MLB World Series

MLB World Series
 

Op 6 oktober begint in Amerika de opmaat voor de apotheose van het 162 (!) wedstrijden durende honkbalseizoen, de MLB World Series. Waarschijnlijk geen kampioenschap ter wereld dat aan de oorsprong van meer tradities en verhalen staat.

Op 6 oktober begint in Amerika de opmaat voor de apotheose van het 162 (!) wedstrijden durende honkbalseizoen, de MLB World Series. Waarschijnlijk geen kampioenschap ter wereld dat aan de oorsprong van meer tradities en verhalen staat. Niet alleen het feit dat het kampioenschap al sinds 1903 bestaat is daar debet aan. Je zal zien dat als er over 20 jaar wordt teruggekeken op de series van dit jaar, de lijst ongetwijfeld weer langer is geworden. Zelfs twee kantjes langer mochten de Yankees hun stadgenoten de Mets ontmoeten (die voor het eerst in 9 jaar weer eens de play offs haalden). De World Series liet de rovers verleden jaar ook niet onberoerd. Helaas voor rover Kloet ging de Commissioner s Trophy naar de San Francisco Giants en de net zo gedroomde 20 punten niet naar hem.

Zelfs de weg naar de play offs toe is geplaveid met legendarische verhalen. Ook dit jaar is het weer spannend wie mag gaan strijden om de hoogste eer. Zo spannend zelfs dat bij het open gaan van deze vraag de definitieve teams nog niet bekend zijn. Verlies de actualiteit bij het inzenden dus niet uit het oog!

Maar hoe spannend ook dit jaar de race om de play offs is, het zal vast niet zo spannend worden als één van de meest legendarische momenten uit de honkbalgeschiedenis (of wereldgeschiedenis, afhankelijk van of je het aan een Amerikaan vraagt): de homerun van NY Giants Bobby Thomson tegen aartsrivaal de Brooklyn Dodgers, om zo in de 9de inning een plek in de play offs van 1951 veilig te stellen. De wedstrijd was de eerste die landelijk door tv werd uitgezonden en live werd gezien door miljoenen Amerikanen en nog eens door miljoenen meer gehoord op de radio. Dit was inclusief de Amerikaanse soldaten die in de Koreaanse oorlog aan hun transistortjes waren gekluisterd. Deze walk off homerun werd bekend als de . In 1990 ontving Thompson hierover nog een brief van een marinier die in 1951 in Korea was gelegerd:

– I was in a bunker in the front line with my buddy listening to the radio. It was contrary to orders, but he was a Giants fanatic. He never made it home and I promised him if I ever got back I d write and tell you about the happiest moment of his life. It s taken me this long to put my feelings into words. On behalf of my buddy, thanks, Bobby.-

Drama maakt sport mooi, daarom ook dit jaar het evenement weer op de roverskalender.

Gepubliceerd op 01/10/2015
Aangepast op 06/07/2018
Auteur: Roversnest