Halve finale knock-out: Flyers of Blackhawks?

Halve finale knock-out: Flyers of Blackhawks?
 

De Philadelphia Flyers en de Chicago Blackhawks treffen elkaar in de finale van de Stanley Cup. De joekel van een bokaal is voor de kampioen van de NHL, ongetwijfeld de beste ijshockey-competitie ter wereld. Kroon, Moerman, Van der Bie en Monster mogen voorspellen wie er winnen gaat…

Terwijl de afgelopen dagen op vele terrassen de zon mensen vrolijk stemden, het Witbier rijkelijk vloeiden en dappere kinders het eerste buitenwater opzochten, wordt er in Amerika nog fanatiek achter een ijshockeypuck aan geschaatst. Het blijft onwerkelijk om in juni aan wintersport te denken, maar het is werkelijk waar, vorige week werd Tsjechiƫ nog als wereldkampioen ijshockey gehuldigd. De allerbeste acrobaten van het ijs waren daar niet bij, die speelden in Noord-Amerika. De beste van de allerbesten mogen zich opmaken voor het toetje, de strijd om de Stanley Cup. De finale om het kampioenschap van de NHL is een van de jaarlijkse hoogtepunten in de rijke Amerikaanse sportwereld. Vannacht hebben de Chicago Blackhawks en de Philadelphia Flyers zich met groot gemak geplaatst voor die finale. Aanstaande zaterdag is de aftrap voor de eerste wedstrijd in Chicago. Maandag volgt het tweede duel in de alles beslissende best-of-7 serie. Volgende woensdag reist het hele circus af naar Philadelphia voor een derde en vierde wedstrijd.

Voor de Blackhawks is het de eerste finale in 18 jaar, in 1961 werd de Stanley Cup voor het laatst gewonnen. In de jaren 30 was er nog twee keer succes voor de ploeg uit Chicago. De zwarte haviken maakten indruk door de San Jose Shawks in de halve eindstrijd op een ‘fout-game sweep’ te trakteren. De haaien hadden geen schijn van kans. De Flyers kenden ook weinig problemen op weg naar de finale. De Montreal Canadians werden redelijk eenvoudig met 4-1 opzij gezet. De Flyers verloren in 1997 hun laatste finale (Detroit Wings), ook in Philadelphia moet voor het winnen van het kampioenschap diep in het geheugen worden gegraven. In 1974 en 1975 was het voor het laatst groot feest voor de Flyers. De finale van de NHL is tevens het startsein voor de roversknock-out. Op weg naar de finale is Alex Kroon aan Jorn van der Bie gekoppeld, Wim Moerman gaat het opnemen tegen Martin Monster. Wie plaatst zich voor de eindstrijd (dit jaar de WK voetbalfinale)? Wie wordt de opvolger van Rein van Leeuwen. Worden het de Chicago Blackhawks of de Philadelphia Flyers: inzenden maar!

Gepubliceerd op 27/05/2010
Aangepast op 27/05/2010
Auteur: Roversnest
 
 
Rob Lenting
11 juni 2010 om 00:24:33
Inderdaad sneller dan het licht Alex. Je bent ons voor.

Jorn van der Bie en Wim Moerman spelen de finale van de roversknock-out 2010. Wie wordt wereldkampioen voetbal? Wie wordt de opvolger van Rein van Leeuwen? Heren, nog wel wachten met inzenden op het startsein zoals gebruikelijk gegeven in een speciaal artikel.

Namens het roversnest, vast gefeliciteerd met het behalen van de finale.
Alex Kroon
10 juni 2010 om 18:57:42
Jorn, gefeliciteerd en dat sneller dan de redactie van de 1000rovers. Veel plezier met het uitstralen naar Ilja.
Jorn van der Bie
8 juni 2010 om 19:32:41
En de Hawks nog 1 zege verwijderd van de eindzege.....
Martin Monster
7 juni 2010 om 18:59:50
moest er ff over nadenken maar.... Flyers!!!!!!!
Rob Lenting
5 juni 2010 om 22:30:35
Heren knock-outers, de Flyers hebben in eigen huis de stand weer helemaal gelijk getrokken. Woensdag was er nog verlenging nodig, vannacht won de ploeg uit Philadelphia met 5-3. De grootste marge tot nu toe, de twee ploegen ontlopen elkaar bitter weinig.

Stand best-of-7 is nu 2-2, zondag is de vijfde wedstrijd weer terug in Chicago.
Rob Lenting
1 juni 2010 om 18:18:39
De roversknock-out is gevorderd tot de laatste vier. De inzendingen zijn geplaatst, de halve finales zijn bekend. De strijd om de Stanley-cup tussen Chicago Blackhawks en Philadelphia Flyers wordt scherprechter met als inzet een plek in de finale. De Blackhawks hebben haar eerste twee thuiswedstrijden nipt gewonnen (6-5 en 2-1) en leiden momenteel de best-of-7 serie met 2-0.

De inzendingen van de vier overgebleven rovers:
Jorn van der Bie (Blackhawks) - Alex Kroon (Flyers)
Wim Moerman (Blackhawks) - Martin Monster (Flyers)

Woensdag is de derde wedstrijd in Philadelphia.
Wim Moerman
28 mei 2010 om 16:01:01
Chicago Blackhawks !!!
Jorn van der Bie
27 mei 2010 om 21:14:56
Alex,
Het zou natuurlijk meer dan terecht zijn als ik ook deze ronde zou overleven.
Ben de afgelopen dagen volgens onze ICT afdeling meer dan 50x ingelogd op deze site. Zelfs de Directie is op de hoogte (fan is m.i. een te groot woord) van deze site.

Daarnaast; ik zit een heel jaar tegenover rover Flem. Zeker na de winst van Chelsea was het geen pretje om "een gezellig praatje" aan te knopen. Alleen die blik al!
Gelukkig heb ik nu weer een doel in m'n leven.
Een finaleplaats in zicht en mogelijk weer een beetje terugwinnen van het (sport)respect van de huidige nr 1.....


Alex Kroon
27 mei 2010 om 20:57:03
Tja, voordat er weer een verslag komt dat er niet gereageerd is en de plaats niet verdiend zou zijn, reageren we maar een keer.

De tegenstander dan maar.

Mocht ik niet winnen dan ligt het aan het wedstrijdschema. Gewoon een te zwaar programma voor de winterstop. Maar Jorn dan ook gefeliciteerd met een snellere reactie.
Jorn van der Bie
27 mei 2010 om 16:42:11
BLACKHAWKS!