Het groene jasje past iedereen

Het groene jasje past iedereen
 

Roverstijd voor The Masters. Het enige toernooi van de vier Majors die elk jaar op dezelfde golfbaan wordt gespeeld: Augusta National Golfclub. Lees verder…

Roverstijd voor The Masters. Het enige toernooi van de vier Majors die elk jaar op dezelfde golfbaan wordt gespeeld: Augusta National Golfclub. Voor de Amerikanen het meest prestigieuze Majortoernooi van de vier. De bewoners van de Britse eilanden hebben The Open maar ze dromen toch allemaal om het groene jasje aan te mogen trekken. Vooral Rory McIlroy mag er van dromen. De jonge Ier (23 jaar) is de potentiƫle nummer 1 voor de komende jaren. Barst van het talent en zijn wilde jaren is hij langzaam kwijt. Vorig jaar wist McIlroy zijn eerste Major te winnen door The US Open met een record score van 16 under par te eindigen. Hij gaat ooit de Masters winnen. Daar twijfelt niemand aan. Dit jaar zou het zo maar kunnen. Natuurlijk zijn er meer favorieten. Tiger is weer terug en Phil Michkelson, Luke Donald (huidige nummer 1) en Lee Westwood worden tot de grote favorieten gerekend. Maar golfen is geen herentennis waar een paar spelers uitmaken wie de grote toernooien wint. De (ook recente) geschiedenis leert dat outsiders en 40plussers zomaar de winst kunnen pakken. De Golfwereld werd verrast door en Charl Schwartzel in 2011 bij de Masters. Het is tekend voor de golfsport. Ook bij de andere Majors pakken outsiders regelmatig de eindzege zoals in 2011 Darren Clarke bij The Open en Keegen Bradley bij de PGA en in 2010 Greame McDowell bij the US Open. Grote kunst is natuurlijk om voor dit jaar die outsider te vinden die kans maakt op een eeuwig lidmaatschap van de Augusta Nationalgolf Club. Deadline a.s. woensdag.

Gepubliceerd op 02/04/2012
Aangepast op 02/04/2012
Auteur: Roversnest
 
 
Tim van Dijk
11 april 2012 om 15:03:54
Dank je Jeroen. Nee het was een bewuste keus. Hoewel het altijd een gok blijft natuurlijk. Maar zijn lange drives in combinatie met de voorspelde regen (dus weinig rol) de eerste dagen leek mij de ideale omstandigheid voor Bubba om is een keer te winnen. Echter ik had serieus niet verwacht dat ik de enige zou zijn die voor Bubba zou kiezen.
Jeroen Kloet
10 april 2012 om 20:49:47
Gefeliciteerd Tim. Dit is nog eens een mooie 20 punter. Ben serieus onder de indruk. Een linkshandige golfer die zichzelf heeft leren golfen, zo leerde ik uit de krant. Had je hem echt serieus getipt of was dit een toevalstreffer ?
Rob Lenting
9 april 2012 om 09:25:47
De vierde 20-punter is een feit. Na de rovers Gjalt Gaastra, Patrick Peeters en Martin Munter is het ook Tim van Dijk gelukt de maximale score op te halen. Golfer Bubba Watson won verrassend de Masters. De spanning in de jacht op de glazen bol wordt daardoor groter en groter.


Watson wint Masters na play-off
VK − 09/04/12, 07:51

De Amerikaanse golfer Bubba Watson heeft de Masters op de Augusta National in Georgia op zijn naam geschreven. Hij versloeg in de afsluitende play-off de Zuid-Afrikaan Louis Oosthuizen. Die play-off was nodig omdat beide golfers na vier dagen dezelfde scoren hadden (-10).

Het is voor Watson zijn eerste major-titel. Bovendien is hij pas de derde linkshandige golfer die de Masters wint. Hij volgt Charl Schwartzel op, die het toernooi vorig jaar won.

De Zweed Peter Hanson, die na de derde dag aan de leiding ging, moest genoegen nemen met de derde plaats. Die deelt hij met de Engelsman Lee Westwood en de Amerikanen Phil Mickelson en Matt Kuchar.
Tim van Dijk
9 april 2012 om 00:25:02
Come on Bubba! In the hole!!!!
Pieter Schaap
4 april 2012 om 08:08:17
Dustin Johnson trekt zich terug met rugproblemen (na jetski ongelukje vorige week).