Republikeinen of democraten, rangers of witte sokken?

Republikeinen of democraten, rangers of witte sokken?
 

Amerika maakt zich op voor de World Series. De sterkste honkbalcompetitie ter wereld staat aan de vooravond van de play-offs. De laatste vraag van 2012: welk team wint de Major League World Series met als bonus de juiste uitslag?

De Verenigde Staten zijn in de ban van de presidents-verkiezingen. Amerika kiest! Mag Barack Obama zich voor nog eens 4 jaar de machtigste man van de wereld noemen of gelooft het Amerikaans volk dat Mitt Romney een ei van Columbus zal broeden om alle mondiale problemen op te lossen? De Glazen Bol richt zich ook op het land van sterren en strepen. Ze mengt zich niet in politieke debatten, links of rechts of nog rechtser, maar smult jaarlijks van het beste honkbal ter wereld. Sjezus, wat is de spanning groot op de Amerikaanse werpheuvels of op het rode klei richting eerste honk. Vraag 21 en de laatste vraag voor de winterstop: welk team wint de Major League World Series met als bonus de juiste uitslag? En roversvolk, wees attent: vorig jaar pakte rover Gjalt Gaastra 20 punten. De vrolijke Fries koos als enige de Saint Louis Cardinals als winnaar (10 punten) en voorspelde ook de 4-3 uitslag goed (nog eens 10 punten). Met recht de mooiste 20-punter uit de geschiedenis. David Freese (foto) sloeg in game 6 van de finale vorig jaar bij een 9-9 stand in de 9de inning The Cardinals naar winst en dwong zo een zevende wedstrijd af. Een klap die de Texas Rangers niet meer te boven kwamen. Saint Louis won met 4-3 de Series. .

The Saint Louis Cardinals missen dit jaar de hoogmis. De titelverdediger uit Missouri zag boegbeeld Tony La Russa na 16 seizoenen met pensioen gaan en superhero Albert Pujols tekenen bij de Los Angeles Angels. Het vertrek van het tweetal is onvoldoende opgevangen, in de Central National League ging de titel naar de Cincinnati Reds. The Texas Rangers doen het dit seizoen een stuk beter. Het team, dat in republikein George Bush een trouwe supporter kent, staat aan kop in American League West en verdedigt 3 punten voorsprong op Oakland. The Chicago White Sox, met grote regelmaat bejubelt door Barack Obama, is ook nog in de race voor een plek bij de beste acht honkbalteams ter wereld. Het worden spannende tijden in Amerika. Republikeinen of democraten, rangeren of witte sokken? Inzenden kan vanaf aanstaande maandag, the play-offs starten op 6 oktober. Let op: in 4 van de 6 leagues zijn de kaarten nog niet geschud. Controleer voor het inzenden eerst of het team dat je hebt gekozen zich wel heeft geplaatst voor de play-offs (via de mlb.com).

Gepubliceerd op 30/09/2012
Aangepast op 30/09/2012
Auteur: Roversnest
 
 
Rob Lenting
29 oktober 2012 om 08:30:27
vk.nl, 29-10-2012, 4:52 uur

De San Francisco Giants hebben zondag de World Series gewonnen na een 4-3 zege op de Detroit Tigers. Dankzij de overwinning in Detroit trokken de Giants de best-of-sevenreeks met 4-0 naar zich toe.

Voor de zwaarbevochten eindzege in de meest prestigieuze honkbalcompetitie ter wereld was een extra inning noodzakelijk nadat de stand na negen innings bij 3-3 was blijven steken. Het was Ryan Theriot die in de verlenging het beslissende punt binnen bracht.

Voor de ploeg uit San Francisco betekent het de tweede zege in drie seizoenen. In 2010 trokken de Giants ook al aan het langste eind.

De Giants moesten van ver komen om de finale te bereiken. In de halve finales leek de ploeg uit San Francisco zo goed als uitgeschakeld, maar vocht het zich van een 3-1-achterstand terug tegen de Cardinals.

