Laatste 16: Feyenoord of NEC

Laatste 16: Feyenoord of NEC
 

Bekeravonturen staan voor magische momenten en als iets dit seizoen wel bewezen is, is dat niets de voetbalharten zo kan laten kloppen als een klassieke bekerstunt. Met het affiche Feyenoord-N.E.C. staat er bij de laatste 16 in de KO een herhaling van dertig jaar terug op het programma.

In een kolkende Kuip treden Carlos Aalbers en Wilfried Brookhuis in 1994 met hun N.E.C. aan in de bekerfinale tegen Feyenoord. “De sfeer was uniek”, herinnert Brookhuis zich nog goed. Maar de weg naar de eindstrijd is niet makkelijk voor de laatste eerstedivisionist ooit in de finale. In de halve finale veroorzaakt de Nijmeegse club een ware aardverschuiving door een ijzersterk Ajax te verslaan.

De Nijmegenaren zijn op 20 maart 1994 in De Meer met 2-1 te sterk voor het sterrenensemble van Ajax, dat onder leiding staat van Louis van Gaal. Aan de kant van de Amsterdammers staan er indrukwekkende namen uit de voetbalwereld aan de aftrap. Onder anderen Edwin van de Sar, Danny Blind, Frank de Boer, Frank Rijkaard en Clarence Seedorf.

De pupillen van Aalbers en Brookhuis vergroten wanneer ze dat lijstje namen hardop uitspreken. “Een jaar later wonnen die gasten de Champions League, he”, maakt oud-doelman Brookhuis nog maar eens duidelijk dat de Amsterdammers over het beste team van Europa beschikten.

53 dagen na het duel met Ajax is topclub Feyenoord aan de beurt in de finale. N.E.C. vertrekt 12 mei in de vroege morgen naar De Kuip. De rit ernaartoe blijft Brookhuis zich altijd herinneren. Op de viaducten verzamelen supporters zich om hun ploeg een hart onder de riem te steken met spandoeken en vuurwerk. “Zoiets grijpt je”, vertelt Brookhuis vol passie.

Het duel vindt plaats op een zonnige Hemelvaartsdag. Het is de laatste wedstrijd voordat De Kuip een renovatie ondergaat. Voor iedereen onder de 30 jaar is bij het terugzien van de finale niet te beseffen dat dit de Rotterdamse voetbaltempel is. Een dak is in geen velden of wegen te bekennen, waardoor men nog meer kan genieten van alle felle zonnestralen. “De bekerfinale tegen Feyenoord voelden voor ons als het toetje”, zegt Brookhuis.

De Nijmegenaren verschijnen niet in het vertrouwde rood-zwart met de karakteristieke groene balk op het midden van het shirt. Opvallend genoeg speelt N.E.C., dat in de bekerfinale de thuisploeg is, in het wit. “Dat was nog een heel verhaal”, weet Brookhuis. “De club wilde wel in de clubkleuren spelen, maar de enige sponsor die we hadden, wilde per se in het wit, dus N.E.C. had geen andere keuze. Maar het keepersshirt leverden ze alleen in XXL, waardoor ik in een totaal anders shirt stond dan de rest.”

Feyenoord schiet uit de startblokken en voordat alle kruitdampen letterlijk en figuurlijk zijn opgetrokken staat het al 1-0. Een moment dat Brookhuis nooit vergeet. De wedstrijd is nog maar zes minuten bezig als hij Gaston Taument, met geen enkele N.E.C.-verdediger in de buurt, op zich af ziet komen. De doelman besluit in te grijpen. Scheidsrechter Mario van der Ende kan niet anders dan de bal op de stip leggen. Ruud Heus laat zich in geen mogelijkheid afleiden en schiet de Nijmegenaren vroeg in de wedstrijd op achterstand. “We moeten door”, waren de gedachtes van Brookhuis meteen.

De hoop op nog een stunt in het bekeravontuur blijft lang leven. Na de vroege tegentreffer lijkt het een moeilijke middag te gaan worden voor de ploeg van Pruijn. Maar de snelle voorsprong zorgt er niet voor dat het Feyenoord van Willem van Hanegem vrijuit gaat voetballen. N.E.C. kan zo nu en dan zelfs gevaarlijk worden.

