Eigen volk eerst

Eigen volk eerst
 

Het is geen geheim. Elk jaar zingt het Roversnest haar lofzang op de 6Nations. Onbetwist de ongekroonde koning onder de sporten die met de entree van de Glazen Bol een andere dimensie hebben gekregen. Lees verder…

Het is geen geheim. Elk jaar zingt het Roversnest haar lofzang op de 6Nations. Onbetwist de ongekroonde koning onder de sporten die met de entree van de Glazen Bol een andere dimensie hebben gekregen. Natuurlijk, er is de Grand National, het sumo worstelen, Garmisch en het groene jasje. Stuk voor stuk evenementen die het Roversnest in haar hart heeft gesloten. Maar de 6Nations gaat verder dan dat. Wie, zoals het Roversnest, eenmaal getuige is geweest van een wedstrijd om de 6Nations Cup kan het niet meer loslaten. Blijft er over dromen en naar verlangen. Alsof je terug stapt in de tijd waar op groene natte velden tussen de heuvels op de Britse eilanden volkeren de strijd aan gaan. Eerst is er het feest in het dorp. Er wordt gedronken, gegeten en gedanst. Dan op naar de weide waar het gaat gebeuren. Opa’s en oma’s, vaders en moeders, vrouwen en kinderen, ze zijn er bij. Maar voor de strijd los barst, . Deadline 3 februari.

Gepubliceerd op 29/01/2012
Aangepast op 29/01/2012
Auteur: Roversnest
 
 
Rob Lenting
18 maart 2012 om 11:19:54
Wales Grand Slammed de 6Nations

Wales heeft op de laatste speeldag de 6Nations Frankrijk met 16-9 geklopt. Cymru behaalde een heuse Grand Slam door alle 5 de wedstrijden te winnen. Het was voor de 11de keer sinds 1908 dat de Welshmen zonder puntenverlies de 6Nations veroverde.

Het roverstrio Martin Monster, Ron Buijs en Fred Vos waren er live bij. Het is verzekerd, het was een groot feest daar in Cardiff. De boys zullen op dit moment wel aan het bijkomen zijn van zang, drank en vertier.

De Wooden Spoon ging naar Schotland. In volgepakt stadion in Rome hielden de Italianen in de lentezon de Schotten eenvoudig onder de duim.

7 rovers behaalden 2,9 punten. Daan Smith, Gommert Leune, Karsten van der Kraaij, Leen Veldhuijzen van Zanten, Mark Bruijnen, Rob Lenting en Rob Rodenburg maken een sprongetje in de tussenstand.

Op naar Vlaanderen!
Robbie van den Bos
14 maart 2012 om 12:05:44
Cymru heeft de Grand Slam voor het grijpen. A.s. zaterdagmiddag spelen zij de laatste wedstrijd in Cardiff tegen de Fransen die een beetje van slag zijn. In eigen huis in Parijs spelen ze gelijk tegen de Ieren en verliezen ze van de Engelsen. Auw. Maar het zijn en blijven Fransen en die kunnen op karakter Cymru zo maar op een nederlaag trakteren. Mochten de Fransen voor een verrassing zorgen, wordt Engeland-Ierland zaterdagmiddag een aardig interessant potje waarbij de Engelsen toch nog voor de toenooiwinst kunnen gaan. Onderin zijn het natuurlijk Schotland en Italie die de dienst uitmaken.

En mocht Engeland het toernooi winnen, worden er opeens veel punten uitgekeerd. 10 voor Pekka Smit en Walter Tempelman als Schotland laatste wordt en 5 voor Aad Bezemer, Kees Boshuijer, Eddy Appeldoorn en Rombout Wesseling bij een laatste plaats voor Italie.
Robbie van den Bos
26 februari 2012 om 13:03:34
Mooie tijden voor Cymru. Eigenlijk zijn ze al klaar met de 6Nations en kunnen ze op hun lauweren rusten. Thuis winnen ze (natuurlijk) van Schotland maar ook winnen in Ierland en Engeland!

Dat telt op de Britse eilanden, dat trouwens wat anders is dat The United Kingdom,  wat weer wat anders is dan Great Britain wat weer wat anders is dan England. Om nog maar te zwijgen over wat er allemaal onder The Crown valt.

http://www.youtube.com/watch?v=rNu8XDBSn10&feature=youtube_gdata_player

Het lamsvlees met de mintsauce zal dit jaar heerlijk smaken.
Robbie van den Bos
6 februari 2012 om 12:13:30
Wat een overwinning van Wales! Bij Ierland, 10 minuten voor tijd 21-15 achter maar in de laatste 5 minuten gewoon een try, conversie missen, en dan in de laatste minuut zelfs de 21-23 door de palen schoppen. Cymru Wilskracht.