Chris McCormack wint spannende WK Ironman

Chris McCormack wint spannende WK Ironman
 

Dit jaar stond de WK Ironman in Hawaii voor het eerst op de roverskalender. Het lijkt een succes. De strijd aan de andere kant van de wereld was gemeen spannend en live te volgen. Chris McCormack won met relatief kleine voorsprong…

Dit jaar stond de WK Ironman in Hawaii voor het eerst op de roverskalender. Het lijkt een succes. De strijd aan de andere kant van de wereld bleef tot de laatste kilometer gemeen spannend. De titelstrijd was via internet live te volgen. Een secondespel hield een aantal rovers uit bed en tot aan de finish even na half drie aan de digitale snelweg gebonden. Voor het eerst in de geschiedenis leek de belangrijkste triatlon ter wereld te worden beslist in een sprint-a-deux. Chris McCormack werd namelijk in het zicht van de haven achterhaald door Andreas Raelert, maar de Australier perste er in de laatste kilometer toch nog een beslissende demarrage uit. Zo werd McCormack na ruim acht uur afzien in brandende zon, er werden temperaturen van 48 graden Celsius gemeten, voor de tweede maal in zijn carrière winnaar van de WK Ironman. Raelert werd op anderhalve minuut tweede.

Andy Potts kwam na 3,6 kilometer zwemmen als eerste uit het water. Met ruim 2 minuten voorsprong begon hij als eerste aan de 180 kilometer lange fietstocht. Chris Lieto bleek de beste fietser. De Amerikaan nam de leiding over en trok als eerste de hardloopschoenen aan. Chris McCormack, als zesde van de fiets, kwam echter al snel voorbij. De Australiër, winnaar in 2007 en een van de beste lopers, leek een beslissende voorsprong te nemen. Een kwartet triatleten ging vol in de achtervolging. Vanuit de achtergrond snelde eerst Craig Alexander rap dichterbij. De grote favoriet en uittredend kampioen had de veters van zijn hardloopschoenen ruim een kwartier later gestrikt dan de snelste fietsers, maar na 30 km had Alexander al 10 minuten goed gemaakt. Hij liep de marathon in 2 uur 41 minuten, een zeer snelle tijd, maar het bleek niet genoeg voor het podium. Mario Vanhoenacker hield de koploper langer in zicht. De pion van rover Yuri Bouwman, bij winst 20 punten waard, bleef lang op anderhalve minuut hangen. De Belg kon het laatste gaatje niet dichten en werd uiteindelijk derde. Raelert wist de koploper wel te achterhalen, maar capituleerde zoals gezegd in de finale.

Vijf rovers pakken vier punten. Aad Bezemer, Jacques Nieuwlaat, Jan Wegman en Jeroen Kloet hadden McCormack netjes ingevuld en het kwartet staat nu op een gedeelde tweede plaats in het voorlopige tussenklassement. Ruud van der Knaap is van de nul bevrijd en volgt op een half puntje als zesde. Volgende week drie vragen over het WK Turnen. Wakker blijven dus.

Gepubliceerd op 10/10/2010
Aangepast op 10/10/2010
Auteur: Roversnest
 
 
Jeroen Kloet
10 oktober 2010 om 09:48:12
Yessss.....