10e Glazen Bol: van London tot Rio de Janeiro!

10e Glazen Bol: van London tot Rio de Janeiro!
 

Aanstaande vrijdag liegt de ovale bal hoog door het Twickenham stadion in London. Engeland trapt het WK rugby af tegen de stoerste mannen van Fiji. Voor de Glazen Bol het startsein van het tiende seizoen. Staan 102 rovertjes weer te trappelen?

Aanstaande vrijdag vliegt de ovale bal hoog door het Twickenham stadion in London. Engeland trapt het WK rugby af tegen de stoerste mannen van Fiji. Voor de Glazen Bol het startsein van het tiende seizoen. Staan 102 rovertjes weer te trappelen? Een aantal zeer zeker. Bezorgde trouwe volgers van ons spel stelden al vragen. ‘Wanneer kunnen we inzenden?’ was de minst romantische maar wel meest relevante. Vanaf vandaag dus! Het belooft een mooi seizoen te worden. We starten zoals gezegd met de moedersport der rovers: rugby. Het wereldkampioenschap verdient vanzelfsprekend onze volle aandacht. De finale is op 31 oktober gepland. Het roverspeloton heeft dan nog 10 maanden tijd om eventuele schade te repareren. De Glazen Bol wordt uitgereikt na de Olympische Spelen volgend jaar in Rio de Janeiro.

Natuurlijk ook genoeg voetbal tijdens de tiende jacht op de Glazen Bol. Ook al rolt de bal al even op de voetbalvelden, de kampioenen en de nummers laatst van een trio Europese nationale voetbalcompetities worden gevraagd. Dit jaar de Eredivisie, Premier League en de Turkse Super Lig. Later ook nog voetbalvragen over de CL-finale en EURO 2018. Ja, neem ons niet kwalijk, wie had gedacht dat Oranje zich niet bij de beste 24 landen van Europa zou kunnen plaatsen? Belgiƫ, Noord-Ierland, Ijsland en Wales zijn er straks in Frankrijk gewoon wel bij. Hoe bizar, niet?

Trots heten we vier nieuwe evenementen welkom op onze kalender. De World Series of Poker is de eerste en tevens vreemdste eend in de bijt. De sporen van ons nieuwe bestuurslid Gommert Leune zijn hiermee direct zichtbaar. De robuuste Rotterdammer is gek op flushes en full houses. Een paar maanden later schijnen de Glazen Bol-schijnwerpers op de Super Bowl. Het zal niet echt indruk maken in de States, maar de rovers gaan voor het eerst American Football volgen. Dan wordt het vanzelf 2018 en wordt de winnaar van de Isle of Man TT gevraagd. Sinds 1907 gieren zware motoren al door de bossen over het 60 kilometer lange stratencircuit van het Britse eiland. Een wedstrijd met historie en karakter, vandaar de uitverkiezing. Tot slot aandacht voor paarden. In augustus draven ongeveer 40 sterke viervoeters over de steppe van Mongolie voor de Mongol Derby. Een race over 1000 km, een ware uitputtingsslag voor paard en ruiter. We zijn nu al in de stress of er een startlijst is te vinden van deze bizarre race!

Uiteraard ontbreken de vertrouwde sportevenementen als de Ronde van Vlaanderen, Grand National, Masters Augusta, Indy500 en de Tour de France niet op de kalender. 12 vragen over de Olympische Spelen met hopelijk een glansrol voor Dafne Schippers vormen het sluitstuk. Wie volgt Eddy Appeldoorn op als Opperrover? Van Londen tot Rio de Janeiro! Dankzij onze webmaster Olaf van der Kraaij kunnen we hopen op 20 punten of nul komma zoveel puntjes sprokkelen. Succes allen!

Gepubliceerd op 12/09/2015
Aangepast op 06/07/2018
Auteur: Roversnest