Toch gaat het zo’n tien minuten voor tijd echt fout voor de eerstedivisionist. Regi Blinker bereikt de altijd bekritiseerde John van Loen op een gevaarlijke plek voor het doel van Brookhuis. De voorzet is op maat en wordt feilloos binnengekopt door kopspecialist Van Loen. Brookhuis staat aan de grond genageld. “Zolang het 1-0 blijft, hoop je dat een verdwaalde bal erin vliegt. Maar na de 2-0 was het meteen duidelijk voor ons.” In de absolute blessuretijd trakteert Bennie Dekker de aanwezige N.E.C.-supporters nog op een hoogtepunt. Een geweldige knal van afstand van Cees van der Linden eindigt op de paal van Feyenoord-doelman Ed de Goeij. Dekker is er razendsnel bij voor de rebound en doet de pijn iets verzachten met een eretreffer. Eindstand: 2-1.

Vandaag staan beide clubs opnieuw tegenover elkaar. Beide clubs zijn in vorm, de zon schijnt over het mooie Rotterdam en het veld ligt er ongetwijfeld weer prachtig bij. Welke club wint de Dennenappel 2024, Feyenoord of NEC?

The Boatrace: Oxford of Cambridge

De winnaars van de iconische roeiwedstrijd The Boat Race op de Theems zullen dit jaar twee keer nadenken voordat ze hun stuurman of stuurvrouw het water in gooien. De traditionele overwinningsplons wordt afgeraden door de organisatie, omdat uit testen is gebleken dat de rivier zwaar vervuild is.

De non profit-organisatie River Action, die zich inzet voor schonere rivieren in het Verenigd Koninkrijk, liet onderzoek naar de waterkwaliteit van de Theems uitvoeren. In het water bleek zich een te hoge concentratie van de E. coli-bacterie te bevinden. Die ziekmakende bacterie, afkomstig uit ontlasting, stroomt bij veel regenval via het riool de rivier in. Traditiegetrouw wordt alleen de winnende stuurman te water gegooid.

De organisatie van de roeiwedstrijd schrok van de resultaten en stuurde de roeiers een waarschuwing. Het werd deelnemers aangeraden om niet in het water te springen na de race, wonden goed af te dekken en zich na de race grondig te wassen. De trainer van het team van Oxford noemde de vervuilde Theems tegen The Guardian een “nationale schande”. In roversland zal het echter een zorg zijn. Hier gaat het enkel om een plek bij de laatste 16 op weg naar eeuwige roversroem.

The Boat Race, die zaterdag 30 maart voor de 169ste keer wordt gehouden, gaat tussen de beste roeiers van de universiteiten van Oxford en Cambridge. Bij de vrouwen wordt de race voor de 78ste keer afgewerkt. The Boat Race kent haar oorsprong in 1829. Cambridge-student Charles Merivale daagde zijn Oxford-vriend Charles Wordsworth uit voor een rivierrace met bemanningen van acht studiegenoten. De race zou plaatsvinden in Henley-on-Thames en werd destijds gemakkelijk gewonnen door Oxford. Het duurde vervolgens nog 27 jaar voordat de Boat Race een jaarlijks terugkerende wedstrijd zou worden en definitief werd verankerd in de Britse tradities.

Met eerste echte KO-vraag verplaatsen we het roversdecor naar Qatar. Het Arabische land is gastheer voor de achttiende editie van de Azië Cup dat inmiddels is aangekomen bij de finale. Thuisland en titelverdediger Qatar neemt het hierin op tegen de verrassende Jordaniërs. Nog 64 rovers in de race: welk team wint de Azië Cup?

Jordanië heeft geschiedenis geschreven door zich dankzij een 2-0 overwinning op Zuid-Korea te plaatsen voor de finale van de Azië Cup in Qatar. Nog nooit eerder stonden de Jordaniërs in de eindstrijd. Het bereiken van de halve finale was al een unicum voor de nummer 87 van de wereldranglijst.

Jordanië dat zich ternauwernood als derde in poule E achter Bahrein en Zuid-Korea voor de achtste finales had weten te plaatsen trof daar groepswinnaar Irak. Bij een 2-1 achterstand werd de gang naar de kwartfinale tot nog veiliggesteld door een gelijkmaker in de 95ste minuut en een winnende treffer in de 97ste minuut, net voor de scheidsrechter op zijn fluit zou blazen voor de verlening. Vervolgens legde Tadzjikistan de weg naar de halve finale open door een eigen doelpunt van Hannonov.

