deze in de ranglijst verschijnt. Samengestelde vragen tellen als één goed antwoord, een hoofdvraag en een bonusvraag als twee goede antwoorden. Bij een mogelijke gelijke stand is de winnaar degene met de meest behaalde punten uit alle Olympische vragen.
Wat is de Winterrover?
De Winterrover is een competitie waarin het aantal correcte antwoorden van een deelnemer wordt geteld voor alle vragen die aan wintersporten gerelateerd zijn. Hoe meer antwoorden de deelnemer goed heeft, hoe hoger deze in de ranglijst verschijnt. Samengestelde vragen tellen als één goed antwoord, een hoofdvraag en een bonusvraag als twee goede antwoorden. Bij een mogelijke gelijke stand is de winnaar degene met de meest behaalde punten uit alle vragen over wintersporten.
Wat betekenen de bruine tooltips bij de scores?
Beweeg je bij de Glazen Bol-stand met de muis over het puntenaantal van een Rover (op je mobiel moet je erop klikken), dan verschijnt er een preciezer getal. Zo kun je tot 4 decimalen zien wat de werkelijke score is. Bij andere klassementen, zoals de Hoed of de Voetbalrover, zie je 2 getallen. Het eerste getal is de score in de Bol voor de vragen van dat specifieke klassement en het tweede getal is het aantal punten in de Glazen Bol. Uit deze gegevens kun je afleiden waarom een Rover bij een gelijk aantal punten boven of onder een andere Rover staat. Bij de Hoed zijn beide getallen overigens gelijk, omdat dit klassement over alle vragen wordt berekend.
Voorspellingen
Kan ik de oorspronkelijke waarde van mijn voorspelling nog zien?
Ja, links staat het aantal punten, rechts de eventuele score. Alle uitslagen zijn terug te lezen via de pagina 'De 50 Vragen' door op de gewenste vraag te klikken.
Kan ik zien welke vragen virtueel zijn?
Ja, als er virtuele vragen zijn, verschijnen deze onder de virtuele stand.
Mijn inzending is grijs, wat betekent dit?
Je kunt voor die inzending geen punten meer behalen.
Kan ik zien welke vragen ik goed heb beantwoord?
Ja, klik op je naam in de stand en je ziet een overzicht van welke uitslagen je goed hebt voorspeld en hoe je puntenaantal is opgebouwd. Elke stand heeft zijn eigen berekening.
Vraagtypes
Wat voor vraagtypes zijn er en hoe wordt de waarde van een antwoord berekend?

Er zijn vier soorten vragen: de enkele vraag, de margevraag, de samengestelde vraag zonder bonusvraag en de samengestelde vraag met bonusvraag.

Voor een enkele vraag zijn maximaal twintig punten te verdienen. De twintig punten worden verdeeld onder alle deelnemers met dezelfde uitslag.

Voor de margevraag geldt hetzelfde als voor de enkele vraag, alleen zend je bij dit type vraag als het ware meerdere uitslagen tegelijkertijd in. Voor elke individuele uitslag zijn maximaal twintig punten te verdienen. De twintig punten worden verdeeld onder alle deelnemers met dezelfde uitslag.

Voor de samengestelde vraag zonder bonusvraag zijn maximaal twintig punten voor de gehele combinatie van vragen te behalen. Een voorbeeld hiervan is de vraag voor Wimbledon. Heb je alle vragen goed, dan krijg je punten. Heb je een vraag van de combinatie fout, dan krijg je niets. De twintig punten worden verdeeld onder alle deelnemers met dezelfde uitslagen voor alle vragen van de combinatie.

Voor de samengestelde vraag met bonusvraag zijn maximaal tien punten voor de hoofdvraag te verdienen. De tien punten worden verdeeld onder alle deelnemers met dezelfde uitslag op de hoofdvraag. Heb je de hoofdvraag goed, dan doe je ook mee voor de bonusvraag. Voor de bonusvraag, die enkel of samengesteld kan zijn, kun je maximaal tien punten krijgen. De tien punten worden verdeeld onder alle deelnemers met dezelfde uitslag of, in het geval van een samengestelde bonusvraag, onder alle deelnemers met dezelfde uitslagen voor alle vragen.