Heroïsche hoogtepunt op Aintree Liverpool

Heroïsche hoogtepunt op Aintree Liverpool
 

De paarden op de heilige grond van Aintree gaan weer op spectaculaire wijze voor de eeuwige roem. Welke van deze onnavolgbare namen brengt dit jaar een of meer rovers in extase?

De paarden op de heilige grond van Aintree gaan weer op spectaculaire wijze voor de eeuwige roem. Hun berijders en eigenaren zien meer in het prijzengeld van 1 miljoen pond. Geef ze eens ongelijk. Welke van deze onnavolgbare namen brengt dit jaar een of meer rovers in extase?

Gepubliceerd op 07/04/2015
Aangepast op 06/07/2018
Auteur: Roversnest
 
 
Rob Lenting
23 april 2015 om 21:08:55
nos.nl, 11 april, 17:55 uur

MANY CLOUDS WINT GRAND NATIONAL

Many Clouds (odds 25/1) heeft de 168ste editie van de Grand National gewonnen. De 8-jarige Brown Gelding, met jockey Leighton Aspell, was van de veertig deelnemende paarden het sterkste in de ruim zeven kilometer lange steeplechase over dertig hindernissen.

Shutthefrontdoor (8/1) de absolute favoriet voor de zege, lag derde bij de laatste hindernis, maar finishte uiteindelijk pas als vijfde. Saint Are werd op anderhalve lengte tweede net voor de aanstormende Moonbed Dude en Alvarado.

Voor de Ierse jocky Aspell was het de tweede zege op rij. Vorig jaar sloeg hij toe op de rug van Pineau de Re.

Drie rovers hadden de hoop gevestigd op Many Clouds. Wim van der Male, Hugo Brants en Eddy Appeldoorn mochten zo 6.7 punten bijschrijven. Eddy wandelt zo gestaag de top 3 binnen.

De laatste meters in bewegend beeld:
http://nos.nl/artikel/2029701-many-clouds-wint-grand-national.html