Lentetoernooi

Lentetoernooi
 

Onze vraag: welke Rikishi wint het Haru Basho in Osaka en welke Rikishi verliest de meeste partijen? Deadline 7 maart.

Gepubliceerd op 04/03/2015
Aangepast op 06/07/2018
Auteur: Roversnest
 
 
Rob Lenting
29 maart 2015 om 12:49:36
Lekker puh!

Dat zegt Lucas Versantvoort tegen de rest van de rovers. Vanaf de berg Olympus, waar heilige 20-punters sinds jaar en dag worden gevierd.

Het is niet zo druk hoor op de berg. Lucas staat er dit seizoen zelfs helemaal alleen. Blijft dat zo? Wij denken van niet. Luik-Bastenaken-Luik, Tour de France, 2 golftoernooien en de Grand National... Er is nog zoveel te rapen.

Maar Lucas trekt voorlopig een lange neus. Vanuit Landsmeer zit hij op een zetel en staat op korte afstand tweede in de voorlopige tussenstand. Alleen Sander van Dam heeft iets meer punten.

Hakuho won het lentetoernooi in Osaka. Met gemak, hij verloor alleen in ronde 13 van Harumafuji toen de buit al bijna binnen was. Hakuho als winnaar voorspellen, dat was niet moeilijk. De rikishi uit Mongolie won 19 van de laatste 20 grote toernooien.

De rikishi met de meeste nederlagen raden, dat was kennelijk minder eenvoudig. Shohozon verloor maar liefst 14 potjes, hij wist er slechts 1 te winnen. Lucas zag het goed en mocht 20 punten bijschrijven. De eerste heilige graal van dit seizoen.

Gefeliciteerd!
Rob Lenting
6 maart 2015 om 17:59:31
@#$%!@ wat mooi! Tjonge wat een spanning! 2 minuten lang, erop of eronder!