Een achtste triatlon: rovers komt allen!

Een achtste triatlon: rovers komt allen!
 

Zondag 10 juli aanstaande is het weer tijd voor de roverstriatlon. De vijfde editie alweer. Wie durft de strijd met water, wind en zwaartekracht aan te gaan? Schrijf zo snel mogelijk in, bij 10 of meer deelnemers worden de mountainbikes gehuurd…

Zondag 10 juli aanstaande is het weer tijd voor de roverstriatlon. Al vier keer eerder werden de waterhoentjes en wilde eenden in de Zevenhuizerplas bruut uit hun zondagmorgen slaap gewekt. Een dozijn wilde rovers spetterden enthousiast ter water voor 500 meter zwemmen. Eenmaal op het droge getrokken als dodelijk vermoeide zeeleeuwen werd de moed herpakt, een beetje afgedrogen, sportschoenen aangedaan en de mountainbike bij de kladder gegrepen voor 20 kilometer fietsen. Rond de Rotte, linksom, twee bruggetjes in het parcours zorgden en zullen voor bijtende kuiten zorgen. Na vier rondjes wuivende rietkragen aan je linkerhand, droge wind op het strottenhoofd, wachten ter hoogte van het gemaal driftig applaudisserend publiek en gretig knippende fotografen. De fiets wordt tegen het hek geworpen, en dan, inmiddels toe aan de vierde adem, nog eens rond, maar nu in draf. Na 5 kilometer hardlopen, of wat er op lijkt, is daar dat onvergetelijke moment, een moment van glorie, een moment van opluchting, de eindstreep in de verte, aan het einde van de dijk. Juichend met twee armen in de lucht over de finish, je hebt het toch maar mooi geflikt, respect is dik verdiend. Voor eeuwig in de roversanalen als dappere strijder.

Het is de vijfde editie alweer. Wie durft de strijd met water, wind en zwaartekracht aan te gaan? Wie maakt het tweevoudig winnaar Sjaak van der Linde moeilijk in zijn jacht naar zijn derde titel? Of wie verbaast vriend en vijand door de klus gewoonweg te klaren? Als het even kan binnen 1 uur en 56 minuten, de persoonlijke besttijd van Karsten van der Kraaij. Schrijf zo snel mogelijk in, want alleen bij 10 of meer deelnemers worden de mountainbikes gehuurd en bananen gekocht. Nieuwe rovers zijn ook welkom, mits vooraf voldaan aan contributie seizoen 2011-2012 en input voor het roversboek. Zondag 10 juli is het bal aan de Rotte, publiek is ook van harte welkom, de inschrijving sluit 27 juni aanstaande. En gelukkig zijn er foto’s.

Aangespoeld? Of nog vol overgave op jacht naar een persoonlijk record? Rob Lenting ziet in ieder geval de wereld voor een doedelzak aan.

Zo, Pieter den Hartogh heeft zijn helm al afgezet. Vrouwelijk afstappen voor nog een stukje mannelijk hardlopen.

Daar is de eindstreep, dikke pluim voor Wouter van Dam. Makkie, zo lijkt het. Zie voor alle foto’s onder de actuele links of surf naar: picasaweb.google.com/1000rovers

Gepubliceerd op 16/06/2011
Aangepast op 16/06/2011
Auteur: Roversnest
 
 
Rob Lenting
11 juli 2011 om 14:59:29
Sorry Bart.
Jeroen Kloet
11 juli 2011 om 12:31:33
En de deelnemers danken de organisatie. Als ik zo vrij mag zijn voor hen te spreken. Erg leuk georganiseerd. Volgend jaar ben ik er weer bij . Dan 10 kilo lichter.
Kraaij en vd Bos bedankt voor de strenge doch rechtvaardige leiding. Jammer dat het niet gelukt is, Kraaij, om mijn zwager een extra rondje te laten fietsen. Was het verhaal van het jaar geweest !!!
En nog een laatste maal voor Lent : Die arme jongen, mijn zwager dus, heet BART van Pruissen. Dus niet Bas van Pruissen, ook niet Henk van Pruissen en al helemaal niet Bart van Pruysen......


