Darts, zeilen en ganzenborden

Darts, zeilen en ganzenborden
 

Heerlijk was het. Die paar weken helemaal niets. Maar we zijn er weer! En natuurlijk met heerlijk leesbare essentiele info over het feest in 2012, vraag 20 (Darts) en 21 (Zeilen) en de Roversnieuwjaarsborrel.

Heerlijk was het. Die paar weken helemaal niets. Geen googleneurose op zoek naar info, geen deadlines om in te gaten te houden, geen Rovers om bij de les te houden en geen updates. De sfeer is nog nooit zo goed geweest in het Roversnest ;). Dus we hebben maar gelijk de locatie van het feest vastgelegd. Hoppakee! Zondag 8 juli ergens langs de Maas in Rotterdam. Leg die datum meteen vast in je agenda. Die avond, een week nadat Duitsland Europees kampioen is geworden, vieren wij op grootste wijze het Roversgevoel met een heerlijke maaltijd, een knusse Roversquizzzzz en worden alle prijzen uitgereikt. Maar eerst nog 31 vragen om geniaal in te zenden en dan er van dromen om Gjalt van de troon te stoten. Vraag 20, wie wordt er wereldkampioen darten?, staat op speciaal verzoek van de Roversposse van Cafe De Vlauw in Delft op de agenda. En dat kan verdomd spannend worden, denk nog maar eens terug aan tussen Van Barneveld en Taylor. Deadline 14 december.

Vraag 21 gaat over een evenement waarvan je zegt “What the fuck…”. De Sydney Hobart Yacht race is een van de grootste en moeilijkste zeilwedstrijden ter wereld. De race, ook wel Bluewater Classic genoemd, wordt georganiseerd door de Cruising Yacht Club van AustraliĆ«. Zo’n 100 jachten starten op tweede kerstdag in Sydney om 2 dagen later en 1.170 km verder te eindigen in Hobart. De race staat bekend om de hoge windsnelheden en zeer moeilijk bevaarbare zeeĆ«n. Een uitdaging voor elke bemanning om veilig de haven van Hobart binnenvaren. van 2010 voor een mooie impressie. Er zijn twee klassementen, ‘Line Honours’ en ‘Handicap’. Bij Line Honours gaat het erom welke jacht als eerste over de finish komt en bij Handicap wordt in de eindtijd een correctie gemaakt aan de hand van de eigenschappen en mogelijkheden van elke jacht. Line Honours wordt meestal gewonnen door de grootste en nieuwste jacht. Aspecten die wij vanuit het Roversnest ook verreweg het belangrijkst vinden in het leven. Vandaar dat onze vraag is welke jacht, met alle eer, als eerste de finish overvaart. Grote winnaar van de laatste jaren: Wild Oats XI en deadline 25 december. Oh ja, donderdag 5 januari hebben we een Roversnieuwjaarsborrel. Tenminste, als het aan jullie ligt. Wat zullen we doen? Pokeren om geld of ganzenborden met 1 pionnetje per Rover? Nou?

Gepubliceerd op 11/12/2011
Aangepast op 11/12/2011
Auteur: Roversnest
 
 
Gjalt Gaastra
6 januari 2012 om 22:40:00
Patrick van Harte met de 20-klapper! Welkom aan kop!
Jeroen Kloet
3 januari 2012 om 18:50:06
gadver,gadver,gadver. Zoals ik al dacht. Heel herkenbaar Chris. Ik wist ook zeker dat die Lewis maar 0.8 punten zou opleveren. Kiest maar één persoon die kwibus. Ik heb inmiddels wel die Wade effe opgezocht. Wat een figuur joh, 5-1 voorstaan en dan nog verliezen met 6-5. Ik ruik bedrog. Heeft die Wade misschien een telefoontje van onze winnaar ontvangen met een zeer lucratief aanbod of zo ?
Karsten van der Kraaij
2 januari 2012 om 23:56:18
Onderstaande reacties doen het al vermoeden: Adrian Lewis heeft zijn wereldtitel darts verdedigd. De 26-jarige Engelsman won maandag in Londen met 7-3 in sets van zijn land- en stadgenoot Andy Hamilton.

