In mei leggen de vogels een ei en Flem is gevlogen

In mei leggen de vogels een ei en Flem is gevlogen
 

De meimaand belooft spektakel. Vier evenementen staan op de roverskalender. De proloog van de Giro in Amsterdam, de CL-finale, Indy 500 en Roland Garros. 6 vragen, 6 kansen op 20 punten, nodig om de jacht op virtueel leider Ilja Flem te openen…

De vierde roverstocht naar de glazen bol is over de helft. De kaarten zijn geschud, maar het spel is nog niet gespeeld. Maurits Vegter staat fier aan kop. Ilja Flem zit echter op het vinkentouw. De kleine Delftenaar zag Chelsea de lastige uitwedstrijd bij Liverpool winnen en hoopt vurig dat de ploeg uit Londen kampioen van Engeland wordt. Flem pakt dan 20 punten en zet zo het hele roverspeloton op een flinke achterstand. Als Chelsea aanstaande zondag wint, dan kan de jacht beginnen. Een voltreffer zal nodig zijn, dus een goed advies: beter gelijk starten. De meimaand is traditioneel een drukke roversmaand, maar dit jaar overtreft. De punten liggen voor het oprapen. De eerste van in totaal 6 vragen: welke wielrenner gaat Yolanthe aanstaande zaterdag kussen?

De Giro d’Italia start dit jaar in Amsterdam met een proloog over ruim 8 kilometer. Fabian Cancellara, de meester van de tijdrit, staat niet op de startlijst. Ja, dat is even schrikken, wat nu? Een zwerm relatief onbekende Italianen overheerst de deelnemerslijst. Keuze genoeg. Is de proloog lang genoeg voor een echte tijdritspecialist? Of maakt een sprinter met inhoud meer kans om de eerste roze trui aan te mogen trekken? Later deze maand volgt de Indy 500. Twee vragen over het grootste autosport-spektakel van de Verenigde Staten. De groene vlag speelt een grote rol. Hij wappert iedere keer nadat een auto met hoge snelheid de muur heeft geraakt. En dat gebeurt regelmatig, wat voorspellen extra moeilijk maakt. De safety-car komt in de baan en de voorsprong van de race-leider op dat moment gaat verloren. Welke coureur klimt als winnaar dol als een vlieg in de hekken? En wie zet zijn auto wel of niet door vlammen gevat als eerste noodgedwongen aan de kant? Vooral die tweede vraag gaat mogelijk 20 punten opleveren.

Op 22 mei is de voetbaltempel Estadio Santiago Bernabeu het decor voor de Champions League finale. Bayern tegen Inter. De einduitslag wordt gevraagd met als mogelijke bonus een juiste ruststand. Vooral de bonus kan het verschil maken. Ook de speler die als eerste een gele kaart ziet is punten waard. Tegen die tijd is ook het gravel van Parijs geharkt en het net gespannen voor Roland Garros. De French Open staat voor het eerst op de roverskalender. Wie wint bij de mannen en wie wint bij de dames? Alleen beide winnaars goed voorspeld levert punten op en dat maakt het interessant. Vooral bij de dames zijn er minstens twee handen vol kanshebsters. Verder zal de spanning onder de beste basketballers ter wereld in de NBA tot het hoogtepunt stijgen en wordt de Spaanse voetbalcompetitie in een definitieve ploot getrokken. Zal Xerez zich nog ten koste van Valladolid, Tenerife of Malaga van de laatste plaats weten te spelen?

Het gravel van Roland Garros.

Gepubliceerd op 03/05/2010
Aangepast op 03/05/2010
Auteur: Roversnest
 
 
Michiel Oosterhoff
10 mei 2010 om 00:07:45
Beste Ilja,

Graag zou ik je al willen feliciteren met de overwinning dit jaar. Helaas weet ik uit zeer onbetrouwbare bron dat de spreekwoordelijke huid nog niet verkocht kan worden voordat de beer geschoten is. Het worden kortom nog spannende maanden, zoniet weken. Mocht je door de druk je onverwachts terug willen trekken uit de competitie dan kan ik mij dat voorstellen. De bol verandert je hele leven, al je gelukspunten in het leven zijn in één keer opgebruikt. Iedereen weet dat de goden niet oneindig jou te hulp kunnen schieten als de anwb. Straks heb je een bol in de hand en wordt je geliefde voetbalcluppie nooit meer kampioen....
Nog een reden om je te bezinnen, en dat meldt de organisatie natuurlijk niet voorafgaand het avontuur, is dat de bol een extreem brandgevaarlijk object is. De eerste winterse zonnestralen maken het vergrootglas van Sherlock Holmes een kinderspeeltje vergeleken met die glazen bol. De enige remedie die ik hiervoor heb is een dikke laag vettig stof die het brandpunt bedekt. Kortom genoeg redenen om weer keurig tweede te worden dit jaar. Mocht ik dat ding alsnog voor je moeten afstoffen, dan doe ik dat met alle liefde, veel geluk de komende periode..
Ilja Flem
9 mei 2010 om 21:01:12
En zo geschiedde ... toch geinig dat Yolanthe mij gaat kussen.