De Zevenhuizerplas roept: komt allen zondag!

De Zevenhuizerplas roept: komt allen zondag!
 

Aanstaande zondag is de vierde roverstriatlon. Een record aantal van 12 deelnemers trekt de Speedo aan en rennen de Zevenhuizerplas in voor 500 meter zwemmen. Na 4 rondjes fietsen en 1 maal rond op hardloopschoenen worden al onze helden gefeliciteerd. Start is om 10:00 uur…

Heet onze superrovers welkom! We presenteren de deelnemers voor de 1/8 ste triatlon 2010: Bart Govers, Duncan van Soest, Gert Jan Fernhout, Jan-Ywe van Dijk, Maurits Vegter, Mario Klein Hesseling, Patrick Hack, Pieter den Hartogh, Rob Lenting, Sjaak van der Linde, Wim van der Male en Wouter van Dam. Het wordt weer een hele opgave aanstaande zondag. Toeschouwers zijn daarom van harte welkom, de start is om 10.00 uur bij restaurant De Strandgaper aan de Strandweg 1 te Zevenhuizen. De Triatleten verzamelen van 9:00 uur bij Outdoorvalley in het Bergsche Bos (Hoeksekade 141, Bergschenhoek). Daar zijn 12 mountainbikes gehuurd. Wees op tijd aanwezig, de banden moeten worden opgepompt, versnellingen geprobeerd, koffie geslurpt en handen geschud. We beginnen vroeg, puur om drukte rond de Rotte voor te zijn.

Outdoorvalley is bij de wel bekende klimheuvel, vanaf daar fietsen we gezamenlijk naar de start. De Strandgaper is het middelpunt van het spektakel. Met de auto is het kilometers omrijden, dus de niet-triatleten (scheidsrechters en publiek) kunnen beter rechtstreeks naar de startplek komen. De triatleten nemen zelf hun tas met zwem-, fiets- en hardloopkledij mee. Op het strandje naast De Strandgaper is plek voor fiets, handdoek, schoenen en sportkledij. Hier wordt na de duik snel om gekleed, hier is het eerste wisselpunt. Water, limonade en een beperkte hap eten tegen de hongerklop is ook aanwezig. Er is geen dopingcontrole. Zelf zijn de rovers vrij om eigen toverdrankjes mee te nemen. Het water van de Zevenhuizerplas is vorige week getest, het is koud, maar goed te doen. Het is ongeveer 250 meter heen zwemmen, een paal aantikken en dezelfde afstand weer terug.

Na borstcrawl of waarschijnlijk een ferme schoolslag snel het water uit en hup op de fiets. Vanaf de plas richting de Rotte en dan linksaf. Het watertje waar onze havenstad haar naam aan dankt blijft vanaf dan aan de rechterhand. Bij de eerste de beste brug, een steile tegenover de skiheuvel, het riviertje oversteken. Let op, direct na de scherpe afdaling van de brug in de remmen en naar rechts het fietspad op, schakelen en vaart maken. Bij de eerst volgende brug die je dan tegenkomt, een witte met ophaalmogelijkheden, de Rotte opnieuw oversteken en weer rechtsaf. Vervolgens de ronde afmaken op weg naar de finish. Na 4 rondjes is het fietsen voorbij en mag hetzelfde rondje te voet worden afgelegd. Het leuke is er dan natuurlijk allang vanaf, maar de volhouder wint. De bevrijding zal na goed anderhalf uur groot zijn. Aad van den Bos is onze hoofdscheidsrechter. Hij wordt geassisteerd door de immer charmante Karsten van der Kraaij die en passant ook nog zorgt voor een nauwkeurige tijdmeting. Zij geven het startschot, tellen of je wel genoeg rondjes fietst en loopt en kijken of je niet smokkelt (of verzuipt) bij het zwemmen. Wie weet komen Mick, Ilja, Johan en of Sam weer foto’s maken.

Alles is op eigen risico! Denk daarbij aan schade aan de huurfiets en ongelukken op het niet afgesloten parcours. Veiligheid eerst! Bij mooi weer kan het druk zijn, vandaar dat we ook zo achterlijk vroeg beginnen. De roverstriatlon is een niet-legale wedstrijd en er zijn ongetwijfeld natuurliefhebbers rond het parcours te vinden. Daarbij moet men 10 keer een bruggetje over en is er minstens één onoverzichtelijk bochtje. Rem voor oude omaatjes, honden en dromerige skaters! Een helm tijdens het fietsen is verplicht (krijg je bij outdoorvalley of zorg voor eigen helm) en stayeren is absoluut verboden. De kosten bedragen 27,50 euro, graag vandaag nog overmaken op rekeningnummer 3606539 tnv R. van den Bos te Rotterdam. De fietshuur is 24,50 euro, de rest gaat op aan drinkwater + bananen.

Nu duimen voor weinig wind en een lekker najaarszonnetje. De eerste drie edities waren in ieder geval een groot succes, zondag wordt het ook een feestje. De winnaars van vorig jaar (Lenn Harrevelt) en drie jaar geleden (Paul Steijger) zijn met vakantie, dus er zijn kansen om met eer en glorie overwinning te vieren. Maar meedoen is natuurlijk belangrijker dan winnen, iedere rover die de tocht overleeft, verdient een diepe buiging en felicitatie. Tussen kwart over elf en half een wordt de winnaar aan de finish verwacht. En een oproep aan alle deelnemers: negeer knikkende knieën en koudwatervrees, het is voorbij voor je erg in hebt en de voldoening is onbetaalbaar. Vergeet niet, we rekenen op je komst!

Voor echt alle info surf op onze site naar: www.1000rovers.nl/2011/rovers/evenement/triatlon.php

Gepubliceerd op 25/08/2010
Aangepast op 25/08/2010
Auteur: Roversnest
 
 
Martin Monster
27 augustus 2010 om 23:43:44
Zal aan jullie denken... of dromen rond dat tijdstip...

Succes en nog meer plezier!!!!
Sjaak van der Linde
26 augustus 2010 om 22:59:35
Heroïek in de regen, dat wordt het! Maakt niks uit met al dat nieuwe aanstormende rovertriathlontalent, of gooit een oude getrouwe toch roet in het eten? Of ik dat ben? Geen idee, al brengt het recente 2e vaderschap en mijn bronchitis, fikse verkoudheid mij in een heerlijke underdog positie!

Ik zie uit naar zondag, al is het alleen om bevestigd te krijgen dat lopen na fietsen verrekte zwaar is voor de benen, het water toch weer te koud, die mountainbikes nauwelijks vooruit komen, de prijsuitreiking langs de Rotte zo verrekte leuk kneuterig is en het napraten op de Outdoor Valley bijna net zo leuk is als het roversfeest is!
Wim van der Male
26 augustus 2010 om 21:55:21
zojuist vernomen dat het een stralende dag wordt zondag!