-Het is fantastisch wat een groep spelers kan doen als ze als team spelen-, zei coach Bochy lyrisch. -Ze hielden van elkaar en speelden voor de fans. Ze hebben een over-mijn-lijkmentaliteit getoond.-

Rover Maurits Vegter had vannacht de verlenging liever anders gezien. Bij een 4-1 ipv 4-0 zege voor de Giants had hij 10 bonuspunten mogen bijschrijven. Zonder bonus is de zege van San Francisco slechts 1,4 punt waard.
Rob Lenting
26 oktober 2012 om 08:35:58
vk.nl

De honkballers van San Francisco Giants hebben ook de tweede wedstrijd in de World Series van Detroit Tigers gewonnen.

Onder aanvoering van de uitblinkende werper Madison Bumgarner wonnen de Giants donderdag in San Francisco met 2-0. De punten vielen in de zevende en achtste inning en beide keren was Hunter Pence betrokken.

De World Series vormen het sluitstuk van de Major League Baseball in de Verenigde Staten. De ploeg die als eerste vier overwinningen boekt, is de kampioen. Het derde duel is in Detroit.

Maurits Vegter -Giants 4-1 winst- en Victor Lopez -Giants 4-3 winst- maken kans op een mooie bonus van 10 punten. Vooral voor debutant Lopez een mooie score, daar hij Wilfried Bony voor hetzelfde aantal punten ook heeft getipt als topscorer in de eredivisie.
Rob Lenting
19 oktober 2012 om 07:40:59
vk.nl 19-10-2012, 05:55 uur.

De honkballers van de Detroit Tigers hebben verrassend eenvoudig de World Series bereikt, de finale van werelds beste honkbalcompetitie. Ze versloegen de New York Yankees in de vierde wedstrijd van de Amerikaanse competitie met 8-1. In de World Series komen ze waarschijnlijk tegenover Saint Louis Cardinals te staan.

De Cardinals namen in de National League een riante 3-1 voorsprong op de San Fransisco Giants en kunnen het vrijdag in de vijfde wedstrijd definitief beslissen.

Voor Detroit was de verrassing echter groot. -Dit is een fantastisch gevoel-, zei Miguel Cabrera die twee homeruns sloeg in de vierde inning. -We zijn nu wel heel dichtbij. Nog maar vier zeges verwijderd van de titel, jongens. Vier zeges.-
Pieter Schaap
19 oktober 2012 om 03:25:23
Yankees naar huis... Helaas helaas.

Detroit pakte de mannen uit New York makkelijk in en vanaf de 4e inning was het wel ongeveer klaar met de Yankees... Wat een klinkende 4-0 overigens, A-rod uit vorm and Jeter geblesseerd. Das een beetje vergelijkbaar met Van Basten uit vorm en Gullit geblesseerd. (voor de tmf generatie onder ons, dat zijn bekende voetballers uit de jaren 80-90)

Tigers door naar de World Series!
Rob Lenting
14 oktober 2012 om 00:46:55
Rectificatie:
New York Yankees spelen de finale van de American League uiteraard tegen de Detroit Tigers. De finale van de National League zal gaan tussen Saint Louis Cardinals en de San Francisco Giants.

Wat wel klopte is dat de winnaars van de League finals elkaar treffen in de World Series.
Rob Lenting
13 oktober 2012 om 09:43:25
Ongemeen spannend was het in de MLB de afgelopen week. De 4 finalisten voor de American League en National League zijn na zinderende strijd bekend.

Zowel Detroit Tigers, San Francisco Giants, New York Yankees als de Saint Louis Cardinals hadden vijf wedstrijden nodig om de league-final te bereiken. Vanaf morgen best of 7.

