Onze nieuwe koploper: Hugo Brants!

Onze nieuwe koploper: Hugo Brants!
 

Hugo Brants ging op zeker en raapte kruimels. Voldoende om tot eerste opperrover van de vierde jaargang te worden geslagen. Wie is hij? Tip van de sluier: Hugo houdt van spelletjes en rijdt sinds vrijdag een Porsche Cabrio…

Hugo Brants ging op zeker en raapte kruimels. Zijn keuzes waren niet spectaculair, zelfs redelijk voorspelbaar, maar met een score van vijf uit zeven vragen staat hij fier aan kop. Geen rover deed het tot nu toe beter. “Ik ben niet altijd op zoek naar zekerheden”, verdedigt Hugo zijn tactiek, “net als bij Poker beredeneer ik kansen. Wellicht zal dat blijken (op korte termijn) uit mijn antwoorden in de rest van het seizoen.” Of de buit al binnen is? “Het verrast me dat ik bovenaan sta. Ik vind het geweldig. Voor zolang het duurt ga ik mijn koppositie eerst koesteren, want niets is zo onvoorspelbaar als de sportmens en dat maakt dit spel zo leuk.”

Brants doet dit jaar voor het eerst mee aan de roverstocht naar de Glazen Bol. Alex Kroon, een rover van het eerste uur, lokte hem naar het rovershol. “Mijn werk en mijn hang naar spelletjes heeft me in contact gebracht met het roversspel. In het zakelijk circuit heb ik regelmatig contact met Alex. Tijdens een gezellige lunch of een rondje golf kwam mijn liefde voor spelletjes regelmatig aan de orde. Alex kende het roversspel, dus 1 en 1 maakte 2. Wat me verder bezighoudt? Golf, tennis en zoals gezegd Poker en sinds vrijdag is een lang gekoesterde wens in vervulling gegaan. Mijn midlifecrisis heeft gestalte gekregen: een Porsche Cabrio. Geweldig!”

Hugo Brants is 45 jaar geleden in het pittoreske dorpje De Meern geboren. Vlak bij Utrecht, een provinciestad met ambities, en daar is grond voor nodig. Ondanks een duidelijk ‘nee’ tegen annexatie vond toch een vijandige overname plaats. Inmiddels worden de arme dorpelingen door de Vinex-locatie Leidsche Rein, waar 30.000 woningen worden gebouwd, omsingeld. Al die huizen, het laat zich raden: Hugo kwam in de jaren 80 in contact met vastgoed. Eerst onschuldig bij een woningcorporatie in Utrecht, maar sinds 2003 is Hugo aangesteld als commercieel directeur bij Kalshoven Automation. “Marktleider als leverancier van vastgoedsystemen in de commercieel vastgoedmarkt”, meldt hij trots.

Minstens zo belangrijk: Hugo houdt van spelletjes. “Ik ben een spelletjesfreak”, laat hij weten, “In de jaren 80 had ik mijn eigen tourspel waar ik zelfs een computerprogramma voor heb geschreven. In 1990 ben ik Tour de Meern (www.tourdemeern.nl) gestart dat inmiddels is uitgegroeid tot bijna 600 deelnemers. Overigens heb ik na de viering van het eerste lustrum het stokje van de organisatie overgedragen aan een ander. Maar ja, het bloed kruipt waar het niet gaan kan en inmiddels organiseer ik alweer een tijdje coach van het jaar ‘De Meern-Groningen’.” Volens Hugo geven deze spelletjes een extra dimensie aan de sport en vergroot het respect voor de sporter als individu. Er is in ieder geval een fanatiek rover geboren. Dat staat buiten kijf. En we weten wie er in de gaten moet worden gehouden op het roverspokertoernooi. Staat eind september, begin oktober weer op de kalender.

Gepubliceerd op 28/07/2009
Aangepast op 28/07/2009
Auteur: Roversnest
 
 
Paul Steijger
29 juli 2009 om 17:34:19
Nu via dit artikel bekend is gemaakt wanneer het pokertournooi plaats gaat vinden, roept dit bij mij (en Karsten en Ilja natuurlijk) meteen de vraag op wanneer de triathlon gepland is. Dit ivm mijn vrije dagen op te nemen voor een hoogtestage in de Pyreneen.
Karsten van der Kraaij
29 juli 2009 om 12:48:04
Sorry Bos, maar lijkt mij wel degelijk een gok dat ik een Argentijnse scheids nam, terwijl Argentinie als een van de topfavorieten te boek stond. Maar no spang...

Hugo, grote klasse! Ben inderdaad stinkend jaloers!!
Robbie van den Bos
29 juli 2009 om 12:15:44
Ok, we vechten het online uit, het is toch zomer.

Zelf heb ik dat geluk nooit mogen proeven, lijkt mij zalig. Maar jij bent wel zo'n snoeperd geweest. Met ene Horacio Elizonde als scheidsrechter van de WK Finale in Duitsland. Ik weet uit betrouwbare bron hoeveel google-uren jij in die vraag hebt gestopt. Uiteindelijk heb je gekozen voor een scheidsrechter die in Zuid-Amerika top of the bill is. Zo heeft Horacio bijvoorbeeld in 2002 en 2005 de belangrijkste wedstrijd in Zuid Amerika gefloten, de finale om de Copa Libertadores. Terecht 20 punten maar jij hebt niet gegokt, wij hebben zitten slapen.

Nu genoeg fitty, terug naar Hugo, hij verdient het.
Karsten van der Kraaij
29 juli 2009 om 11:53:01
Bos, hoe vaak heb jij al 20 punten gehaald?
Robbie van den Bos
29 juli 2009 om 11:22:13
Chapeau Hugo,

5 van de 7 vragen goed. Das een gemiddelde waar zelfs Karsten ‘op zeker’ van der Kraaij van gaat watertanden. Het wordt een zware tijd voor je. Vraag maar aan het selecte gezelschap van Rovers die ooit alleen aan kop hebben gestaan. Het is eenzaam op de Roverstroon. We gaan op je jagen. Dat begrijp je. Daar zijn wij Rovers voor.
Hugo Brants
29 juli 2009 om 09:15:36
Haha, je hebt er een leuk verhaal van gemaakt Rob!