Mansveld in De Kuip

Mansveld in De Kuip
 

Mario Mansveld heeft zijn prijs voor de VoetbalRover 2013 met gevoel voor traditie besteed. Haagser dan Mansveld kan bijna niet en dan de Kuip in. Lees hier zijn verslag…

Beste Rovers organisatie en mede Rovers, een prijs winnen is altijd leuk en ik als voetballiefhebber de Voetbalrover worden, is toch iets om trots op te zijn. De prijs: een mooie oorkonde, eeuwige roem en een Eredivisie wedstrijd naar keuze. Aangezien ik een groen-geel hart heb en mijn vrouw Radha helaas voor Feyenooit is, besloot ik een uitwedstrijd tegen deze club te kiezen. Zou mooi zijn om met haar in het hol van de leeuw wat punten mee te nemen naar Den Haag. Deze wedstrijd stond in de laatste week van september op de kalender, ikzelf zou begin september op vakantie gaan. Dus er moest al ruim op tijd kaarten geregeld worden. Maar dat is toch nog best lastig om zonder clubcard van 010 aan kaarten te komen. Radha heeft geen clubcard dus via de ADO combi-regeling was geen optie, want dan kon zij niet mee (al die KNVB regels, lijkt wel maffia). De Rovers organisatie zou hulp bieden indien dit nodig zou zijn (dank hiervoor). Uiteindelijk na wat mailen binnen mijn contacten bij ADO heb ik 2 kaarten kunnen bestellen voor deze wedstrijd. Ondertussen was de competitie al een paar rondes verder en krijg ik steeds meer spijt voor de keuze van deze wedstrijd. 010 draait niet goed, gaat wel steeds beter… maar ADO is helemaal niet in vorm. Maar goed blijf toch stiekem hopen op een stunt, ommekeer en nog meer van die mooie teksten. Tegen beter weten in uiteraard. Radha heeft daarentegen steeds meer zin in de wedstrijd.

Toen was het bijna zover. Naast het superdrukke weekend, gaat het nieuwe Rovers seizoen ook van start….dus nieuwe vragen over voetbal, WK wielrennen en honkbal. De laatste vraag slaan we over, kan nog na het weekend. De rest van de vragen ingevuld nu maar afwachten en hopen op punten. En toen was het zover, zondag 29 september. Wij met de auto richting de Kuip. Parkeren “altijd leuk”, wij hebben ergens een plekje gevonden langs tram 23. Nog 2 of 3 haltes en ja hoor daar is de Kuip. Op zoek naar de goeie ingang. Eenmaal binnen en in ons vakkie KK aangekomen waren mijn 800 vrienden uit Den Haag er ook al. Toch een warm welkom zeg maar, heb hier gelijk een biertje opgenomen. Grappig was dat ik een wijkgenoot/buurman tegenkwam die pak ‘m beet 300 meter van mij vandaan woont. Deze man kwam ik toevallig ook een paar weken eerder tijdens mijn vakantie in Turkije tegen. Hiervoor heb ik hem nog nooit gezien. O, ja de wedstrijd zelf: 1e helft Feyenooit was iets beter, ADO nog steeds niet in vorm. Een gelukstreffer van Pelle en vlak voor rust een “zondags”schot van die linksback/voorstopper. Buiten die vrije trap van ADO via Mulder (keeper) op de lat, verdiende een beter lot. Het stond tijdens de rust 2-0. Rust: effe pissen, een broodje en nog een biertje dan maar….want wellicht kan het nog. 2e helft: ADO laat 10 fantastische minuten zien, hier scoort men ook 2x en mist een penalty… helaas stond het toen al 4-0. Waren de laatste 10 minuten. Toen hadden ze pas door dat er meer te halen viel. Na de wedstrijd zo snel mogelijk naar het vertrouwde Den Haag, helaas zonder punten. Radha, vele Rotterdammers en sommige Rovers zijn waarschijnlijk dik tevreden.

Wij hebben een leuke en gezellige dag gehad, zaten in een goed vak in een mooi stadion. Met als hoogtepunt de 2 ADO doelpunten:). Mocht ik dit jaar weer de Voetbalrover worden, dan zal ik wederom voor deze wedstrijd kiezen. Het kan alleen maar beter gaan…en dat biedt perspectief. Eenmaal thuis aangekomen kwam ik een paar centimeter te kort voor de eerste rovers punten bij het WK wielrennen…zat ook al niet mee. Als afsluiter wil ik de organisatie en mede rovers bedanken die dit voor mij mogelijk hebben gemaakt. Sportieve groet, Rover “ADO-forever” Mario Mansveld

Gepubliceerd op 05/10/2013
Aangepast op 05/10/2013
Auteur: Roversnest
 
 
Mario Mansveld
27 januari 2014 om 15:30:55
Ja ja, het is stil aan de overkant :).
Met de groeten uit DEN HAAG
Mario Mansveld
27 januari 2014 om 15:30:55
Ja ja, het is stil aan de overkant :).
Met de groeten uit DEN HAAG
Alex Kroon
13 oktober 2013 om 14:41:44
Beste Mario, zonder al te persoonlijk te worden komt dit verslag toch wel heel hard aan. Ik was zelf ook in de Kuip die dag. En om dan te horen dat jij de voetbal prijs hebt gewonnen, terwijl je van mening was dat ADO 10 minuten goed voetbal had laten zien, bij een 4-0 achterstand.
Ik was met een ADO supporter in de Kuip en deze hebben we ondersteund de Kuip uit moeten brengen. Niet omdat de 4-2 nederlaag hard aankwam. Niet omdat hij Pelle zo goed vond, niet omdat de rest van Feyenoord zo goed was. Nee, omdat ADO erbarmelijk slecht stond te voetballen. Hij belde me vorige week dat hij eindelijk uit gelachen was. (Haagse humor?) Zo slecht dat hij het van mij een goede keuze vond om er vanuit te gaan dat ze gaan degraderen dit jaar. Gelukkig helpt de KNVB ADO een beetje door het voetbalveld om te laten turnen in een slagveld, zodat er toch op strijdlust toch punten gepakt kunnen worden. Want strijdlust heeft ADO wel nodig.
Nu is het natuurlijk zo dat winnaars altijd gelijk hebben, dus bij deze nogmaals gefeliciteerd en succes voor komend jaar.