In de halve eindstrijd werd dus korte metten gemaakt met nummer 23 van de FIFA-rancking, Zuid-Korea. In de finale wacht nu Qatar dat andermaal de finale van de Azië Cup bereikt. De titelverdediger was bij het Aziatische kampioenschap in eigen land in de halve finales drievoudig kampioen Iran – met Feyenoorder Alireza Jahanbakhsh in de basis – met 3-2 de baas.

 

Voor de roversgilde is de finale van de Azië-cup tevens de eerste reguliere KO-vraag in jaargang 2023-24: welk team wint de beker, verrassing Jordanië of titelverdediger en gastland Qatar? De wedstrijd staat op zaterdag om 16:00 uur op het programma.

 

Martin Delsman 199 Sven Meijerink 201
Helmer Molenaar 203 Joris Laureijsen 205
Dennis Saaltink 207 Dave van Haaren 209
Eric Koppenol 211 Ernst van Eijk 212
Gerard van der Baard 212 Joey Niemantsverdriet 212
Kees Gijssen 213 Leen Veldhuijzen van Z 215
Leon Weltings 216 Hans van der Heijden 220
Jelle Meens 220 Rob de Queljoe 221
Herman Slootweg 222 Ruud Schot 222
Johan Jansen 223 Paul Sondermeijer 224
Joost van Eijk 225 Robert Rinkema 225
Bart Kraaijeveld 229 Henry Blijleven 230
Jacco Maat 232 Robbin Zuiker 232
Jurrian Berkhout 233 Rob Langemans 233
Paul Steijger 241 Cahit In 242
Erik Pijl 243 Robbert van der Griendt 243
Stephan Schilder 245 Ruben Schoon 246
Joris Haak 247 Hein Tool 250
Sinclair Bischop 250 Antony Groen 254
Mario Mansveld 255 Cas Laureijsen 256
Ronald Laureijsen 260 Antoine Schoutens 271
Brian Heijkoop 271 Jan Wegman 272
Badr Nouhaili 273 Jeffry Stoutjesdijk 275
Rein van Leeuwen 275 Vincent Wiersema 275
Marc den Hoed 282 Juliano Alberici 285
Karsten van der Kraaij 285 Marijn Nijssen 288
Pieter den Hartogh 291 Chris van Eijk 297
Alexander Claessens 299 Leon Lindenhoff 306
Sebastiaan Harmsen 307 Nico de Groot 325
Yuri Bouwman 352 Angelo Vedder 360
Robin Vollebrecht 365 Koen Scheurwater 375
Rombout Wesseling 390 Kenny Fiegel 392

 

Een herboren Estavana Polman 

De Rovers Knock-Out begint dit seizoen met de benaderingsvraag in Denemarken tijdens het WK handbal. De Nederlandse handbaldames ‘trappen’ op donderdag 30 november in Fredrikshavn af met hun eerste poulewedstrijd tegen Argentinië. Verder komen de Oranjedames in poule H nog Tsjechië en Congo tegen. Onze vraag: hoeveel doelpunten maakt Oranje tijdens het gehele WK?

 

“Gisteren zaten we met de groep bij elkaar”, liet handbalster Estavana Polman woensdag voor een draaiende NOS-camera weten. “En toen keek ik om me heen en dacht: het is er weer! Het gevoel. Ik kan het niet uitleggen, maar het is er weer.” En dat belooft veel goeds voor het dit WK, dat vanaf 29 november in Denemarken, Noorwegen en Zweden wordt gehouden. Polman heeft daar een goed gevoel over: “Ik kan het niet uitleggen, maar dit gevoel had ik ook in 2019. Dat gevoel is heel lang weggeweest. Nu is het er weer.” In de Nederlandse handbalwereld geldt 2019 nog altijd als een magisch jaar. Na zilver in 2015 en brons in 2017 – Polman was steevast van de partij – veroverden de Nederlandse vrouwen destijds goud bij het WK in Japan. Polman kreeg er nog een extra prijs bij: die van beste speelster van het toernooi.

 

Het is niet waarschijnlijk dat zo’n individuele trofee er opnieuw in zit. De 31-jarige Polman heeft de afgelopen jaren enkele knieoperaties ondergaan, waarvan eentje haar zelfs de Olympische Spelen van 2021 in Tokio kostte. “Na zulke zware blessures word je niet meer hetzelfde en ben je niet meer zo onbevangen als je was.” Maar fit is ze wel.