Rob Lenting
10 juli 2011 om 19:21:05
Het roversnest dankt de toeschouwers, de zon en de deelnemers voor opnieuw een geslaagd triatlonavontuur aan de prachtige Rotte.
Rob Lenting
10 juli 2011 om 19:19:50
De vijfde roverstriatlon is gewonnen door Patrick Hack. De in Pijnacker woonachtig voormalig amateur-wielrenner legde de basis voor zijn winst uiteraard op de fiets. Hack maakte indruk op de mountainbike. In groot tempo raapte hij de betere zwemmers op en zo begon hij met grote voorsprong aan het rondje lopen.

Uittredend triatlonkampioen Sjaak van der Linde zag het gebeuren en was onder de indruk. -Volgens mij reed hij zelfs harder dan Lenn-, riep hij na afloop. De winnende tijd viel gezien het prachtige weer misschien een beetje tegen. Hack had iets meer dan 1 uur en 21 minuten nodig en dat is ruim 4 minuten boven het parcoursrecord.

De zon scheen, de wind viel mee en het water in de Zevenhuizer Plas was niet te koud. Een onverwacht sterke stroming en toch een verraderlijk briesje over de Rotte deed geen enkele rover zijn PR verbeteren.

Drie debutanten zetten wel een PR neer. Belangrijk nog, de drie vonden het een prachtige ervaring en beloofden volgend jaar terug te komen. Alle 8 de rovers haalden met enige moeite en een grote glimlach de finish.

De uiteindelijk uitslag:
1 Patrick Hack, 2 Rombout Wesseling, 3 Bas Boschker, 4 Rob Lenting, 5 Duncan van Soest, 6 Gommert Leune, 7 Jeroen Kloet, 8 Bas van Pruissen (nieuwe rover).
Rob Lenting
9 juli 2011 om 13:44:30
De triatlon gaat gewoon door. Geen water inslikken is ons advies.

Er is geen blauwalg, de waterkwaliteit in niet goed, maar ongevaarlijk. Logisch dat Rijkswaterstaat een negatief zwemadvies afgeeft, zij nemen natuurlijk geen enkel risico, maar wij wel!

Jammer genoeg wel twee afmeldingen op de valreep. Mario moet herstellen van een opgelopen tekenbeet en de daarmee gepaard gaande verdikte onderbeen. Redelijk zware antibiotica heeft zijn energiepijl tot een dieptepunt laten zakken. Mario, succes met het herstel!

Nieuwe rover Cahit In komt ook zijn belofte niet na. Na veel trainingsuren in zwembad Oostervant roept plicht van werk op zondag. Het is maar wat je liever doet.

Nog 8 rovertjes over, het is niet anders. Hopelijk wel 8 gemotiveerde rovers, het wordt lekker weer, het water is niet koud zoals voorgaande jaren, nog meer afvallers zal van de triatlon een triest gebeuren maken. Dus kopop, opgegeven is opgegeven, opgeven is niet des rovers, allemaal naar de finish, we rekenen op jullie. De fietsen zijn gehuurd, het roversnest heeft al een schadepost van 40 euro door de twee late afmeldingen.

9:15 uur verzamelen bij OutDoorValley.
Jeroen Kloet
9 juli 2011 om 13:03:11
meest actuele info op internet laat zien dat er gewoon gezwommen kan worden. Wordt wel gewaarschuwd voor verhoogde concentratie E.Coli. Dat wordt een week aan de schijterij. Maar goed, je moet er ook wat voor over hebben.
Patrick Hack
7 juli 2011 om 14:46:12
Even gebeld met het provincie Zuid Holland, met de zwemwater telefoonlijn. Echter, er wordt afgeraden om in de noord westzijde te zwemmen. Gaat om een verhoogde concentratie van bacterien. Ik ben al zo lang in training en bijna op mn geboortegewicht, een infectie kan ik er echt niet bijhebben.

