DNS en het medailleklassement

DNS en het medailleklassement
 

Het terugtrekken van de viermansbob heeft voor een bijzondere situatie gezorgd. “Terugtrekken” stond niet bij de keuzeopties. Een andere situatie waar de alerte Michiel Oosterhoff aandacht voor heeft gevraagd is het medailleklassement.

Het terugtrekken door stuurman Van Calker van de viermansbob in Vancouver heeft voor een bijzondere situatie gezorgd. “Start niet vanwege gebrek aan zelfvertrouwen na twee crashes met de tweemansbob” stond niet bij de keuzeopties. Rovers Robbie van den Bos en Michiel Oosterhoff waren er als de kippen bij om het Roversnest erop te wijzen dat dit niet hetzelfde is als het antwoord “dns (geen start) diskwalificatie/defect” dat nu is ingevuld. Ze hebben een punt. Net zoals de voorspellingen “niet bij beste 12” en “dnf (geen finish) crash/defect” in de buurt komen van “terugtrekken” zonder dat het hetzelfde is.

Wat nu? Verdelen van de punten over deze drie opties? Nieuwe vraag? Na kortstondig telefonisch beraad in het Roversnest is er witte rook. De situatie is niet uniek. Ook de beste Nederlander bij de Tour de France 2009 (Maaskant) en de winnaar van de PGA Augusta in 2009 (Cabrera) stonden niet als keuzeoptie bij de antwoorden. En net als bij de bobslee stonden ook bij deze twee vragen “zzz – staat in niet deze lijst” niet als optie bij de keuzemogelijkheden. De jurisprudentie hierover is duidelijk. Als het goede antwoord niet bij de keuzeopties staat worden er geen punten uitgekeerd. Natuurlijk streeft het Roversnest ernaar dit soort situaties te voorkomen maar helaas sluipt er af en toe een foutje doorheen. Gelukkig blijkt weer dat sport een onvoorspelbaar fenomeen is waardoor 20 punten in de lucht hangen.

Een andere situatie waar de alerte Michiel Oosterhoff aandacht voor heeft gevraagd is het medailleklassement. Op de officiƫle website van Vancouver kan het klassement worden gesorteerd naar totaal aantal medailles of het aantal gouden medailles. Leidend voor de Glazen Bol is geheel volgens de traditie van medailleklassementen de ordening naar gouden medailles.

Gepubliceerd op 25/02/2010
Aangepast op 25/02/2010
Auteur: Roversnest
 
 
Ilja Flem
3 maart 2010 om 23:02:40
De Spelen liggen alweer enkele dagen achter ons. Kees gaat terecht genieten van een etentje met geliefde, .....maar ik moet toch even kwijt dat ik van mening ben dat mijn bobslee-inzending een juiste voorspelling is. Verdelen dus die punten over de rovers met inzending "niet bij beste 12". Alvast bedankt.
Karsten van der Kraaij
1 maart 2010 om 08:34:23
Wim, ik weet nu hoe je je voelt! Kees gefeliciteerd met je ringen...