 

“Ja, heerlijk. Lang geleden dat ik dat heb kunnen zeggen. Eindelijk. Ik voel me goed. Ik heb rust nu, rust in mijn hoofd, rust in mijn lichaam. Ik ben er gewoon weer. De laatste toernooien was ik er wel, maar eigenlijk ook niet. Nu wordt het weer tijd voor een medaille. Ik voel dat dat erin zit. En niet alleen ik, wij allemaal, denk ik. We hebben de laatste jaren best wel gestruggeld met z’n allen. Het was zoeken naar een connectie met elkaar en mensen kregen andere rollen. Maar nu is er rust bij de meiden. En dat is lekker.”

 

Dat geldt ook voor Polman zelf. “Ik voel me goed en mijn vorm is goed, denk ik. Dat moeten we nog zien, natuurlijk. Maar ik voel me rustig, en dat is het allerbelangrijkste. Daar begint het mee. Mijn knie is niet meer zoals in 2019 en ik moet echt wel rekening houden met de belastbaarheid. Maar ik voel me vrij en ben klaar om weer te schitteren. Ik hoop dat wij Nederland nog een keertje kunnen laten zien: kijk, dit is weer het team dat straalt en dat wat wil.”

Aan het wereldkampioenschap nemen 32 landen deel. De speelsteden van het WK zijn Fredrikshavn, Herning, Stavanger, Trondheim en Gothenburg. Dankzij de zesde plaats op het Europees kampioenschap was Nederland rechtstreeks geplaatst voor het WK. De ploeg van bondscoach Per Johansson is door de hoge notering op de ranking ingedeeld in pot 1. Daardoor ontlopen zij grootmachten als Noorwegen, Denemarken, Frankrijk en Zweden in de poulefase.

 

De eerste drie landen uit de acht poules plaatsen zich voor de hoofdronde. De landen die op de vierde plaats in de poule eindigen spelen om de Presidents Cup en de plaatsen 25 t/m 32. In de hoofdronde spelen de teams uit de groepen A/B, C/D, E/F en G/H drie wedstrijden tegen elkaar. De behaalde punten in de poulefase tegen de doorstromende teams worden meegenomen. De beste twee landen per hoofdronde kwalificeren zich voor de kwartfinales. De halve finales worden gespeeld op 15 december, de finale staat gepland op 17 december.

De inzendingen

Hieronder staan alle inzendingen op een rijtje op volgorde van het aantal doelpunten. De 64 rovers die uiteindelijk het totaal aantal goals van de Oranjedames het dichtst benaderen zullen doorgaan naar de eerste KO-ronde. Mochten rovers met hetzelfde aantal goals aanspraak maken op een plek bij de laatste 64, dan zal de rover die het snelst had ingezonden die plek bemachtigen.

 

Op dit moment heeft Oranje twee wedstrijden gespeeld en in totaal 81 goals gemaakt. Als dit de eindaantal is, zijn de eerste 64 rovers (t/m Ernst van Eijk) door naar de eerste echte KO-ronde.

 

