Knock-out: inzenden voor plek bij laatste 8

Knock-out: inzenden voor plek bij laatste 8
 

Op 20 maart is in huize Bos de loting verricht voor de laatste 16 in de Rovers Knock-out. De gekoppelde Rovers zullen elkaar de loef moeten afsteken. Wie mag als eerste bepalen: wordt het op 3 april Oxford of Cambridge.

Afgelopen zaterdag was een mijlpaal in het leven van de kleinste opperrover. Maarliefst veertig levenjaren stonden precies die dag voor hem op de teller, terwijl je de kleine krullenbol hooguit drievierde ervan zou geven. Veel familie, veel vrienden en natuurlijk heel veel Rovers waren getuige van de festiviteiten in het Rotterdamse Kralingen. Wat zou een mooier decor kunnen zijn voor het loten van de laatste 16 in de Knock-out. Roversclown en titelverdediger van de Glazen Bol, Michiel Oosterhoff, zette maar weer eens al zijn schaamte opzij en ging met een cadeauverpakking vol lootjes de kamer rond. Bij de hotlinks is een mooie impressie te vinden. In het bijzijn van de notaris kwamen de volgende koppels uit de koker:

Koos Warnaar – Wim Moerman…………. Martin Munter – Wilko Smit……………… Hugo Brants – Frank Knoester……….. Olaf van der Kraaij – Alex Kroon……. Paul Steijger – Martin Monster………… Bart Middeljans – Mark van Lambaart Kees van der Burg – Jorn van der Bie Mathijs van Swieten – Chris Tempelman..

De bovenstaande 16 Rovers moeten vanaf nu zo snel mogelijk het antwoord op de volgende vraag op het forum knallen: Welke Britse Universiteit wint dit jaar de legendarische Boatrace? Wordt het Oxford of gaat alle eer naar Cambridge. Oxford en Cambridge leggen elkaar voor de 156e keer het vuur aan de schenen in het Britse water. De laatste 5 jaar trok Oxford 4 maal aan het langste eind, zo ook in 2009. De keus voor welk team dit jaar met de titel aan de haal gaat, is aan de Rover die het snelst reageert.

De traditionele roeiwedstrijd tussen de ploegen van de universiteiten van Oxford en van Cambridge op de Thames werd voor eerst in 1829 geroeid. Twee vrienden gingen studeren, Charles Merivale in Cambridge en Charles Wordsworth in Oxford, en zij wilden wel eens kijken wie het snelst over de Thames kon roeien. De wedstrijd werd vanaf dat moment af en toe georganiseerd. Vanaf 1856 werd het een traditie dat ieder jaar de verliezer de winnaar uitdaagt voor de wedstrijd. In 2008 was dat voor de 154e keer, met 79 keer winst voor Cambridge en 74 keer voor Oxford. Een keer is de wedstrijd onbeslist gebleven, in 1877. De overlevering wil dat de scheidsrechter op het moment van de finish onder een struik lag te slapen. Het parcours is op de Thames, tussen Putney en Mortlake, over een afstand van 4 mijl en 378 yards. De wedstrijd wordt geroeid in zware achten en heeft een blauw tintje, de leden van beide ploegen worden aangeduid als ‘the blues’ in ‘blue boats’. Oxford roeit in donker blauw en Cambridge in licht blauw.

Gepubliceerd op 22/03/2010
Aangepast op 22/03/2010
Auteur: Roversnest
 
 
Martin Monster
6 april 2010 om 23:41:02
kies altijd voor de underdog
Hamburger piekt maar eenmaal
net zoals z'n naamgenoot Bo, vroeger op- twee wielen

Mart
Rob Lenting
3 april 2010 om 21:11:19
Sjoerd Hamburger baalde stevig. Er kon zelfs geen studentenglimlach vanaf toen er werd gevraagd of het bier er minder om zal smaken vanavond. Natuurlijk! Als eerste Nederlandse captain had hij graag net als vorig jaar de boatrace gewonnen. Oxford was favoriet, alles wees erop dat de Nederlander geschiedenis zou schrijven.

Oxford begon sterk en nam al snel voorsprong, maar aan het einde van de 7 kilometer roeiwedstrijd over de Thames kwam Cambridge langszij. Acht rovers hebben zich geplaatst voor de kwartfinales.

Vooral felicitaties voor Wim Moerman en Jorn van der Bie. Het tweetal koos bewust voor de underdog. Wilko Smit liet bewust de keuze aan zijn tegenstander, maar liet vlak voor de start alle vertrouwen te hebben in Cambridge. De andere vijf gaan door naar de laatste acht zonder echt te kiezen.

De schaaktweekamp om de wereldtitel is het volgende evenement waar vier rovers naar huis worden gestuurd. Anand of Topalov, wacht op het artikel.

Rob Lenting
3 april 2010 om 10:10:21
Iedereen heeft ingezonden. Vandaag gaan de boten van Cambridge en Oxford te water. Welke 8 rovers gaan er naar de kwartfinales?

- Bart Middeljans (Oxford) - Mark van Lambaart (Cambridge)
- Paul Steijger (Oxford) - Martin Monster (Cambridge)
- Jorn van der Bie (Cambridge) - Kees van der Burg (Oxford)
- Olaf van der Kraaij (Oxford) - Alex Kroon (Cambridge)

nog niet ingezonden...

- Koos Warnaar (Oxford) of Wim Moerman (Cambridge)
- Martin Munter (Oxford) of Wilko Smit (Cambridge)
- Hugo Brants (Cambridge) of Frank Knoester (Oxford)
- Mathijs van Swieten (Cambridge) of Chris Tempelman (Oxford)
Wilko Smit
3 april 2010 om 00:10:09
het wordt wel regenachtig morgen in london, maar de wind is belangrijk. Aardig windje, maar geen storm. Dus cambridge voor mij.
Martin Munter
2 april 2010 om 20:04:00
Oxford
Frank Knoester
2 april 2010 om 10:30:26
oxford...
Chris Tempelman
1 april 2010 om 23:17:43
Oxford
Wim Moerman
24 maart 2010 om 08:55:09
Duidelijk Cambrige. Wim Moerman
Rob Lenting
23 maart 2010 om 22:08:07
Het loopt nog niet storm. Knock-out rovers kom in actie, wie volgt Rein van Leeuwen op, wie gaan er naar de kwartfinales.

De inzendingen op een rij:

- Bart Middeljans (Oxford) - Mark van Lambaart (Cambridge)
- Paul Steijger (Oxford) - Martin Monster (Cambridge)
- Jorn van der Bie (Cambridge) - Kees van der Burg (Oxford)
- Olaf van der Kraaij (Oxford) - Alex Kroon (Cambridge)

nog niet ingezonden...

- Koos Warnaar of Wim Moerman
- Martin Munter of Wilko Smit
- Hugo Brants of Frank Knoester
- Mathijs van Swieten of Chris Tempelman

De boten gaan op 3 april de Thames in.

op
Olaf van der Kraaij
23 maart 2010 om 20:12:12
oxford
Jorn van der Bie
23 maart 2010 om 12:23:01
cambridge
Paul Steijger
22 maart 2010 om 11:44:52
Oxford.
Bart Middeljans
22 maart 2010 om 11:39:46
oxford