Kill Bill April

Kill Bill April
 

April is traditioneel een drukke maand. De punten liggen voor het oprapen. Tijd om het zwaard op te pakken en op jacht te gaan!

Uma Thurman kijkt over haar glimmende samourai zwaard. Omringd door snelle Japanners in zwarte kimodo schat ze haar kansen in. Haar billen in geel leder verpakt: het sexy pakje doet denken aan de missen in de Tour de France. Echter geen woordje Frans over de gemene lippen van vechtmachine Uma, louter uitdagend Amerikaans. Ze loert en wacht op een eerste geluidje. Een licht geschuivel van een van de mannen rond haar en dan gaat het los. Als een paard tijdens de Grand National springt ze over slaand ijzer rond haar en tikt ze tegenstanders een voor een knock-out. De boatrace in Oxfort zou een mooie vraag voor de Rovers-KO zijn, maar dit terzijde.

Onze heldin loopt als een volleerd pistier over de trapleuning naar boven om zo op de eerste verdieping van de balzaal verder te gaan met moorden. Oeps, even is Thurman haar zwaard kwijt. Als de heer van het Japans landhuis golf had gespeeld dan was een golfclub ijzertje 7 goed van pas gekomen. Had argeloos in de tas op de vliering kunnen staan toch? Nu moet ze een dubbele salto maken, even aan de kroonluchter heen en weer zwieren, om als een volleerd basketballer na een dunk zonder wankelen terug op aarde te landen. Het is 2003, de vierde film van Quentin Tarentino, en o zo lekker.

April bekt lekker met Kill Bill en Thurman zou ook goed ogen op een racefiets. En dat gele pakje, ruim 15 jaar na dato, is nog steeds niet vergeten. Toch? Maar wie gaat de Ronde van Vlaanderen winnen? Aanstaande zondag is het zo ver. Dan is heel Belgiƫ en ver daar buiten in de ban van Vlaandrens Mooiste! Terecht ook, want het gevecht rond de Muur en Oude Kwaremont wordt mooier dan ooit te voren met mogelijk Nederlanders in de voorste linie!

Terwijl de berijders van het stalen ros, de jongens van vlees en bloed, het snot voor de ogen fietsen kleurt Rotterdam fluor roze of geel. Hardlopers houden van kleur. De marathon van Rotterdam staat sinds dag 1 van de jacht op de Glazen Bol op onze kalender. De tijd van de winnaar op de Coolsingel wordt gevraagd. Paar seconde marge, okay, maar weet het maar eens goed te raden. De weersverwachting in de gaten houden is de enige houvast die we kunnen tippen.

Een dag eerder, aanstaande zaterdag dus, gaan de paarden met de mooiste namen springen op Aintree, Liverpool. Out Sam, Step Back, Pairoffbrowneyes of misschien Pleasant Company doen het meest denken aan mejuffrouw Thurman. 40 paarden, 40 kansen, want de favoriet wint meestal niet. Het winnende paard op de Grand National heeft wel eens 20 punten opgeleverd. En ook eens 2x 10 punten.

En dan is het nog niet voorbij in April he? Volgende week komen de beste golfers naar Augusta voor de Masters, is de sterkste basketbalcompetitie ter wereld toe aan de play-offs en rollen de gekleurde biljartballen tijdens het WK Snooker in Sheffield. Hierover later meer, maar april is een mooie maand. En Kill Bill is een erotische karate film. Dat kan niemand toch ontkennen?

Gepubliceerd op 03/04/2019
Aangepast op 21/04/2019
Auteur: Roversnest