Jasper Holst verdikkeme geselecteerd!

Jasper Holst verdikkeme geselecteerd!
 

Jasper Holst. 22 lentes jong, een goedlachse student Real Estate Finance op Cambridge, en verdikkeme geselecteerd voor de prestigieuze Boat Race! Ze is terug op de roverskalender. Vraagje voor de hoed!

Jasper Holst. 22 lentes jong, een goedlachse student Real Estate Finance op de universiteit van Cambridge, en verdikkeme geselecteerd voor de prestigieuze Boat Race! Voor de vijfde keer in de 161-jarige (!!!) geschiedenis roeit een Nederlander mee. Gerritjan Eggenkamp (2002), Sjoerd Hamburger (2009, 2010) en Roel Haen (2012) gingen hem voor, maar zij roeiden alle drie voor de donkerblauwe Oxford-ploeg. Jasper verdedigt de lichtblauwe kleuren van Cambridge. Gerritjan en Sjoerd wonnen. Roel ging kopje onder toen tijdens de meest bizarre race 3 jaar geleden een demonstrant in de Theems sprong waardoor beide boten botsten en een roeiriem brak.

Jasper Holst roeide, in tegenstelling tot de drie andere Hollandse knapen, nooit voor een Nationaal geselecteerde ploeg. Hij is eigenlijk helemaal niet zo goed. Holst wordt in de pers ‘zeer vaardig’ en ‘analytisch erg sterk’ genoemd. Nou, dan weten we genoeg: hij weet vast een dirty secret van de voorzitter. Of van zijn vrouw!

De race wordt aanstaande zaterdag 11 april gehouden op de River Thames. Een side-by-side race over 4,2 miles (6,8 km) voor niet te meten eer en glorie. De eerste race werd gehouden in 1829. Kun je je dat voorstellen? 1829! Paard en wagen door de onverharde straten van de London. Charles Darwin? Winston Churchill? Eddy Merckx? Rob Lenting? Nog nooit van gehoord! Nee, mannen met hoge hoeden en glimmende laarzen liepen door de straten. Jongetjes speelden met tollen en hoepels, meisjes deden de afwas en mochten niet buiten. Het stonk naar poep en tandpasta bestond nog niet.

Cambridge won 81 keer, Oxford 78 keer, wie wint aanstaande zaterdag de Boat Race? Ze is terug op de roverskalender. Met enige trots. Vraagje voor de hoed!

Gepubliceerd op 07/04/2015
Aangepast op 06/07/2018
Auteur: Roversnest
 
 
Karsten van der Kraaij
13 april 2015 om 15:59:03
Zeker goed bezig Lent, maar helaas is Jasper Holst er zaterdag niet in geslaagd om met de ploeg van Cambridge de prestigieuze Boat Race op zijn naam te schrijven. De Nederlander moest met zijn zeven teamgenoten zijn meerdere erkennen in Oxford, dat nu voor een derde jaar op rij met de zege aan de haal gaat.

De helft van het roversgezelschap kon een punt noteren voor de Hoed!
Pieter den Hartogh
11 april 2015 om 15:19:20
Lekker bezig Lent!

Historische gevoelens maken zich van me meester bij het lezen van je proza!