Ilja Flem en de iPhone 4G/HD met dualcore processor

Ilja Flem en de iPhone 4G/HD met dualcore processor
 

Nog 17 vragen, nog 2 maanden, dan heeft Matthijs van Nieuwkerk in DWDD een nieuwe gast. Tegen die tijd is de vierde winnaar van de Glazen Bol bekend. Ilja Flem heeft afgelopen weekend voorsprong genomen. Een behoorlijke voorsprong, dat vraagt om een interview…

Er werd al maanden naar uitgekeken: de ontknoping in de Premier League. Tot aan de laatste speeldag streden Chelsea en Manchester United om het kampioenschap, een titelstrijd die vooral rover Ilja Flem met grote interesse volgde. “De cijfers 4, 8 en 0 op mijn afstandsbediening zijn versleten, niet meer te lezen”, bekent de kleine Delftenaar, “840 is maanden lang mijn favoriete teletekstpagina geweest.” Zeker toen Portsmouth zich vast op de laatste plaats had genesteld, tikte een 20 punten knaller steeds serieuzer aan het venster van huize Flem. Afgelopen zondag was het eindelijk zo ver. Chelsea liet geen twijfel en won haar laatste wedstrijd met liefst 8-0 van Wigan Atletic. De ploeg uit Londen werd zo voor de vierde keer landskampioen. Tot groot plezier van Ilja.

Lekker geslapen? Barbara, de vrouw aan de zijde van Ilja en moeder van drie prachtige Flemmetjes, heeft opgelet. “Ik ben een avondmens, slaap structureel te weinig, maar eenmaal in bed slaap ik binnen een minuut als een roos. En volgens Barbara de laatste dagen met een brede grijns”, gunt Ilja ons een kijkje in de slaapkamer, “hopelijk blijft dat zo. Ik vrees een nachtmerrie met ene Paul Steijger in een hoofdrol.” De finale van de roverseditie 2007-2008 is nog niet vergeten. In dat jaar zag Flem een mooie voorsprong in het zicht van de haven verloren gaan. PSV werd dat jaar landskampioen en Excelsior eindigde als achttiende. Vooral dat laatste was zuur, want door een overwinning van VVV in de laatste speelronde degradeerden niet de Limburgers maar de Rotterdammers rechtstreeks naar de eerste divisie. Het sluitstuk van de eredivisie dompelde Flem in diepe rouw en leverde Steijger 20 punten en de Glazen Bol op.

Denk je nog vaak terug aan die zomerdag in juni? Dat de hoofdprijs diep in de finale van het roversspel aan je neus voorbij ging? “Volgende vraag”, is zijn reactie kort en krachtig. Vorig jaar eindige Portsmouth als veertiende ruim boven de streep. Hoe kwam je erop? “De laagste begroting van alle ploegen in de Premier League: hoe simpel kan het zijn? Ben ik nu zo slim of zijn jullie zo puntje puntje puntje?” Ja, ja, ja, mooi verhaal. Ben je fan van Chelsea? De club van het grote geld, de club uit de hoofdstad, zoveel anders dan je grote liefde Feyenoord? “Toen Van the Man (red: Ruud van Nistelrooy) en Jaap Stam uit Manchester vertrokken werd ik United moe. Daarom heb ik alle voorgaande jaren op Chelsea gegokt en tot mijn grote ergernis greep die pochende kauwgumkauwende Sir Ferguson (red: met Manchester United) alle prijzen. Het dieptepunt was de uitglijpartij van John Terry waardoor hij zijn penalty in Moskou miste (red: CL-finale Chelsea-Manchester in 2008). Ik dacht toen aan Clarice van Houten die in Zwartboek zuchtte ‘houdt het dan nooit op?’ Daarom is niet meer kiezen voor Chelsiea simpelweg geen optie.”