Jeroen Lenting 3 Randy van den Broek 3
Olaf van der Kraaij 9 René Kool 12
Henry van Wijk 14 Patrick Hack 14
Sam Christ 29 Wilko Smit 35
Mark Hoogstrate 50 Nik Koene 57
Will Wijnands 73 Eric Visser 76
Eddy Appeldoorn 77 Theo Jelijt 78
Marco Willemsen 83 Toby Hobbelman 85
Ben de Jong 90 Michael Mastenbroek 92
Christian Ecker 93 Jordy Slijp 99
Fatih Kahyaoglu 100 Rody Horeman 101
Evert-Jan Verschuren 108 Ilja Flem 111
Jochem van Dijke 121 Juroen Koene 125
Kees Boshuijer 128 Jörn te KloezeKoene 130
Eddy Moolenschot 131 Ronald Man in ‘t Veld 133
Jan Brehm 142 Marius Vrolijk 143
Willem Jan Suithoff 145 Rob Lenting 147
Thijs Brouwers 150 Timo Waardenburg 151
Robin Vissers 152 Bart Dorresteijn 160
Jeroen Dijkema 160 Martin Monster 165
Kee-Hoei Tan 169 Mark Bruijnen 169
Ed van Bruggen 175 Peter van Rossem 175
Bart van der Heijden 177 Jacob van Schaik 178
Bastiaan Boschker 180 Gommert Leune 182
Erwin Moerbeek 184 Ivo Kloet 185
Ton Cabaret 185 Jurgen Bakker 186
Marco Sodderland 186 Bart van Pruissen 192
Jorn van Adrichem 192 Nick Molenaar 196
Jan Kueter 198 Roland Rijsdijk 198
Martin Delsman 199 Sven Meijerink 201
Helmer Molenaar 203 Joris Laureijsen 205
Dennis Saaltink 207 Dave van Haaren 209
Eric Koppenol 211 Ernst van Eijk 212
Gerard van der Baard 212 Joey Niemantsverdriet 212
Kees Gijssen 213 Leen Veldhuijzen van Z 215
Leon Weltings 216 Hans van der Heijden 220
Jelle Meens 220 Rob de Queljoe 221
Herman Slootweg 222 Ruud Schot 222
Johan Jansen 223 Paul Sondermeijer 224
Joost van Eijk 225 Robert Rinkema 225
Bart Kraaijeveld 229 Henry Blijleven 230
Jacco Maat 232 Robbin Zuiker 232
Jurrian Berkhout 233 Rob Langemans 233
Paul Steijger 241 Cahit In 242
Erik Pijl 243 Robbert van der Griendt 243
Stephan Schilder 245 Ruben Schoon 246
Joris Haak 247 Hein Tool 250
Sinclair Bischop 250 Antony Groen 254
Mario Mansveld 255 Cas Laureijsen 256
Ronald Laureijsen 260 Antoine Schoutens 271
Brian Heijkoop 271 Jan Wegman 272
Badr Nouhaili 273 Jeffry Stoutjesdijk 275
Rein van Leeuwen 275 Vincent Wiersema 275
Marc den Hoed 282 Juliano Alberici 285
Karsten van der Kraaij 285 Marijn Nijssen 288
Pieter den Hartogh 291 Chris van Eijk 297
Alexander Claessens 299 Leon Lindenhoff 306
Sebastiaan Harmsen 307 Nico de Groot 325
Yuri Bouwman 352 Angelo Vedder 360
Robin Vollebrecht 365 Koen Scheurwater 375
Rombout Wesseling 390 Kenny Fiegel 392

 

 

De Rovers Knock-Out

RoversKO. Wat is dat? De competitie start met een benaderingsvraag om het roverskaf van het spreekwoordelijk koren te scheiden. Dit seizoen is dus het WK Handbal de eerste te nemen hindernis. We vragen het totaal aantal doelpunten dat de Nederlandse dames op het gehele WK (inclusief KO) zal maken.

 

Je zult dus niet alleen iedere wedstrijd een inschatting moeten maken van het aantal goals, ook zul je moeten afwegen hoe ver jij denkt dat Polman en co zullen komen. De 64 rovers met de beste benadering, die plaatsen zich voor de eerste echte KO-ronde. Vanaf dan volgen we het bekende knock-out-principe: de winnaar gaat steeds door, de verliezer valt af.

 

Door loting worden de 64 rovers aan elkaar gekoppeld. Er wordt een vraag gelanceerd met 2 mogelijke uitslagen. De rover die als eerste reageert, die heeft eerste keuze. De andere rover krijgt automatisch het andere antwoord toebedeeld. Er vallen zo 32 rovers af en er gaan 32 rovers door naar ronde 2. Daarna volgen de kwartfinales, de halve finales en ten slotte de finale.

 
 

