Patrick Peeters brengt spanning terug

Patrick Peeters brengt spanning terug
 

Patrick Peeters heeft ze te pakken. De 21-jarige Delftenaar schreef na het WK darts begin deze maand 20 punten bij en is leider Gjalt Gaastra tot op 0,02 punt genaderd. Wie is Patrick? Een mini-interview…

Patrick Peeters heeft ze te pakken, de felbegeerde 20 punten. De 21-jarige Delftenaar koos op het WK darts begin deze maand voor de titelverdediger Andrian Lewis. De Engelsman klopte in de finale Andy Hamilton met gemak: 7-3. Het leverde prompt 20 punten op! Het is nog nooit vertoond in de geschiedenis van de Glazen Bol, maar het heus, de nummer 2 van de wereldranglijst werd slechts 1 keer werd gekozen. Maar liefst 762.000 mensen zaten achter de televisie en Patrick was daar een van. “Ja, ik heb het WK darts gevolgd, vanaf het begin. En ik had er vertrouwen in punten te pakken, want wat de meeste niet wisten, de grote favoriet Phil Taylor was helemaal niet zo overtuigend dan in andere jaren”, blikt Patrick terug. Later voegt hij toe: “Ik noem mijzelf geen kenner hoor, gewoon iemand die graag darts kijkt, maar je weet dat als je voor Taylor gaat dat je geen punten zult verdienen.” Dat Lewis 20 punten zou opleveren, had je dat dan verwacht? “Niets komt zomaar aanwaaien, je moet er altijd hard voor werken”, glimlacht hij.

Patrick is bezig aan zijn derde seizoen als rover. Door collega-rovers Aad van den Bos en Ger Peeters is hij in de nazomer van 2008 bij de club gekomen. Stamboom: de vader van Patrick is de broer van de vader van Ger en de broer van de vriendin van Pappa Bos. Niet ingewikkeld toch? Erg succesvol was Peeters tot op heden nog niet, in zijn debuutjaar werd hij 32ste, vorig seizoen kwam Patrick niet verder dan een 55ste plek in het eindklassement. Maar nu staat hij er ineens erg goed voor. Een voltreffer en je hoort ineens bij de kampioenen, zo werkt het. Patrick is onze leider Gjalt Gaastra tot op 0,02 punten genaderd. Misschien goed om te weken, maar de strijd om de Glazen Bol wordt indien nodig achter de komma uitgevochten. Door in de tussenstand op het puntenaantal te klikken, verschijnt het aantal niet afgeronde punten. Momenteel een pijnlijk klein verschil tussen de nummer 1 en 2, mocht het zo blijven.

Er is dus nog werk aan de winkel. “Mijn kansen liggen bij het wielrennen en het EK voetbal”, voorspelt Peeters overtuigend, “in voetbalpoules doe ik het altijd lekker, dus ik heb veel vertrouwen. Ja, mijn slag ga ik slaan op het EK en dan sta ik een week later in Het Zalmhuis met die euries en natuurlijk de prachtige Glazen Bol te zwaaien. Let maar op!” Gjalt is gewaarschuwd, aan zelfvertrouwen geen gebrek. Is er dan geen enkele vraag waar hij bang voor is? “Jawel”, roept Patrick, “ik vrees Roland Garros. Bij dat tennis zijn altijd veel kanshebbers, heren en dames, de goede combinatie levert in Parijs zomaar 20 punten op.” En met 20 punten heb je direct aansluiting bij de top. De jacht naar de zesde Glazen Bol is nog niet eens halverwege, dus er zijn kansen genoeg. Voor alle 104 volgers.

Gepubliceerd op 15/01/2012
Aangepast op 15/01/2012
Auteur: Roversnest