Wat gaat de organisatie doen?

Door het water rennen? een extra rondje fietsen?
Rob Lenting
4 juli 2011 om 23:39:58
Is genoteerd Duncan. Bedankt voor je reactie.
Duncan van Soest
4 juli 2011 om 22:00:16
Goedeavond Rob

Wil je mij nog in de lijst zetten ik had me vorige week opgegeven,tot zondag ,Bedankt

Duncan
Rob Lenting
4 juli 2011 om 08:55:17
Natuurlijk erg jammer dat de blessure van Sjaak serieus is, succes! Ook jammer dat een paar trouwe roverstriatleten echt met vakantie zijn. Prachtig dat Bart vader gaat worden, veel succes de komende spannende dagen, en fantastisch dat een aantal nieuwe rovers de sprong in het diepe aandurven.

Ik ben gisteren naar De Rotte gereden om het parcours te verkennen. De steile houten brug ter hoogte van de skiheuvel en het karakteristieke witte ophaalbruggetje 2,5 kilometer verderop, ze staan er nog. Ook het huis bij het wisselpunt boven aan het einde van de dijk is niet weggelopen. Geen verrassingen.

Het water van de Zevenhuizerplas was de reden van de verkenning. Er zijn zorgen dat Blauwalg het zwemmen in open water onverstandig maakt. De oevers van de Kralingse Plas zijn inderdaad door een groene smurrie vervuild, maar het water in onze Plas is helder. Geen Blauwalg in het stukje 250 meter roverstriatlonwater heen en terug te bekennen. Gelukkig geen borden -verboden te zwemmen- op het strandje, alleen een bord van Rijkswaterstaat dat de kwaliteit van het zwemwater niet goed is.

Als het aan ons ligt gaan 9 rovers aanstaande zondag 10 juli te water. Start 10:00 uur, toeschouwers welkom bij De Strandgaper, Strandweg 1, Zevenhuizen.
Sjaak van der Linde
28 juni 2011 om 20:20:45
Goed en slecht nieuws: de wisselbokaal krijgt een nieuwe naam en ik doe niet mee. Ik heb veel te veel last van een hamstring blessure, helaas. Ik wens jullie heel veel plezier en gun Lent de eer van de 5e start, als enige; tja, de echte sporter op eenzame hoogte...
Mario Klein Hesseling
26 juni 2011 om 21:28:05
Ben erbij vorig jaar was erg geslaagd, voorbereiding wordt wederom wat lastig voor dit jaar omdat ik tot en met woensdag 6 juli op vakantie ben, maar hoop mijn PR toch te verbreken. Hoop zoveel mogelijk Rovers daar te zien. Groeten Mario
Jeroen Kloet
25 juni 2011 om 17:20:43
even ter rectificatie :
Het is BART van Pruissen beste Lent...
Hoewel ik Henk wel een bijzonder leuke bijnaam vind. Die houden we erin....hehehehehe
Rob Lenting
25 juni 2011 om 08:05:15
It geat on! Dat zeggen de Friezen, maar die zijn er niet bij. De vijfde roverstriatlon heeft 10 deelnemers. Het was een zware bevalling: en aantal is op vakantie, maar de meeste hebben er gewoon geen zin in om een beetje moe te worden. Er is er zelfs een die nog liever vader wordt! Bart, succes en vast gefeliciteerd!

Of is 10 juli gewoon geen handige datum? De grootste fan van de triatlon Wim van der Male is zelfs op vakantie. Volgend jaar maar weer gewoon eind-augustus, want voor de rovers die er nog nooit bij zijn geweest, de vier voorgaande edities waren echt gezellig hoor! Ook voor toeschouwers, dus wanneer in de buurt, komt allen kijken, stel ik zo voor.

