Cabrera wint Masters, Bootleg in mineur

Cabrera wint Masters, Bootleg in mineur
 

Angel Cabrera heeft afgelopen nacht het felbegeerde groene jasje aangetrokken. In een bloedstollende finale had de Argentijn één slag minder nodig dan Kenny Perry. Tot groot verdriet van rover René Bootleg…

Angel Cabrera heeft de US-Masters gewonnen. Met een grijns van oor tot oor liet de Argentijn zich het groene jasje passen. In Augusta had Cabrera na een bloedstollende finale 1 slag minder nodig dan Kenny Perry. De 48-jarige Perry stond met twee holes te gaan nog riant aan kop. Chad Campbell moest twee slagen goedmaken, Cabrera stond er zelfs drie achter. Eerder op de slotdag had Perry een dapper offensief van zowel Phil Mickelson als Tiger Woods zien stranden. In rap tempo maakten beide kampioenen de achterstand opgelopen in de eerste drie dagen goed, maar in het zicht van de haven gingen de twee toch door de knieën. Mickelson werd uiteindelijk vijfde, Woods gedeeld zesde. Toen Perry zijn karretje naar de 18de hole liet duwen, waren er nog drie kanshebbers over. De Amerikaanse veteraan zag zijn laatste put op een haar missen en zijn voorsprong in rook opgaan. Na vier rondes waren er drie leiders (ieder 12 under par), een play-off tussen Perry, Cabrera en Campbell was nodig om de winnaar te kunnen huldigen.

Hole 18 en hole 10 werden gekozen voor de play-off serie. Een sudden death, Campbell moest na een misser als eerste de green teleurgesteld verlaten. Er waren nog twee kanshebbers over. Op de volgende hole viel voor Perry het doek. Het balletje rolde en rolde, maar niet ver genoeg. Tot groot verdriet van René Bootleg. Hij was de enige rover die nog kans maakte op glorie en victorie. De volle score van 20 punten stonden hem te wachten, wanneer Perry zou winnen. Het mocht niet zo zijn. Cabrera had in de finale aan twee maal een par genoeg en toonde de lentezon zijn gebalde vuist. Bootleg moest opnieuw een tegenslag verwerken. “Ik vind het toch een rotspel”, reageerde hij geëmotioneerd. “Vorig jaar, toen Lampard uitgleed bij de strafschoppenserie in de CL-finale, wist ik het zeker. Ik had Chelsea, doodziek was ik ervan. Ik kon er niet meer tegen, dus ik laat tegenwoordig de vragen invullen door mijn secondante. Golf? Wat nu weer? Bijna goed?” Vorig week ging het ook al mis op de Coolsingel. Bootleg had een zeer scherpe tijd van 2:04:55 ingevuld, de snelste van het hele roverspeloton. Maar de Kenianen liepen nog sneller. Als Kibet twintig secondes minder rap had gelopen en Perry het balletje iets meer vaart had geven, dan had de Glazen Bol nu een nieuwe leider gehad. “As is verbrande turf”, zegt men. “Niet meer bellen hoor!” zegt René.

Gepubliceerd op 13/04/2009
Aangepast op 13/04/2009
Auteur: Roversnest