Wat is je favoriete vraag van het afgelopen jaar? “De Grand National”, roept Flem zonder twijfel, “keuze uit namen als Grote Gast Bedankt of Opbouwend Karakter gesteund door een mooi artikel op de site. Volgend jaar een absolute must!” Nog hulp gekregen bij het kiezen? “Nee, alle vragen vul ik zelf in, puur op intu├»tie. Alleen mocht Barbara dit jaar van mij de winnende eindtijd van de marathon voorspellen. Vorig jaar legde ik haar adviestijd 2:04:30 zuchtend en neeschuddend terzijde. Toen Kibet uiteindelijk in 2:04:27 winnaar werd, nou ja, je begrijpt het wel. Dit jaar kwam ze met 2:04:32 – 2:04:42. Op de Coolsingel de longen nog uit mijn lijf geschreeuwd, maar Makau kwam 6 secondes te laat over de finish.” Nog vaker naar het puntje van je stoel gekropen? “Afgelopen zaterdag nog. De proloog van de Giro. Op het moment dat Wiggins over de finish kwam en er een tweetje achter de tijd van Bookwalter verscheen, sprong ik op en stond ik met gebalde vuist tegen mijn televisie te schreeuwen. En ik genoot stilletjes in Ahoy’ toen Vuijsters en Bosch ippon tegen kregen.” Beide judoka’s werden tijdens het WK Judo in Rotterdam vroegtijdig uitgeschakeld. Vooral de prestaties van Edith Bosch vielen niet mee en zorgde voor Flems eerste echte punten en krokodillentranen.

Nu achterover leunen en vast een plek reserveren voor de Glazen Bol? “Nou ja, toevallig gaan we dit jaar verbouwen en ik zou onze architecte kunnen vragen rekening te houden met de komst van de Glazen Bol. Maar dat doe ik niet. Zoals Michiel Oosterhoff mij al terecht met het spreekwoord over de geschoten beer waarschuwde, wacht ik nog even met juichen.” Welke vragen vrees je nog het meeste? “Het WK voetbal en de Indy 500. Mij teveel kansen op veel punten. 20-punters liggen tot op de laatste dag op de loer. Ik verwacht ook zeker nog een paar troeven van mijnheer de Witte.” Heb je nog een tip voor je achtervolgers? “Gokken! Statistisch is de kans op 20 punten 7,7% gebleken (182 vragen geweest, 14 maal 20 punten). De laatste twee edities was het door het groeiende aantal rovers minder vaak raak, maar toch nog altijd 6% kans op 20 punten. Nog 18 vragen te gaan, veel succes!” Tot slot: is het prijzengeld stiekem al uitgegeven? Flem aarzelt en glimlacht. “Ik trakteer mezelf misschien wel op de iPhone 4G/HD met OLED scherm en dualcore processor. Het schijnt dat ik er niet meer bij hoor met mijn oude Nokia.”

Gepubliceerd op 12/05/2010
Aangepast op 12/05/2010
Auteur: Roversnest
 
 
Robbie van den Bos
24 mei 2010 om 22:25:11
Misschien hoort het bij een ontkenningsfase maar Flem maakt het momenteel erg goed, op mijn iPhone kreeg ik een smsje dat hij in Italie zit, hij drinkt met zijn grote liefde een prosecco, ergens in een hippe loungebar, als voorafje voor een nachtelijk dansje in een bruisende club, zo is Flem, hij maakt zich niet druk, hij geniet, het staat in de sterren geschreven.

Eigenlijk ben ik wel toe aan De Bank Van Kloet, ik heb de afgelopen jaren 186 vragen beantwoord en ik denk dat ik er iets van 170 fout heb gehad. Wat ik ook doe, uren googlen, gokken, uitbesteden, betting sites, ini-mini-mutte, het maakt allemaal niet uit, kansloos, al jaren.

Jeroen Kloet
24 mei 2010 om 12:38:04
oei,oei,oei,oei........
Zo sta je soeverein aan kop en zo zit er weer één in je nek te hijgen....
Ilja, hou vol....ik heb mijn bank reeds afgestoft en het bijzettafeltje gereinigd voor de tompouce van dhr van den Bos.
Ik heb zojuist nog een laatste update gelezen over trauma behandeling. Kortom...ik ben er klaar voor als je me nodig hebt.
Het zal toch niet WEER gaan gebeuren beste mensen ?

