Barney!

 

21 toernooioverwinningen, vijf negendarters op TV, vijf keer wereldkampioen. Raymond van Barneveld is één van de grootste darters die Nederland ooit zal kennen.

In de schaduw van de mondiale nummer 1, Michael van Gerwen, kondigde Raymond van Barneveld dit jaar aan een punt te zetten achter zijn roemrijke carriere waarin hij maarliefst vijf keer het hoogste podium mocht betreden. Vijf keer, maar wel in 2007 voor het laatst.  Na zijn eerste wereldtitel stond zijn leven volledig op zijn kop en zou nooit meer hetzelfde worden. Maar sinds zijn laatste eindzege, worstelt de oud-postbode met de constante druk en het verlangen naar succes. De darter had jarenlang problemen met zijn zelfvertrouwen, en twijfelde regelmatig of hij zijn leven als darter nog wel kon volhouden. Hij bleef constant zoeken naar de vorm die hem jaren daarvoor zo veel prijzen had opgeleverd. Tevergeefs! Op een enkele uitschieter na, lukte het Barney maar niet om de motivatie te vinden om weer de oude te worden. Hij moet eigenlijk fitter worden en intensiever trainen, maar komt simpelweg niet van zijn bank af. Het lijkt dan ook onwaarschijnlijk dat Raymond zich dit jaar zal kunnen oprichten om zich opnieuw te kronen tot de beste darter van de wereld. Wat zijn voorlaatste WK wel voor hem in het verschiet heeft liggen, is de (bonus)vraag.

Uiteraard is een goed antwoord alleen van waarde wanneer ook de nummer uno van dit toernooi juist wordt voorspeld. Deadline: woensdag 12 december…Succes!

Gepubliceerd op 11/12/2018
Aangepast op 06/01/2019
Auteur: Roversnest