Grand National: paarden met fantastische namen

Grand National: paarden met fantastische namen
 

Natuurlijk staat de Grand National dit seizoen opnieuw op de roverskalender. Wij zijn fan van de meest legendarische steeplechase ter wereld. De deelnemende paarden hebben fantastische namen. Alleen daarom al, is het een feest er eentje te mogen kiezen…

Natuurlijk staat de Grand National dit seizoen opnieuw op de roverskalender. Het roversnest is groot fan van de meest legendarische steeplechase ter wereld. En dat zou iedere rover moeten zijn. Bekijk de race aanstaande zaterdag in een Ierse Pub, waag een klein gokje en het fantastische commentaar van de BBC doet de rest. De deelnemende paarden hebben fantastische namen. Wat dacht je van BecauseIcouldntsee, The Midnight Club, West End Rocker of Hello Bud? Alleen daarom al, is het een feest er eentje te mogen kiezen. Sinds 1838 (!!) springen de paarden al over de 34 heggen van de Aintree Grand National Race Course nabij Liverpool. Niet gek dat de wedstrijd enige status heeft verdiend.

Red Rum wist de Grand National 3x te winnen. In 1973, 1974 en 1977 was het Ierse Thoroughbred racepaard niet te stoppen. De tussenliggende jaren werd Red Rum tweede. .

Vorig jaar liet Ballabriggs op de laatste rechte lijn zijn kont zien aan Oscar Time en Dont Puch It. Ballabriggs is er dit jaar ook weer bij, Oscar Time en Dont Push It zijn met welverdiend pensioen. Er wordt veel gegokt op paarden, zeker in Engeland. Diverse websites tippen Synchronised als favoriet voor victorie en eeuwige roem, maar dierengedrag is moeilijk te voorspellen. Welk paard heeft er aanstaande zaterdag het meeste zin in? Welk paard wint de Grand National 2012? Deadline vrijdag 23:59 uur.

Gepubliceerd op 11/04/2012
Aangepast op 11/04/2012
Auteur: Roversnest
 
 
Jorn van der Bie
15 april 2012 om 10:26:46
Het verschil was net genoeg:>) Back in business!!!!
Rob Lenting
15 april 2012 om 10:03:31
Neptune Collognes wint Grand National met kleinste verschil ooit

Artikel Knack.be, zaterdag 14 april, 18:52

Neptune Collonges heeft in Aintree de 165ste editie van de Grand National gewonnen. Na 7.200 meter en dertig hindernissen finishte de 11-jarige ruin, bereden door Daryl Jacob, met de kleinste voorsprong in de geschiedenis van s werelds bekendste steeplechaise. Er was fotofinish nodig om hem van Sunnyhillboy te onderscheiden.

Favoriet Seabrass werd derde. Ballabrigs, de winnaar van vorig jaar, moest nu met de zesde plaats vrede nemen. Neptune Collonges hoorde niet bij de favorieten. Hij stond voor de race 33 tegen 1 genoteerd. Pas in de slotmeters kwam hij naast SunnyHillBoy en won hij met minder dan een neuslengte.

Als steeds eiste de Grand National slachtoffers. Geruime tijd na de finish werden verscheidene paarden nog op de renbaan behandeld. Net als vorig jaar kwamen er twee paarden om, anderen zullen nooit meer kunnen racen.

Een van de paarden die afgemaakt moest worden was topfavoriet Synchronised, in maart nog winnaar van de Golden Cup. Al vroeg in de race maakte hij een dramatische val bij de zesde hindernis, de beruchte Becher s Brook. Van de veertig deelnemers bereikten er vijftien heelhuids de finish.
Chris Piguillet
14 april 2012 om 17:36:41
Heb ik weer, een paard wat de laatste meters instort... Niet mijn Roversjaar dit haha. Gefeliciteerd Jorn!
Rob Lenting
14 april 2012 om 12:44:40
40 paarden staan aan de start vanmiddag op 15:15 uur. Burton Port is er niet bij. Het arme paard, vorige maand nog succesvol Cheltenham Gold Cup, is kreupel. Hopelijk komt het goed. Robbie Lenting hoeft dus niet te hopen.