De Vragen

Voorrondes
1.
Aantal goals Oranje-dames
299
Uitgeschakelde Rovers  (77)
Alex Kroon
Bart Dorresteijn 160
Bart van Pruissen 192
Bart van der Heijden 177
Bastiaan Boschker 180
Ben de Jong 90
Christian Ecker 93
Ed van Bruggen 175
Eddy Appeldoorn 77
Eddy Moolenschot 131
Eric Visser 76
Erwin Moerbeek 184
Evert-Jan Verschuren 108
Fatih Kahyaoglu 100
Gert-Jan Fernhout
Gommert Leune 182
Hans von Burg
Henry van Wijk 14
Ilja Flem 111
Ivo Kloet 185
Jacob van Schaik 178
Jan Brehm 142
Jan Kueter 198
Jeroen Dijkema 160
Jeroen Lenting 3
Jochem van Dijke 121
Jordy Slijp 99
Jorn van Adrichem 192
Jörn te Kloeze 130
Jorrit Dijkstra
Jurgen Bakker 186
Jurjen Engelsman
Juroen Koene 125
Kee-Hoei Tan 169
Kee-Seng Tan 5
Kees Boshuijer 128
Lucas Versantvoort
Marc Hoogstrate 50
Marco Sodderland 186
Marco Willemsen 83
Marius Vrolijk 143
Mark Bruijnen 169
Mark Berbée
Martin Klijn
Martin Monster 165
Michael Mastenbroek 92
Michiel van Sluijs
Niek Molenaar 196
Nik Koene 57
Olaf van der Kraaij 9
Pascal Walgien
Patrick Hack 14
Peter van Rossem 175
Ralph Bouwman
Randy van den Broek 3
René Kool 12
Rob Lenting 147
Robbie van den Bos
Robin Molenaar
Robin Vissers 152
Rody Horeman 101
Roland Rijsdijk 198
Ronald Man in t Veld 133
Sam Christ 29
Sjaak van der Linde
Stijn Gijtenbeek
Theo Jelijt 78
Thijs Brouwers 150
Tim Kromhout van der Meer
Timo Waardenburg 151
Toby Hobbelman 85
Ton Cabaret 185
Wilko Smit 35
Will Wijnands 73
Willem Jan Suithoff 145
Wim van der Male
Wouter van Dam
Finales
1.
Azië Cup: Jordanië-Qatar
Qatar
Uitgeschakelde Rovers in deze 1/32-finales
Alexander Claessens Jordanië
Angelo Vedder Jordanië
Antoine Schoutens Jordanië
Badr Nouhaili Jordanië
Brian Heijkoop Jordanië
Cahit In Jordanië
Dave van Haaren Jordanië
Dennis Saaltink Jordanië
Eric Koppenol Jordanië
Hans van der Heijden Jordanië
Hein Tool Jordanië
Helmer Molenaar Jordanië
Herman Slootweg Jordanië
Jacco Maat Jordanië
Jeffry Stoutjesdijk Jordanië
Jelle Meens Jordanië
Joey Niemantsverdriet Jordanië
Johan Jansen Jordanië
Joris Haak Jordanië
Jurrian Berkhout Jordanië
Karsten van der Kraaij Jordanië
Kenny Fiegel Jordanië
Leen Veldhuijzen van Zanten Jordanië
Marc den Hoed Jordanië
Mario Mansveld Jordanië
Paul Sondermeijer Jordanië
Paul Steijger Jordanië
Rob de Queljoe Jordanië
Robert Rinkema Jordanië
Rombout Wesseling Jordanië
Ronald Laureijsen Jordanië
Sven Meijerink Jordanië
2.
Oxford of Cambridge
Cambridge
Uitgeschakelde Rovers in deze zestiende finales
Cas Laureijsen Oxford
Chris van Eijk Oxford
Gerard van den Baard Oxford
Jan Wegman Oxford
Kees Gijssen Oxford
Koen Scheurwater Oxford
Leon Weltings Oxford
Pieter den Hartogh Oxford
Rein van Leeuwen Oxford
Rob Langermans Oxford
Robin Vollebregt Oxford
Ruud Schot Oxford
Sebastiaan Harmsen Oxford
Sinclair Bischop Oxford
Stephan Schilder Oxford
Vincent Wiersema Oxford
3.
Wie wint de KNVB-beker
Feyenoord
Uitgeschakelde Rovers in deze achtste finales
Bart Kraaijeveld NEC
Erik Pijl NEC
Henry Blijleven NEC
Joris Laureijsen NEC
Martin Delsman NEC
Nico de Groot NEC
Ruben Schoon NEC
Yuri Bouwman NEC
Rest van deze Knockout
 
Toekomstige vragen
In de kwartfinales (8)
Antony Groen
Ernst van Eijk
Joost van Eijk
Juliano Alberici
Leon Lindenhoff
Marijn Nijssen
Robbert van de Griendt
Robbin Zuiker
 
 
Gepubliceerd op 26/11/2023
Aangepast op 21/04/2024
Auteur: Roversnest