Iedereen begint weer met nul punten

Iedereen begint weer met nul punten
 

Aanstaande zaterdag is het zover. In Monaco staat het kleurrijke wielerpeloton aan de start van de Tour de France en 80 rovers kruisen de degens voor de vierde roverstocht naar de glazen bol…

Tachtig rovers zijn dit jaar ingeschreven. We begroeten 22 debutanten, een aantal waar het roversnest trots op is. Met het strandfeest in Hoek van Holland en de huldiging van Michiel Oosterhoff nog vers op het netvlies, wacht ons alweer de eerste deadline. Er zal worden afgetrapt met zes vragen over de Tour de France. Na een reis langs 22 evenementen, waaronder het WK Judo, de Olympische Winterspelen, de Grand National en tot slot het WK Voetbal, weten we over 50 vragen wie tot opperrover 2010 zal worden gekroond. Zover is het nog lang niet. We beginnen rustig aan, de kansen op 20 punten zijn de eerste vragen minimaal, het venijn zit in de staart. Vanaf mei 2010 nemen de kansen op unieke winnende antwoorden toe en zal de spanning snijden. Hopelijk. Iedereen begint in ieder geval op nul, joepie, de ballonnen zijn losgelaten…

Kinderen op schoolpleintjes verkleed als wielrenner. Eind juli in ieder dorp een vertrouwd beeld. Het stuur van de fiets is ondersteboven gedraaid, spatborden en begagedrager zijn verwijderd. De wielertrui is een geel T-shirt, het rugnummer uit een oud tafellaken geknipt, met viltstift geschreven en op de rug gespeld. De Tour de France, het heeft iets mythisch, iets heroïek. Het winnen van de gele trui staat hoger aangeschreven dan de wereldtitel of zelfs een gouden medaille op de Olympische spelen. Nee, de Tour de France, daar gaat het om. In de Alpen scheiden de mannen zich van de jongetjes, op de Champs Elysees worden de helden gehuldigd. Daarom is de glazen bol er ieder jaar bij, voor de vierde achtereenvolgende keer.

Het rittenschema van de Tour de France 2009 belooft spektakel. De ploegentijdrit is terug, er zijn genoeg hoge bergen in het parcours opgenomen om het verschil te maken en er worden dit jaar geen extreem lange tijdritten gereden. Het blijft mogelijk spannend tot het einde, want op de voorlaatste dag staat een zware bergetappe met aankomst op de Mont Ventoux op het programma. Voor kanshebbers en achtergrondinfo bij de zes vragen verwijzen we graag naar de rechterkolom op onze site. Onder het kopje ‘tour de france’ is bijvoorbeeld de link naar de officiële website te vinden en kun je in de gaten houden wie heeft ingezonden of wie nog een keuze moet maken. Aanstaande vrijdag om 23:59 uur sluit de deadline. Automatisch, je bent gewaarschuwd. Succes… PS: voor onze debutantrovers volgt nog uitgebreide info over waar je wat kunt vinden op onze website.

Gepubliceerd op 29/06/2009
Aangepast op 29/06/2009
Auteur: Roversnest
 
 
Gjalt Gaastra
8 juli 2009 om 21:05:56
Gesink uit de tour...........pffff, waren we al begonnen dan?????????
Ruud Tompot
7 juli 2009 om 16:53:44
toch fijn even gedeeld aan kop te hebben gestaan. Toen was de sfeer nog goed, dat mag ook wel eens gezegd worden. Maar wanneer komt poker tussen de vragen? Nee wanneer gaan we weer pokeren, dat zijn echt belangrijke dingen
Rob Lenting
5 juli 2009 om 11:58:11
Bloedheet, het oog van de dag brandt genadeloos. Wimpie schiet in zijn slippertjes naar de Es Campur kraam om de hoek. Op routine worden de schalen vol gegooid met allerlei lekkernij: siroop, schaafijs en gecondenseerde melk. In een flits staat ie op zijn kop, een snorkel. Wim neemt een duik en het schaafijs doet wonderen. Zijn geest verfrist en hij duikt verder in de gordel van smaragd. Roze parels komt hij tegen, hij eet er eentje op, de anderen dansen om hem heen.

Mooi reiservaring van onze rover Wim. Een prachtig droomverslag, ik heb genoten, bedankt. Minder relaxed was ik gisteravond op de bank. De zomerzon knalde ook hier. Televisie aan, zweetdruppels tussen mijn schouderbladen en op mijn voorhoofd. Het begin van de Tour heb ik nimmer spannender ervaren. Natuurlijk zou Fabian Cancellara winnen, de kans dat de Zwitser een tijdrit niet wint is kleiner dan dat Azerbeidjan wereldkampioen voetbal wordt, maar toch.

De keuze van Wim om Evans de eerste etappe te laten winnen, maakte me nerveus. Een sms van vriend Rob van den Bos vanuit onze hoofdstad dat hij per direct zou stoppen als er 20 punten zouden vallen hielp niet echt. De secondes tikten weg. Cancellara heeft gewonnen. Saai wordt het nooit, 20 punten of geen punten...
Wim van der Male
5 juli 2009 om 02:20:50
Met Cadel Evans natuurlijk de verkeerde keuze gemaakt voor de proloog. Die gozer doet leuk mee, maar winnen doet ie nooit. Een soort Wim van der Male in de glazenbol en de 1000 rovers.
Robbie van den Bos
2 juli 2009 om 09:29:00
Namens het Roversnest en Olaf, dank!

En je hebt een punt. Wat vandaag legendarisch is, is morgen bedrog, helden worden losers, verliezers worden winnaars. Viva la France! Viva la Tour!

Maar daar hebben we de kleine lettertjes voor. In ons reglement staat het als volgt:

Artikel 19
De uitslagen en statistieken van de officiële sportbonden gelden. De officiële website fungeert als enige informatiebron. Wijzigingen in de officiële uitslagen tot en met 11 juli 2010 worden met terugwerkende kracht verwerkt in de verschillende roversklassementen.

Boonen wel of niet? Vandaag zullen we het weten…
Alex Kroon
1 juli 2009 om 15:09:17
Heren organisatie.

Het ziet er weer geweldig uit. Dit jaar gaat het roverjaar zelfs wat langer duren dan gebruikelijk. Ook de proloog voor de tour volgend jaar in R'dam wordt nog meegenomen.

Ik ben blij dat ik nog geen antwoorden gegeven heb. Boonen in Parijs, Dekker op de Mont Ventoux. Nemen jullie niet erg veel risico door maar liefst 8 vragen mee te nemen over wielrennen. Een sport waar iedere uitslag in mijn ogen nu betwist kan worden. Wanneer is de uitslag zeker? Tot wanneer kan de winnaar nog gepakt worden?

Ik wens jullie wederom een sportief jaar toe.