Loting tweede ronde knock-out

Loting tweede ronde knock-out
 

In de pauze van het pokertoernooi in De Pui is er geloot voor de tweede ronde van de knock-out. De 32 rovers die het aantal behaalde punten voor Europa in de Ryder Cup het dichtst hadden benaderd, gingen in de koker. Zoek onderaan dit artikel naar de koppels…

In de pauze van de roverpoker afgelopen woensdag in De Pui is er geloot voor de tweede ronde roversknock-out. Terwijl sommige rovers de wonden likten, hun ongeloof uitspraken over de laatst gedraaide kaarten waardoor een finaleplaats in rook opging, werd er driftig gehusseld met dichtgevouwen papiertjes. De 32 rovers die het aantal behaalde punten voor Europa in de Ryder Cup het dichtst hadden benaderd, werden aan het lot overgelaten. Bart Govers kwam als eerste uit de hoge hoed. “En Govers speelt een thuiswedstrijd tegen?” vroeg Sinclair Bischop hardop af. Er zullen begin december 16 paren strijden voor een plaats in de volgende ronde.

De eerste ronde van de roversknock-out was niet meer dan een opwarmer. Nu gaat het spel pas echt beginnen. In tegenstelling tot andere jaren wordt ‘niet inzenden’ bestraft met automatisch verlies. Er wordt namelijk niet naar de winnaar van een evenement gevraagd, maar naar een benadering. De eerstvolgende vraag luidt: “hoeveel keer gooit Phil Taylor 180 tijdens het aanstaande WK Darts?” De rover die van een koppel het juiste aantal het dichtst benaderd, gaat naar de laatste 16. Wanneer twee rovers van hetzelfde koppel dezelfde score behalen, door hetzelfde aantal te kiezen of wanneer beide rovers er hetzelfde aantal boven of onder zitten, wint de rover die als eerste heeft ingezonden. Wanneer van een koppel beide rovers vergeten in te zenden, dan wordt de beste verliezer onder alle inzenders toegelaten tot de volgende ronde.

Wanneer inzenden? Begin december zal een artikel verschijnen op onze web-site met in de titel een duidelijk startsein voor de knock-out vraag. Door een reactie te plaatsen op het artikel (met het aantal te verwachten 180 worpen van Taylor) wordt er ingezonden. Alleen de 32 rovers die de eerste ronde hebben overleefd mogen uiteraard meedoen. Anders dan in de eerste ronde is het nu van wezenlijk belang wat je directe tegenstander heeft ingezonden of zal gaan inzenden. Een snelle reactie levert voordeel op bij een gelijkspel, maar afwachten kan misschien ook lonen. Blijf de komende weken scherp en werp vast een blik op de loting hieronder. De uiteindelijke winnaar van de knock-out verdient naast eeuwige roem twee kaartjes voor het jaarlijkse boksgala Memorial Bep van Klaveren.

Gepubliceerd op 13/11/2010
Aangepast op 13/11/2010
Auteur: Roversnest
 
 
Chris Piguillet
30 november 2010 om 11:25:54
Ik heb lekker uitgeslapen, en zeg 13 x.

Gegroet,

Chris Piguillet
Paul Steijger
19 november 2010 om 11:01:49
Aangezien ik gedurende de periode op vakantie ben (en geen mogelijkheid heb om te mailen) gok ik op 15x.
Wilko Smit
18 november 2010 om 00:28:48
zie dat ik te vroeg ben, moet ook niet zo laat aan de computer zitten.

ga maar eens naar bed. zzzzzzzzz
Wilko Smit
18 november 2010 om 00:26:23
12 keer
Rob Lenting
15 november 2010 om 12:12:04
Loting tweede ronde roversknock-out:

Bart GOVERS - Dennis MUJAN
Bart MIDDELJANS - Michiel OOSTERHOFF
Maurice REVENBERG - Mathijs VAN SWIETEN
Sander TETTEROO - Eric VAN ZUILEN

Martin MUNTER - Ilja FLEM
Pieter SCHAAP - Mark BRUIJNEN
Kees BOSHUIJER - Bart DORRESTEIJN
Ron BUIJS - Carlo VAN LINGEN

Kees VAN DEN ENDE - Ralph BOUWMAN
Rein VAN LEEUWEN - Hugo BRANTS
Jan WEGMAN - Hans BAKHUIS
Alexander VAN VERSEVELD - Sjaak VAN DER LINDE

Jacques NIEUWLAAT - Peet HEIJINK
Wilko SMIT - Chris PIGUILLET
Patrick PEETERS - Maurits VEGTER
Mario MANSVELD - Paul STEIJGER

Inzenden na verschijnen eerstvolgende artikel over het WK Darts. Hoeveel keer gooit Phil Taylor 180? De rover van het koppel die het aantal het dichtst benaderd gaat door naar de laatste 16, bij gelijkspel wint de rover die als eerste heeft ingezonden. De beste verliezer, de rover die het juiste aantal het dichtst heeft benaderd maar toch heeft verloren, wordt ook toegelaten wanneer van een koppel geen van beide rovers een inzending plaatst.

Succes.