Het jaar dat Jeroen Kloet bijna 20 punten had gehaald

Het jaar dat Jeroen Kloet bijna 20 punten had gehaald
 

Ooit heeft Jeroen Kloet bijna 20 punten gehaald. Het was in het najaar van 2014. Lees verder…

Ooit heeft Jeroen Kloet bijna 20 punten gehaald. Het was in het najaar van 2014. De MLB World Series waren dat jaar een spannend sprookje, in en buiten de Glazen Bol. Hoofdrolspelers in deze rollercoaster waren Jeroen Kloet en de Kansas City Royals. Jeroen Kloet is een Rover die besmet is geraakt met het Roversvirus en een heel Brabants leger aan Rovers om zich heen heeft verzameld. Kansas City Royals is opgericht in 1969 en heeft in de geschiedenis 1 keer de World Series gewonnen. In 1985, tegen de St.Louis Cardinals. In de beginjaren van de 21e eeuw was Kansas City Royals een van de slechts presterende teams van de MLB. Tussen 2002-2013 eindigde het team zes keer als laatste in de American League. Het slechtste ‘long-time’ record van alle teams in de MLB. Het was tegen alle verwachtingen in dat Kansas in 2014, het jaar dat Jeroen Kloet bijna 20 punten had gehaald, met een vierde plaats in de American League zich plaatste voor de tiebreak tegen de Oakland Athletics voor de felbegeerde wildcard. Een prestatie van formaat. Niemand, maar dan ook niemand gaf ook maar een stuiver voor de kansen om in dat jaar ook nog eens door te dringen tot de World Series. Niemand behalve Jeroen Kloet.

Een winst van Kansas alleen al was goed voor 10 punten en bij een 4-2 uitslag (bonusvraag) zouden met een 20-punter de deuren van de Hall of Fame met alle egards door Rob Lenting en zijn Roversmaten voor Jeroen Kloet worden geopend. Een moment voor iedere Rover om van te dromen.

Toen begon het sprookje. Kansas won de tiebreaker tegen Oakland met 9-8 in de 12e (!) inning en met een Wild Card ging het de volgende ronde in. Kansas en Jeroen kregen hoop. Terecht. Los Angeles Angels of Anaheim en de Baltimore Orioles werden met een sweep naar huis gestuurd. Na 29 jaar geen wedstrijd gespeeld te hebben in het postseason werden 8 wedstrijden op rij in 2014 gewonnen. Kansas werd gekroond tot kampioen van de American League. In Kansas ging de vlag uit. Feest in de stad. Een sprookje in een sprookje in het jaar dat Jeroen Kloet bijna 20 punten pakte. Tegenstander in de World Series was San Francisco. Het team dat tusen 2008-2013 al 2 keer de World Series had gewonnen. Op de Rovers whatÂ’s app chat (voor de die hards) zinderde het van de spanning. “Kansas Kansas Kansas” vloog het digitaal over de smartphone. De Giants wonnen wat teleurstellend de eerste wedstrijd. Kansas herpakte zich en nam een 2-1 voorsprong. Ideaal scenario voor de bonusvraag. Winst van Kansas en de 4-2 kwamen steeds dichterbij. De Roversapp stond strak. Gaat Jeroen Kloet de 20 pakken? De Giants sloegen terug. 2-2! Nu werd het cruciaal voor de bonusvraag.

In San Franciso werd zondagnacht 26 oktober 2014 game 5 gespeeld. De Giants wonnen. 3-2. Weg 20 punten voor Jeroen Kloet in het jaar dat Jeroen Kloet bijna 20 punten had gehaald. Grote teleurstelling. Niet alleen bij Jeroen Kloet. Bij de hele Roversfamilie. De wonden werden gelikt, de familie rechte de rug en hoopte op een 4-3 winst voor Kansas. Toch nog 10 puntjes waard. Zou een groot sprookje voor Kansas zijn en toch nog een klein sprookje voor Jeroen Kloet. Er kwam weer hoop. Kansas maakte er 3-3 van, en hoe! Met 10-0 werden de Giants weggeslagen. De 7e en beslissende wedstrijd om de World Series 2014 werd in Kansas gespeeld op woensdagnacht 29 oktober. De duisternis viel in. De ochtend kwam. Het bleef donker.

Gepubliceerd op 01/11/2014
Aangepast op 01/11/2014
Auteur: Roversnest