De voorlopige deelnemerslijst, dappere rovers met persoonlijk records:
1. Sjaak van der Linde (1:17:30)
2. Bas Boschker (1:19:54)
3. Rombout Wesseling (1:21:37)
4. Mario Klein-Hesseling (1:21:49)
5. Rob Lenting (1:24:40)
6. Patrick Hack (1:32:45)
7. Jeroen Kloet (debutant)
8. Gommert Leune (debutant)
9. Henk van Pruijsen (nieuwe rover)
10. Cahit In (nieuwe rover)

Nu het minimale aantal van 10 deelnemers is gehaald, kan er gewoon nog worden ingeschreven. We hopen op meer deelnemers. Informatie over hoe, wat, waar en hoe laat, volgt in de week van 4-10 juli.
Bastiaan Boschker
24 juni 2011 om 23:29:37
De laatsten zullen de eersten zijn! Ik ga de strijd aan. Met of zonder kleerscheuren, ik zal eruit komen. Luctor et emergo.
Jeroen Kloet
21 juni 2011 om 20:33:28
Goed, beste mensen.
Erg leuk dat die zwager van me meedoet. Maar wel belangrijk voor u allen om de zaken wat in perspectief te plaatsen. Het gaat hier om een ventje genaamd Bartje, nog geen 3 turven hoog, die nogal eens hinder lijkt te ondervinden van overcompensatoir gedrag. Oftewel grote bek, kleine......
Jullie mogen het zelf invullen, maar op de dag des oordeels zal een ieder die meedoet kunnen aanschouwen wat ik bedoel....
U zijt gewaarschuwd !!!
Rob Lenting
20 juni 2011 om 23:09:21
Ha mooi! Ik maakte me even zorgen, het bleef stil in Roversland als het gaat om bibberen en beven.

6 deelnemers hebben zich aangemeld. Een zevende heeft zich opgegeven via Jeroen Kloet. Een nieuwe rover, Bart van Pruijsen zwager van onze Kloet, komt naar Rotterdam voor een stukje zwemmen, lopen en fietsen. En hij neemt supporters mee! Nu al een felicitatie waard. Zijn tekst die via de glazen bol mailbox binnensurfte liegt er niet om, zie onder:

Thanks voor de uitnodiging!

Maar dat meedoen-is-belangrijker-als-winnen gedoe gaat natuurlijk niet op he…..! als ik voor Jeroen eindig is mijn dag pas geslaagd!

Ik zal zeker bij de triatlon zijn, dus schrijf mij maar op. Ook volgens jaar zal ik een gooi doen naar de bol der bollen….. wellicht het eerste jaar dat een debutant direct in de prijzen valt…..;-)

Mooie tekst toch?
Rombout Wesseling
20 juni 2011 om 22:55:06
Door een blessure vorig jaar niet mee kunnen doen, dus dit jaar weer met extra motivatie het water in !
Duncan van Soest
20 juni 2011 om 22:50:06
ik doe dit jaar ook weer mee aan de triathlon,Ff. Lekker afzien

Groeten ; Duncan
Sjaak van der Linde
19 juni 2011 om 11:04:16
Ik kan helaas nog niet 100% bevestigen door een blessure, ik houd het nog even open, maar als het ff kan, doe ik natuurlijk graag mee... al is het alleen om Robbie L te blijven volgen in het aantal deelnames!
Patrick Hack
17 juni 2011 om 08:00:30
Ik ben ook van de partij, ben benieuwd of ik mijn totaaltijd van verleden jaar kan verbeteren, tot dan!

Patrick
Jeroen Kloet
16 juni 2011 om 21:15:12
Ben al volop in training...
Ik doe mee
Rob Lenting
16 juni 2011 om 20:05:44
Natuurlijk doe ik mee. Voor de vijfde keer in rij. Ik hoop op minimaal 10 gespannen smoeltjes aan de kantinetafel van Outdoor Valley, zondagmorgen 10 juli, 9:00 uur. Lekker bakkie oploskoffie. Ik wacht op jullie!