Misschien is het wel een idee, heer van den Bos, om Ilja in deze spannende tijden een ruggesteuntje te bieden. Wat denk je ? Zullen we alvast een zitting regelen voor hem bij dhr de Witte ? Voorkomen is beter dan genezen.
Ik regel de rosé wel. Kun jij dhr de Witte alvast benaderen voor een spoedconsult ? Het schijnt dat jij wel een potje bij hem kunt breken na alle mooie verhalen die je over hem hebt geschreven in het verleden.
Alvast dank.
Robbie van den Bos
19 mei 2010 om 08:58:32
ik neem een tompouce mee voor ilja als hij op De Bank Van Kloet ligt!

de koning onder het gebak, door de eenvoud. een laagje bladerdeeg met een dikke laag vanillebanketbakkersroom. dan weer een laagje bladerdeeg met ouderwets heerlijke likbare roze glazuur. natuurlijk wat slagroom erop gespoten en daarin gewoon een sierlijk stukje pure chocala geprikt.

Paul Steijger
17 mei 2010 om 12:05:56
Ilja, ik gun het je van harte. Bovendien heb ik dé Bol al een keer gewonnen. Net als het pokertoernooi en de triathlon. En moet ik me dus weer op een ander doel gaan richten...Misschien wel op de 2e plek ;-D . Zo nu kun je weer lekker gaan slapen met een glimlach op je gezicht, toch!
Jeroen Kloet
15 mei 2010 om 10:32:35
Beste Ilja,

ook ik gun je van harte de trofee.
Ik heb de afgelopen jaren velen voorbij zien komen , getraumatiseerd en wel, waarbij een weldenkend mens zich zou afvragen : "Hoeveel leed kan een mens verdragen ?". Welnu, naar aanleiding van de suggestieve vraag van dhr van den Bos in zijn reactie kan ik mededelen dat ieder mens van vlees en bloed het simpelweg niet KAN verdragen om twee maal in successie tweede te worden in het roversklassement. Dat gun je je ergste vijand nog niet, dus ook jou niet Ilja.
De menselijke geest is nu eenmaal niet overlaadbaar met vreselijke teleurstellingen. Mocht de geschiedenis zich herhalen dan staat mijn bank al klaar voor je Ilja. Dan moeten we flink aan de slag , want anders vrees ik het ergste en komt het mogelijk nooit meer goed.
Ik zal je in dat geval matsen en de halve prijs rekenen. Waar ik ook rekening mee zal houden is de plaats waar ik de glazen bol zal neerzetten. Uiteraard net uit jouw zicht om hertraumatisering te voorkomen.
De heer van den Bos zal de koffie serveren en dhr de Witte zal ik vragen om jou een aantal filosofische sessies met rosé aan te bieden. Want zeg nu zelf, als rovers onder elkaar moeten we ook een beetje voor elkaar zorgen nietwaar ?
Robbie van den Bos
13 mei 2010 om 21:34:38
FF wachten Ilja met die iPhone, 4 september krijg je dat aardigheidje, dat staat vast, kan toch haast niet dat je weer 2e wordt, dat kan ik mij niet voorstellen, echt niet, zoiets bestaat gewoon niet, met zo een grote voorsprong, stel je je eens voor, weer 2e, hoe zou je je dan voelen, moet je toch niet aan denken? Nee, dat zit wel snor, zeker met de vragen die nog komen. Bijvoorbeeld, bij welke doelman wordt de eerste strafschop gemist op het WK? Maximaal 4 punten.

Als je dat aardigheidje handje contantje dus hebt gekregen is de iPad 3GS vast al een tijdje te koop in Holland. Van wat ik heb gehoord is dat pas echt een daverende gadget. Is die iPhone een lachertje bij.
Johan de Witte
12 mei 2010 om 14:56:49
Lezenwaardig artikel Ilja,

Wat mij zo treft naast zo'n kauwgummende pocher is Clarice van Houten met haar "houdt het nou nooit op".
Aan Clarice moet ik nou ook zo vaak aan denken. Eerlijkheidshalve denk ik weinig anders. De rovers 20 punters zijn hierop een uitzondering! Op het moment supreme gooi ik mijn kaarten in het spel.