Mads brengt Gjalt alvast in de Gloria

Mads brengt Gjalt alvast in de Gloria
 

De voor de Glazen Bol interessante voetbalkampioenen en nummers laatst leveren geen spectaculaire scores op. De topscore is een compleet ander verhaal. Junker en Gomez zijn als topschutter beiden 20 punten waard. Gjalt Gaastra is alvast in de Gloria. Lees verder voor een reactie…

Over een paar weken is bekend welke voetbalclubs als kampioen worden gehuldigd in Nederland, Duitsland, Spanje en Engeland. In combinatie met de nummer laatst is de kampioen punten waard, maar een blik langs de Europese velden leert dat het veelal om kruimelwerk zal gaan. De topscore is een compleet ander verhaal. De topschutters staan dit seizoen voor het eerst op de roverskalender en het lijkt voor de waaghalzen onder de rovers een succes. In twee van de vier competities is de kans op het ultieme genot, de 20 punten, groot. Mario Gomez is de huidige Torjaeger in de Bundesliga en Mads Junker voert momenteel de lijst met topscorers in de Eredivisie aan. Beide topschutters zijn 20 punten waard, rovers Gjalt Gaastra en Marco Brouwer zijn dan ook met stip in de top 3 in de virtuele stand terug te vinden. En dan te bedenken dat in de Premier League Dimitar Berbatov tot op vandaag de meeste doelpunten heeft gemaakt. Geen rover heeft de spits van Manchester United ingevuld. Mag hier worden gesproken van een gemiste kans?

“Wat een geweldig voetbal-weekend!” roept Gjalt. Terwijl de veerboot in volle zon naar Vlieland ronkt, kijkt hij met een glimlach over de Waddenzee. “Ten eerste omdat mijn cluppie (lees 020) de titelstrijd weer helemaal in eigen hand heeft, maar toch vooral door het tor-instict van mijn grote vriend Mads.” De plotse productiviteit van de Deen volgt Gjalt de laatste weken met buitengewone interesse. “Het zal toch niet gebeuren dat ik door de spits van Roda JC -of all clubs- er met 20 punten vandoor ga?” En dan te bedenken dat hij aan het begin van het seizoen zo heeft moeten wikken en wegen. Gjalt kon maar moeilijk een keuze maken uit de lange lijst met namen. “El Ham? Nee, die aanvaring zag je van mijlenver aankomen. Luis? Dat Ajax na de winterstop de hoofdprijs ging vangen was niet moeilijk te voorspellen en zie wat er gebeurde. Uiteindelijk lang getwijfeld tussen Reis en Junker. Ik heb gelukkig de juiste gekozen.” Gjalt wil nog geen victorie vieren en hij houdt wijselijk een slag op de arm: “Mads en ik zijn er natuurlijk nog niet! Wat kan Vleminckx nog? En er ligt ook nog een Hagenees op de loer. Ik ga niet eerder juichen dan het laatste fluitsignaal op de 15de mei van dit jaar is gegeven.”

Bij een gelijke stand heeft Gjalt overigens alsnog recht op 20 punten, want maken twee of meer spelers evenveel doelpunten dan worden alle betrokken topscorers als antwoord ingevuld. In Spanje zouden Lionel Messi en Christiano Ronaldo bijvoorbeeld gelijk kunnen eindigen, alle inzendingen Messi en Ronaldo worden dan opgeteld en gedeeld op 20. Bulykin en Vleminckx zijn als topscorer van de Eredivie door geen rover gekozen, dus bij een ex-aequo blijft de heer Gaastra de enige. “Natuurlijk droom ik bij elk evenement weer over die felbegeerde 20 puntjes”, bekent de Fries zoals veel rovers zijn eindeloze jacht op die ene voltreffer, “maar ik ga tegenwoordig ook geregeld op safe! Probeer het hier en daar af te wisselen.” Moet de tactiek niet worden veranderd nu Mads in de frontlinie acteert? “Ik weet het niet”, antwoordt Gjalt na enig aarzelen, “met de hoofdprijs dichter binnen handbereik moet ik daar nog eens goed over nadenken.” En laatste vraag: staan er nog visjes uit? “Jazeker, ik heb Barcelona voor winst in de Champions League en de Boston Celtics als winnaar van de NBA. Niet meer dan sprokkelwerk, maar alle beetjes kunnen nu helpen.”

Gepubliceerd op 26/04/2011
Aangepast op 26/04/2011
Auteur: Roversnest
 
 
Gjalt Gaastra
3 mei 2011 om 21:52:36
Fijn dat je me dit keer niet om een reactie vraagt Rob............had je ook niet gekregen trouwens!

Gelukkig moet ie nog tegen die gaten kaas verdediging uit jaja, Friesland!

Wie weet,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Rob Lenting
1 mei 2011 om 18:11:54
Het zag er zo prachtig uit, de achtervolging op die dekselse Steijger was ingezet. Maar dan schiet die gekke Vleminckx er vier in tegen uitgerekend het Roda JC van Mads. Tot overmaat van ramp was Bulykin voor ADO ook trefzeker met twee goals.

Met nog 1 speelronde te gaan lijkt het erop dat die 20 punten niet naar Friesland gaan.

De stand:
1. Vleminckx 23 goals
2. Bulykin 21 goals
3. Junker 20 goals

programma laatste speelronde:
Feyenoord-NEC
Roda JC-Heerenveen
Heracles-ADO
Gjalt Gaastra
27 april 2011 om 12:19:35
Prachtig stukkie tekst Rob!