MLB World Series: laatste 8 nog niet bekend

MLB World Series: laatste 8 nog niet bekend
 

Het najaar is een uiterst rustige periode voor de Glazen Bol. Slechts 1 vraag wacht op ons tot aan het schansspringen op nieuwjaarsdag in Garmisch Partenkirchen. Gelukkig is het een vraag om je vingers bij af te likken. Wie wint de World Series en, bonus, wat wordt de uitslag?

Het najaar is een uiterst rustige periode voor de Glazen Bol. Slechts 1 vraag wacht op ons tot aan het schansspringen op nieuwjaarsdag in Garmisch Partenkirchen. Gelukkig is het een vraag om je vingers bij af te likken. Wie wint de World Series en, bonus, wat wordt de uitslag? Over een paar weken begint het MLB-postseason dat na een serie ‘best-of’ wedstrijden tussen de beste 8 teams van de MLB uitmondt in de World Series. En dan zijn huizenprijzen, gezondheidszorg en oorlog in Afghanistan in Amerika even niet interessant. Take me out to the ballgame!

Kanshebbers voor de World Series zijn natuurlijk de Yankees en de Red Sox maar dat zegt helemaal niets. De afgelopen 9 jaar kent 9 verschillende winnaars; kanshebbers genoeg. Welke 8 teams uiteindelijk vanaf 7 oktober om de World Series gaan strijden is een ingewikkeld verhaal. Na afloop van de reguliere competitie strijden de 3 kampioenen en de beste nummer 2 (‘wild card’) van de American League en de 3 kampioenen en de beste nummer 2 van de National League om de World Series. De komende weken wordt langzaam duidelijk welke teams dit zijn en uiterlijk 6 oktober zijn alle 8 teams bekend. Bij het inzenden is het dus best wel handig om scherp te zijn dat jouw winnaar een van acht teams is. Natuurlijk zorgt het Roversnest op de website voor up-to-date informatie zodra een team zich plaatst voor de strijd om de World Series. Voor de bonus, de uitslag, is het een stuk simpeler. De World Series is een ‘best-of-seven’. Daar zijn maar vier opties mogelijk: 4-0, 4-1, 4-2 of 4-3.

Gepubliceerd op 11/09/2009
Aangepast op 11/09/2009
Auteur: Roversnest