Commando borrelen

Commando borrelen
 

Sneeuwvlokken leggen een witte deken over Nederland. De laatste dagen van 2009 glijden voorbij. Rovers ontwaak! In januari gaat het weer borrelen. Garmisch-Partenkirchen, Dakar en nieuwjaarspoker. Er zijn weer punten te verdienen…

Sneeuwvlokken leggen een witte deken over Nederland. De laatste dagen van 2009 glijden voorbij. Terwijl roverskinderen worden voortgetrokken op een slee, een oliebol wordt gegeten op de hoek van de straat of het ijs van de autoruiten is gekrabd voor een mooie weekendrit naar familie, staat de glazen bol op barsten. Na maanden van luwte woedt over twee weken een zware storm los. In januari gaat het borrelen. Gezien de beperkte activiteiten op onze website de afgelopen dagen moet het roverspeloton duidelijk in gang worden gezet. Bij deze. Het belooft een mooie tweede seizoenshelft te worden. De Olympische Spelen zal het klassement door elkaar husselen, het WK Voetbal zal voor een spannende finale zorgen, maar na een lange rustpauze trappen we in januari eerst af met schansspringen en de woestijnrally Dakar. En niet te vergeten, op 14 januari verzamelen hopelijk alle rovers zich op de Oude Binnenweg in café Sijf voor de nieuwjaarspoker. Schrijf je in via het pas verschenen artikel over ons pokertoernooi. Rovers ontwaak!

Terug naar de sneeuwvlokken. De wintersportliefhebber neemt de glibberige stoep en smerige pekelsneeuwresten voor lief en begroet het werk van koning winter met groot enthousiasme. Op nieuwjaarsdag is Garmisch-Partenkirchen traditioneel het toneel van de vliegende skiërs. En daar is sneeuw voor nodig. Het skispringen in Zuid-Duitsland staat vanaf de start van de jaarlijkse jacht naar de Glazen Bol al op de roverskalender. De vraag is dit jaar redelijk eenvoudig: wie wint? Niet meer en niet minder. Echt veel punten worden er niet verwacht, maar het is toch lekker om 2010 te starten met victorie. Terwijl de skiërs de schans beklimmen rijden racetrucks door de straten van Buenos Aires. De deelnemers aan de Dakarrally worden aan de andere kant van de wereld aan het publiek gepresenteerd. Lees op onze site meer over de ins en outs van dit gigantische spektakel in de hitte van de Andes.

Een blik op de tussenstand leert dat er nog niets zeker is. De kaarten zijn nog lang niet geschud. Het hele roverspak ligt na 11 vragen nog erg dicht bijeen. Koploper Bart Dorresteijn heeft pas 6,5 punt en nummer 8 Gijs Boersma heeft zelfs minder dan 4 punten. Een goed voorspeld antwoord, gedeeld met 3, brengt hoe dan ook een nieuwe rover aan de leiding. Zowel Firdaus Kabirov (winnaar Dakarrally vorig jaar) als Wolfgang Loitzl (winnaar Garmisch Partenkirchen 2009) leverde vorig seizoen 3,3 punten op. Als het roversbloed nog niet begint te borrelen, dan gebeurt het niet meer. Tot oudejaarsavond is er tijd om twee belangrijke keuzes te maken. En vergeet uiteraard de roverspoker niet! Succes.

Gepubliceerd op 22/12/2009
Aangepast op 22/12/2009
Auteur: Roversnest