Patrick Peeters zal heerlijk slapen. Hij staat nu naast Gjalt gedeeld eerste in het Roversklassement. 20 punten! Gefeliciteerd Patrick!!
Chris Piguillet
2 januari 2012 om 20:15:27
Was nog niet klaar, ik wilde zeggen: ONGELOOFLIJK dat maar 1 Rover Lewis heeft genomen! De titelverdediger en als tweede geplaatst bij de bookmaker en is vorm! De reden dat ik m niet nam is omdat ik dacht dat heel veel Rovers hem zouden nemen... Geweldig, die Rovers, maar grrrrr wat frustrerend soms!
Chris Piguillet
2 januari 2012 om 20:12:45
ONGELOOFLIJK
Jeroen Kloet
2 januari 2012 om 19:44:48
nou Kraaij, ik kan je wel vertellen hoe ik die wedstrijd heb beleefd.
Bagger, bagger en nog eens bagger. Het ergste van alles is nog wel dat ik echt op het punt stond om voor Lewis te kiezen bij aanvang van het toernooi en uiteindelijk op het allerlaatst toch mijn geld heb ingezet op Wade. Als Lewis wint, hetgeen waarschijnlijk wel gaat gebeuren, dan heb ik er een klein trauma bij. Dat waren 10 punten geweest anders. Wat is dit soms ook een baggerspel. Bah bah.
Karsten van der Kraaij
2 januari 2012 om 10:48:21
De finale vandaag in het Alexandria Palace te Londen wordt gespeeld tussen Lewis en Hamilton!

De 20 punten van Patrick Peeters hangen dus nog steeds in de lucht, hoewel het er lange tijd alle schijn van pad dat titelverdediger Lewis met de staart tussen zijn benen, het strijdtoneel zou verlaten. Halverwege de partij had ik immers al bijna het bericht gepost dat Wade het zou opnemen tegen Hamilton. Wade stond op dat moment met 5-1 in sets voor en kreeg zelfs een matchdart. Verder kijken had eigenlijk geen zin meer, dus de tv ging uit.

Ben benieuwd hoe Patrick deze wedstrijd heeft beleefd...
Karsten van der Kraaij
1 januari 2012 om 23:21:24
Andy Hamilton is na een zinderende wedstrijd als eerste door naar de finale op 2 januari. Hamilton nam al snel een stevige voorsprong, maar wist daarna het bord amper nog te vinden. Toen de naam van Whitlock al bijna op het finaleformulier was ingevuld, herpakte Hamilton zich en won uiteindelijk met 6-5.
Karsten van der Kraaij
31 december 2011 om 12:33:28
Een oplettende Rover maakte me net attent dat het niet Ger, maar natuurlijk neef Patrick is, die nog een gooi naar de 20 punten doet...
Karsten van der Kraaij
31 december 2011 om 10:14:22
Zondag worden de halve finales gespeeld:

Andy Hamilton vs Simon Whitlock

James Wade vs Adrian Lewis

Wanneer Adrian Lewis de titel pakt gaat Ger Peeters er met de volle 20 punten vandoor. Als enige heeft hij zijn geld gezet op de nummer 2 van de wereld. Winst van James Wade is goed voor 3,3 punten en Simon Whitlock bezorgd vier Rovers 5 punten. Andy Hamilton is door alle Rovers over het hoofd gezien!

Game on....
Karsten van der Kraaij
20 december 2011 om 21:22:02
Maakt me inderdaad zeker wel wat uit, maar niet genoeg om niet te gaan. Al gaan we die avond zakdoekje leggen, ik ben er sowieso bij.

Barney in de eerste ronde al naar huis! Mooi! Begreep van zijn teamgenoten bij PostNL, dat hij vroeger als postbode al niet tegen zijn verlies kon. Niet echt populair op de werkvloer, onze Hagenees...
Ilja Flem
19 december 2011 om 20:35:06
Ik heb wel zin in een avondje gedichten voordragen.
Jeroen Kloet
18 december 2011 om 14:17:47
Maakt jou niet uit Kraaij ?
Nu breekt mijn klomp. Jij was toch fel tegen ganzenborden ?
Niet die keutel intrekken nu. Op deze manier krijgt Lent altijd zijn zin.
Ik zeg we gaan pokeren.
Karsten van der Kraaij
18 december 2011 om 10:00:05
Maakt mij niet uit! Ik ben erbij!
Jeroen Kloet
14 december 2011 om 15:44:15
ik ben voor het pooltoernooi !!!