15 andere rovers zijn wel in de race voor 20 punten. Ze maken allemaal kans, want er hebben zich in het verleden vaker grote verrassingen voorgedaan. Afgaande op de odds van de bookies maakt Rombout Wesseling met Treacle (20/1) de grootste kans op 20 punten. Ook hebben Hans Bakhuis (Always Right 25/1), Jorn van der Bie (Neptune Collonges 25/1), Pieter den Hartogh (According to Pete 33/1) en Yuri Bouwman (Alfa Beat 33/1) een jaloersmakende keuze gemaakt.

Synchronised is favoriet, ook bij de rovers. Toch levert het paard, met een opmerkelijke scherpe quotering van 7/1, bij winst nog ruim 2 punten op. Winnaar van vorig jaar, Ballabriggs (12/1), is 2.5 punten waard.

9 van de 40 paarden zijn niet gekozen. Gilles Cross (12/1) is misschien wel de meest opvallende in dit rijtje. Rob had Burton Port maar wat graag ingeruild.
Rob Lenting
14 april 2012 om 12:43:50
De favorieten en door wie gekozen...

Synchornised (7/1) - 9 rovers (oa Bomgaars, Fernhout, Leeuwen en Smit)

Junior (10/1) - Dorresteijn, Harreveld H, Lenting J, Heijink jr

Ballabriggs (12/1) - 8 rovers (oa Kloet J, Bos A, Stroomberg en Dam)
West End Rocker (12/1) - Soest, Knoester, Rodenburg, Male
Gilles Cross (12/1) - niet gekozen

Cappa Bleu (14/1) - Govers, Bischop, Wegman, Revenberg, Tempelman W
Chicago Grey (14/1) - Pruissen, Appeldoorn, Graag, Pauw, Bos R, Pauw
On His Own (14/1) - 8 rovers (oa Kipp, Schaap, Nieuwlaat en Munter)

Killyglen (16/1) - Kloet I, Adams, Monster, Vrijmoed, Oosterhoff
Seabass (16/1) - Piguillet, Stoutjesdijk, Mansveld, Smink

Becauseicouldntsee (18/1) - Zuilen, Haan

Shakalakaboomboom (20/1) - Gaastra, Leune, Tan, Veldhuizen, Bouwman R
Treacle (20/1) - Wesseling

Calgary Bay (25/1) - niet gekozen
Neptune Collonges (25/1) - Bie
Always Right (25/1) - Bakhuis
Ogranisedconfusion (25/1) - Flem, Klijn, Verschuren
Planet of Sound (25/1) - Kraaij O, Voordt
Midnight Club (25/1) - Blijleven, Brants, Boshuijer, Buijs

According to Pete (33/1) - Hartogh P
Alfa Beat (33/1) - Bouwman Y
Black Apalachi (33/1) - niet gekozen

Patrick Peeters niet ingezonden!

PS: Teacle=Treacle, Midnight Chase=Midnight Haze.
Rob Lenting
14 april 2012 om 12:43:12
In de Ierse Pub Paddy Murphy aan het Roodezand in Rotterdam (nabij De Meent) zagen we vorig jaar Ballabriggs de Grand National winnen.

Samen met rovers Leune, Tan en Verschuren dronken we een bier en plaatsten we een kleine blinde gok. Een mooie ervaring.

We gaan vanmiddag weer, dus als je in de buurt bent. De Grand National live, je moet het een keer meemaken. Er gaan geruchten om volgend jaar met een groep rovers naar Liverpool af te reizen om tussen de dames met de mooiste hoeden de paarden te kunnen ruiken. Maar dat is voor 2013. Of voor 2014.

Eerst vandaag. 15:15 uur zal het startlint vallen.

See you?