Op zoek naar een huis met mooie schouw

Op zoek naar een huis met mooie schouw
 

Leen Veldhuijzen van Zanten wist 3 van de 4 atletliekvragen goed te voorspellen. Het leverde de debutantrover 3,9 punten en voorlopig de koppositie op. Geen rover over boord, maar een goed begin is misschien wel het halve werk. Wie is die Leen?

Leen Veldhuijzen van Zanten is de eerste koploper van het seizoen. De 38-jarige Rotterdammer wist 3 van de 4 atletliek-vragen goed te voorspellen. Eerst greep Mariya Savinova de wereldtitel op de 800 meter en hinkte, stapte en sprong Christian Taylor naar goud. Tenslotte waren de estafetteteams van USA en Jamaica succesvol op de 4×100 meter voor dames en heren. Savinova behoorde tot de absolute favorieten en dat Usain Bolt als slotloper van de snelle supertalenten uit Jamaica succesvol zou zijn, was niet echt moeilijk te voorspellen. De mondiale titel voor Taylor was minder voorspelbaar. De 22-jarige Amerikaan vierde feest met de hand op de bijbel en schonk debutantrover Veldhuijzen van Zanten een mooie bonus. Taylor vloog naar 17m96 en versloeg titelverdediger Phillips Idowa met 20 centimeter. Leen staat na 4 vragen bovenaan de ranglijst met 3,9 punten. Geen rover over boord, maar een goed begin is toch het halve werk of is de eerste slag is een daalder waard? Wie is die Leen?

“Ja, dat was een verrassing begin deze week”, reageerde Leen vanuit Curacao op de vraag hoe hij zich voelt nu de eerste punten binnen zin. “Ik ben met vakantie en heb helemaal niets meegekregen van het slotweekend van de WK atletiek. Ook al was het toch niet spannend geweest, de uitslagen kende ik al, het was leuk geweest live de punten binnen te halen”, liet hij vanuit hangmat met smartphone op de buik en een knipoog weten. “Ik wist eerlijk gezegd niet dat ik de koppositie had veroverd. Toen ik van de week even online ging om de winnaar van de moderne vijfkamp in te voeren, zag ik mijn naam opeens voorbij komen in de tickertape. Zomaar op de eerste plaats met nog slechts 46 vragen te gaan!” Leen blijkt uit het Verstegenkamp te komen. De kruiden en specerijenfabriek, die je stug blijft begroeten wanneer vanuit Vlaardingen Rotterdam wordt binnengereden, heeft meer rovers in huis. “Ik ben met het spel in aanraking gekomen via mijn collega’s Ilja Flem en Evert-Jan Verschuren. Lunch na lunch wordt er opschepperig gedaan over het rover zijn. Dit jaar ben ik ingestapt, ik wilde het wel meemaken. Je begrijpt, ik had op het werk de felicitaties graag in ontvangst genomen afgelopen week, maar helaas mannen, ik lig op het strand.”

Moet het roverspeloton serieus rekening gaan houden met Veldhuijzen van Zanten? Of is hij eendagsvlieg? Wat is zijn tactiek? “Ik ben teletekst-verslaafde, daar haal ik veel van mijn sportkennis vandaan. Over de te volgen strategie in het spel laat ik me nu nog niet uit. Wel wil ik verklappen dat mijn valkuil is dat emotie en overmoed meestal winnen van de ratio. Atletiek interesseert me niet zo veel en heb ik daarom puur rationeel benaderd.” Met succes blijkt. De eerste punten zijn binnen en Leen houdt in ieder geval rekening met de komst van de Glazen Bol. “Vriendin, zoontje en ik zijn bezig ons appartement in Rotterdam te verkopen (iemand interesse?). We willen een nieuw huis kopen waar natuurlijk een mooie schouw in móet zitten voor de trofee.” Het roversvolk is dus gewaarschuwd. Leen is een serieuze klant. Dit weekend zijn er punten in Moskou te verdienen, de WK moderne vijfkamp. Eens zien of de eerste aanval met succes wordt afgeslagen. Wordt vervolgd.

Gepubliceerd op 10/09/2011
Aangepast op 10/09/2011
Auteur: Roversnest
 
 
Michel Sas
16 september 2011 om 09:49:59
Beste Ilja,

Leuk stukje maar airco op 18 graden ??? Bij de BUR dan zeker want bij ons wordt deze elke keer op 28 graden gezet.

Groeten,
Michel
Ilja Flem
13 september 2011 om 14:45:08
Nou hier is die dan:

Beste Leen, vanuit een zonovergoten Spaanse Polder, met de airco op 18 graden, hierbij alsnog onze felicitaties van het gehele Verstegenkamp. De afgelopen dagen was jij tijdens de lunch één van de vele gespreksonderwerpen. Ik moet wel even kwijt dat ik het toch opmerkelijk vond om te lezen in het interview dat klaarblijkelijk E-J en ik lunch na lunch opschepperig doen over het rover zijn. Ik kan me daar niets van herinneren.

De eerlijkheid gebiedt mij ook te zeggen dat ik toch enigszins verrast bent over jouw Teletekst-verslaving. Als ik dat van te voren had geweten, dan zou je nooit een uitnodiging hebben ontvangen.

Desalniettemin vinden wij het erg leuk voor je dat je even in de picture staat, maar verwachten we eigenlijk niet dat je een serieuze kandidaat bent om Paul Steijger van zijn troon te stoten. Daar is toch iets meer ervaring voor nodig.

Hier verder alles onder controle hoor! Jammerlijk genoeg is alleen de huizenmarkt met een paar procenten gedaald. Maar hopelijk ben je nog wel een paar leuke klanten tegen het lijf gelopen op Curaçao?

Fijne vakantie nog en val niet met je smartphone op je buik in slaap anders krijg je van die rare vlekken.

Spicy Greetings van het Verstegenkamp