Mmmmm: World Series staan weer voor de deur

Mmmmm: World Series staan weer voor de deur
 

Honkbal in Amerika is groot. President op de heuvel, bubblegum in de mond, publiek op de banken. Honkbal is heel veel wedstrijden met aan het einde play-offs. Die zijn spannend!De Glazen Bol is er altijd bij! Mmmmm, lekker!

Honkbal in Amerika is groot. President op de heuvel, bubble gum in de mond, publiek op de banken. Honkbal is heel veel wedstrijden met aan het einde play-offs. Meer dan 160 wedstrijden speelt een club voordat de grote finale naar de World Series begint. Dan pas, als het echt ergens over gaat, dan stapt traditiegetrouw de Glazen Bol in.

Honkbal staat bekend de moeilijkste sport ter wereld te zijn. Het precies goed raken van de bal op verschillende snelheden in een 3 dimensionaal vlak waarin curves of spins voor misleiding kunnen zorgen. Ga er maar aanstaan. Nog moeilijker dan golfen! En dat is f*ng moeilijk!

De verschillen in de top van het Amerikaanse honkbal zijn klein. De clubs die zich hebben geplaatst voor de play offs verliezen doorgaans een derde van hun wedstrijden. LA Dodgers heeft dit seizoen nog de beste score neergezet: 103x winst, 58 verliespartijen (64 procent gewonnen). Cleveland (62,7 procent), Houston (62,1) en Washington (60,2) hebben zich met soortgelijke cijfers weten te plaatsen voor de hoofdmis. Amerika is het land van de statistieken. Best leuk om eens te bekijken op een vrije zondagmiddag!

Vorig jaar pakten de Chicago Cubs voor het eerst sinds 1908 de titel. De beslissende 7de wedstrijd werd met 8-7 gewonnen. Hoe bijzonder dat was is door ABC news samengevat in 4 minuten. Zie hoe de bal subtiel in de kontzak verdwijnt van de eerste honkman en hoe uitbundig James LeBron de 6-6 gelijkmaker van de Indians viert.

.

Gepubliceerd op 01/10/2017
Aangepast op 06/07/2018
Auteur: Roversnest