Nog 7 rovers in race voor roverssjawl

Nog 7 rovers in race voor roverssjawl
 

China heeft zich geplaatst voor de finale WK Curling. Alleen een kwiek kwartet uit Denemarken, Zweden of Canada kan aanstaande zondag nog een Aziatisch feestje verstoren. Waarschijnlijk is het niet, de Chinezen hebben indruk gemaakt. Maar wie wordt Winterrover?

In het Zuid-Koreaanse Gangneng glijden de Chinese dames het best over de ijsvloer. In de eerste ronde was titelverdediger Canada nog met 11-5 te sterk geweest, maar daarna gingen de Chinezen volledig los. Er werden elf overwinningen op rij geboekt met een plek in de finale als beloning. Vooral de winst in de halve finale tegen Denemarken was indrukwekkend. Aan de hand van de nog relatief onervaren skip Bangyu Wang sloegen de Aziaten in de slotfase meedogenloos toe. De Chinezen wisten in de voorronde ook al met tactische hoogstandjes tot vier maal toe pas in de laatste end toe te slaan. Tegen Zwitserland, Zuid-Korea en Schotland was zelfs een verlenging nodig. De Chinese meiden bleken koelbloedige sluipmoordenaars. Het kwartet uit het Oosten heeft dan ook de beste papieren om voor het eerst in de geschiedenis van het curling wereldkampioen te worden.

Maar goed, zo ver is het nog niet. Hoe is het eigenlijk in roversland? Ze hebben er verstand van hoor die rovers. Een handvol kozen voor Zweden (zijn nog volop in de race) en de meeste zagen Canada of China als wereldkampioen. Het Canadese viertal is nog verre van uitgeschakeld. Via winst op Zweden in de halve finale en Denemarken in de herkansing ligt de weg naar de finale nog volledig open. Alexander van Verseveld duimt ongetwijfeld voor de Canadians. Winnen de Canadezen de titel en pakken de blondines uit Denemarken het brons, dan is de roverssjawl voor hem. Wordt echter Zweden derde achter Canada en China, dan gaat die dekselse Karsten van der Kraaij weer met een prijs aan de haal. Het irritante mannetje is al de eerste Olympische rover, zal hij ook de eerste winterrover worden? Het is niet te hopen zeg! Gelukkig zijn de Chinese dames in bloedvorm. Een gegeven dat Wim van der Male en Sander Tetteroo ongetwijfeld kriebels in de buik, rode blesjes op de wangen en gloeiende oortjes bezorgt. Want wordt China kampioen, dan ziet de wereld er opeens heel anders uit. De bellen zullen galmen in Nieuwerkerk aan de IJssel en Wimpie zal victorie vieren. Maar Wim, juich vooral niet te vroeg. De Tet kan veel respect verdienen. Grijpt China de titel, wordt Canada tweede en wint Denemarken het gevecht om het brons, dan gillen de keukenmeiden in Huize Tetterode. Ook Wouter van Dam maakt nog een goede kans. Winnen de schoonheden uit Zweden de finale van China, kan hij ongetwijfeld niet op van geluk. De huidige koplopers Ilja Flem (koos voor Zwitserland hihi) en Wilko Smit (vergat in te zenden, nog meer hihi) wachten af. Wanneer Denemarken de wereldtitel grijpt, blijven zij aan kop. Kunnen jullie het nog volgen? Zeven rovers maken nog kans op de titel Winterrover. Het blijft in ieder geval spannend tot de laatste snik…

Gepubliceerd op 28/03/2009
Aangepast op 28/03/2009
Auteur: Roversnest