Let’s play ball!

Let’s play ball!
 

Nog enkele weken en dan begint in de USA het postseason van de MLB. En daar wacht Amerika op. Dan klinkt elke dag de star-spangeld banner in het baseball stadion en zingt het publiek uit volle borst mee. Let’s play ball!

Nog enkele weken en dan begint in de USA het postseason van de MLB. En daar wacht Amerika op. Dan stoppen Republican Senator Ted Cruz en zijn collega’s in het congres met hun vete tegen Obamacare. Dan klinkt elke dag de star-spangeld banner in het baseball stadion en zingt het publiek uit volle borst mee. De Chicago Cubs zijn er niet bij. Weer niet. Het is geen verrassing. De Cubs hebben de langste ‘drought’ in de MLB. Al 104 jaar hebben de Cubs de World Series niet gewonnen. Wie ooit in Wrigley Field, het thuisstadion van de Cubs, is geweest, valt voor de lovable losers. En een kijkje in de geschiedenis laat de liefde alleen maar opbloeien. En als je dan ook nog hoort hoe #held Eddy Vedder in de hoop levend houdt, ben je een Cubbie voor het leven. Bij de Cubs is het meer dan een spelletje. Veel meer. Zo denken ook de Ricketts, een vermogende familie in Chicago. Toen de kans in 2009 ontstond om de Cubs en Wrigely Field te kopen, waren ze er als de kippen bij om met een bod van $ 900.000.000,00 de Cubs onder het familiebezit te scharen.

En de Ricketss maken er werk van. Wrigelyfield krijgt een serieuze opknapbeurt en vrij snel werd Theo Epstein aangetrokken als algemeen directeur. Epstein is een levende legende in de MLB. Toen hij slechts 28 jaar oud was werd hij als algemeen directeur aangesteld van de Boston Red Sox. Enkele jaren later, in 2004, lukte het de Red Sox om onder zijn leiding, na een drought van 87 jaar, de World Series te winnen. En passant wist hij in dat jaar ook de vloek in Yankee Stadium voor de Red Sox op te heffen met een op de NY Yankees in de strijd om de American Leaugue Championship. Als het Epstein lukt om ook de vloek van de Cubs om te heffen, wordt het de cover van Times Magazine Man of The year. En wie weet wanneer dat gaat gebeuren, kan de en pakt sowieso veel punten in de glazen bol. Voor dit seizoen zijn de Cubs zoals vertrouwd al weken uitgeschakeld voor het Post Season. Het gaat dit jaar in de American League om Boston, Detroit en Oakland (al geplaatst) en strijden Tampa Bay en Cleveland om de Wild Card voor de laatste plek in de playoffs. In de National League zijn het St.Louis en La Dodgers die al geplaatst zijn en vechten St.Louis, Pittsburgh en Cincinnati voor de Wild Card. De Roversvraag: wie wint de World Series en, bonus, met welke uitslag (best-of-7)? Deadline 2 oktober. LetÂ’s play ball!

Gepubliceerd op 27/09/2013
Aangepast op 27/09/2013
Auteur: Roversnest
 
 
Robbie van den Bos
21 oktober 2013 om 14:50:10
Het was geen verrassing dat de St. Louis Cardinals de LA Dodgers de playoffs uit mepte. Tijdens de strijd om het kampioenschap van de National League waren er 19 innings op rij dat de slagploeg van de Dogders geen enkel punt binnen wist te halen. Dan weet je genoeg. Uiteindelijk wonnen de Cardinals met 4-2 en wacht de strijd met de Boston Red Sox. De Red Sox hadden het in de American League lastig tegen de Detroit Tigers. In de beslissende vierde overwinning was een grand slam homerun van Shane Victorino in de 7e inning nodig om de 5-2 overwinning op het scoreboard te krijgen. En we krijgen het minimaal mee maar Oranje Boven in Boston. De 21–jarige Xander Bogaerts debuteert in de MLB en heeft tijdens de playoffs een basisplaats gepakt op het derde honk. Xander maakte ook 2 punten in de beslissende overwinning en gaat als Rookie debuteren in de World Series. Das een sprookje.

Terug naar ons spel. Omdat beide ploegen tot de favorieten behoren, is er weinig kans op veel punten in de Glazen Bol. Alleen Gjalt Gaastra en Maarten Pauw kunnen hele goede zaken doen en 11 punten ophalen bij een respectievelijke 4-1 en 4-0 overwinning van de Cardinals. Woensdagnacht Nederlandse tijd begint het eerste duel met Xander op de honken.
Robbie van den Bos
11 oktober 2013 om 14:27:14
Laatste 4 zijn bekend (best-of-7):

LA Dodgers - St. Louis Cardinals en Detroit Tigers - Boston Red Sox.

Namens het Roversnest,
Robbie van den Bos
3 oktober 2013 om 12:50:41
De laatste 8 zijn bekend:

Halve finales National League:
Pittsburgh - St. Louis
LA Dodgers - Atlanta

Halve finales American League:
Tampa Bay - Boston
Detroit - Oakland

NY Yankees, Texas, Cleveland, Baltimore en Cincinnati hebben zich uiteindelijk niet weten te plaatsen. Vanavond eerste wedstrijden.

Namens het Roversnest,