De Kraker!

De Kraker!

Het is een wedstrijd om op het puntje van je stoel te gaan zitten. Vrijdagavond 22:00 uur. Frankrijk-Duitsland achter de rug en dan Brasil-Colomnbia. De Kraker van het toernooi. Wat wordt de uitslag?

Het is een wedstrijd om op het puntje van je stoel te gaan zitten. Vrijdagavond 22:00 uur. Frankrijk-Duitsland achter de rug en dan de kers op de taart, Brasil-Colombia. Een wedstrijd om te zoenen op een WK om van te dromen. Komt door het continent. Zuid-Amerikanen hebben lang moeten wachten op een WK. Oorspronkelijk zou het in 1986 in Colombia worden georganiseerd maar daar sloeg moeder aarde bevend toe. Dus we moeten verder terug in de tijd. Argentinië 1978. Dat was de laatste keer. 36 jaar geleden. En dit terwijl ze daar helemaal voetballijp zijn en in totaal 9 keer de wereldkampioen hebben geleverd. Hoogste tijd dat er weer op Zuid Amerikaans grondgebied wordt gestreden om de mondiale titel. De teams en het publiek voelen het. Er wordt een kruisje geslagen, moeder Maria een kusje gegeven en de Latijns Amerikaanse volksliederen minutenlang als een mars meegezongen. Hier kan je niet op de 0-0 spelen. Hier win je niet zo maar. Hier moet gevochten worden. Voor elke meter. Dit is historische grond.

Chili-Brasil was al een thriller en Brasil-Colombia heeft het in zich om de Kraker van het toernooi te worden. Een burentwist met Latijns temparement. Want reken maar dat die Brazilianen na de escape tegen Chili nerveus zijn geworden van het spel van Colombia en de fantastische James Rodriquez. Natuurlijk, ze spelen thuis en Neymar is in topvorm. Maar er hangt een sensatie in de lucht. De druk is enorm. Het kan zo maar een wedstrijd worden waar een hele generatie mee opgroeit en dromerige beelden van in het geheugen opslaat. België-Rusland in Mexico, Kameroen-Engeland in Italië, Italië-Duitsland in Duitsland of Ghana-Uruguay in Zuid Afrika. De uitslag ben je soms vergeten maar deze wedstrijden zweven door je hoofd. Daar gaat het bij een WK om. Zo’n wedstrijd gaat Brasil-Colombia worden. Onze vraag is: wat wordt de uitslag na 90 minuten? Bij een gelijk spel is er de optie om aan te geven welk land wint na verlenging of strafschoppen. En grote kans dat er meer minuten dan 90 nodig zijn. De recente geschiedenis leert dat Brazilië en Colombia de laatste 4 wedstrijden tegen elkaar (2004, 2007, 2008 en 2012) gelijk hebben gespeeld. Tijdens een WK hebben beide landen nog nooit tegen elkaar gespeeld. Deadline vandaag!

Gepubliceerd op 03/07/2014
Aangepast op 03/07/2014
Auteur: Roversnest

Rob Lenting
4 augustus 2014 om 23:11:23
Spannend werd het niet! Jammer. Brazilie speelde allesbehalve samba en dit toernooi leek kwetsbaar. Aan de hand van vedette James Rodriguez zou Colombia kans maken op een plek in de halve finale.

In de zevende minuut was het al 1-0. Thiago Silva tikte kinderlijk eenvoudig een hoekschop binnen. De Colombianen waren overrompeld, het geloof was weg. Was er eigenlijk nooit geweest. David Luis maakte na ruim een uur 2-0, wedstrijd gespeeld.

Rover Sam Lenting zat even op rozen. Hij had als enige 2-0 ingevuld, dus 20 punten waren in de maak. Maar Colombia scoorde nog tegen vanaf de penaltystip. Een duur doelpunt, want had Neymar zijn rug ook gebroken als Colombia geen wanhoopsoffensief kansloos had zien mislukken?

2-1 bleef het. 5 rovers in de punten: Aad van den Bos, Leon Weltings, Max Kipp, Rob Rodenburg en Jeffry Stoutjesdijk. Voor laatstgenoemde wellicht belangrijke punten in de strijd om de Glazen Bol!