American League:
Detroit Tigers vs SF Giants

National League:
NY Yankees vs SL Cardinals

De winnaars spelen eind oktober de World Series.
Robbie van den Bos
10 oktober 2012 om 12:46:34
jammer dat die amerikanen zo laat spelen. vannacht game 3 van de Washington Nationals tegen de St. Louis Cardinales bij een 1-1 tussenstand. Tijdens de eerste wedstrijd moesten de Nationals vol aan de bak met een aantal hachelijke momenten, maar ze wonnen wel, met 2-3. de o zo belangrijke winst in een uitwedstrijd was binnen:

http://mlb.mlb.com/video/play.jsp?content_id=25356567&topic_id=8879974&c_id=mlb

maandag slogen de Cardinals er op los nu 3 wedstrijden in het eigen Nationals Park. spannend!

en Pieter, is Tom al ergens gesignaleerd in Singapore?
Pieter Schaap
10 oktober 2012 om 08:54:53
Hadden de Noorse of Zweedse dames niet een tweeling in het curling team tijdens de olympische spelen van volgens mij 6 jaar geleden ofzo? Toen is het curlen bij mij favoriet geworden!
Wilko Smit
9 oktober 2012 om 21:20:01
2012-2013 CTRS Standings – Women

RankTeam (Province) Points Details
1 Sherry Middaugh (Ontario) 78.710
2 Shannon Kleibrink (Alberta) 42.000
3 Jennifer Jones (Manitoba) 40.000
3 Crystal Webster (Alberta) 40.000
5 Stefanie Lawton (Saskatchewan) 38.000
6 Valerie Sweeting (Alberta) 36.000
7 Heather Nedohin (Alberta) 35.000
8 Rachel Homan (Ontario) 30.993
9 Kelly Scott (British Columbia) 27.000
10 Cathy Auld (Ontario) 25.645
Wilko Smit
9 oktober 2012 om 21:11:42
geef mij maar curling
Pieter Schaap
8 oktober 2012 om 03:49:29
Spannende pot tussen de Yankees en de Orioles.
Ff fijn een live blogje aan het volgen tijdens werk... Top of the 4th, Yakees 1 - Orioles 2...
A-rod en Jeter proberen hun stempel nog op de wedstrijd te drukken!
Go Yankees!
Wilko Smit
7 oktober 2012 om 00:03:18
verdomme, 2 minuten te laat. Voor mij zou het Washington worden. Let maar op......Pokke zooi
Rob Lenting
6 oktober 2012 om 12:26:14
Vannacht hebben Baltimore Orioles en Saint Louis Cardinals de wildcards veroverd ten kosten van de Texas Rangers en Atlanta Braves. De acht teams die dit jaar de postseason mogen spelen zijn bekend.

Vannacht gaat het circus los in Detroit.
American League:
New York-Yankees vs Baltimore Orioles
Oakland vs Detroit Tigers

National League:
Cincinnati Reds vs San Francisco Giants
Washington Nationals vs Saint Louis Cardinals

De World Series staan gepland van 24 oktober tot 1 november. Bijna 2 maanden top honkbal vanuit de States. Dat wordt smullen!
Rob Lenting
4 oktober 2012 om 14:11:36
De 6 division-champions zijn bekend. Ook de 4 teams die as vrijdag gaan strijden om de 2 wildcards kennen geen vraagtekens meer.

American League direct geplaatst:
- New York Yankees
- Detroit Tigers
- Oakland

play-off voor wildcard: Texas vs Baltimore (as vrijdag)

National League direct geplaatst:
- Washington Nationals
- Cincinnati Reds
- San Francisco Giants

play-off voor wildcard: Atlanta Braves vs Saint Louis Cardinals (as vrijdag)

Waarvan akte!
Rob Lenting
3 oktober 2012 om 17:03:36
We zijn weer een paar dagen verder en 4 zogenaamde division-kampioenen zijn zeker van een plaats in de Postseason 2012.

American League:
- Detroit Tigers

National League:
- Washington Nationals
- Cincinnati Reds
- San Francisco Giants

In de American League strijden New York Yankees, Baltimore, Oakland en Texas Rangers voor 3 plekken.

In de National League ligt alleen de wildcard nog voor het oprapen. Titelverdediger Saint Louis Cardinals heeft nog kans, maar dan moet er vrijdag gewonnen worden van Atlanta Braves.

Let op! Chicago White Sox, Tampa Bay Rays en de twee teams uit Los Angeles staan op de antwoordenlijst, maar zijn inmiddels uitgeschakeld.

Waarvan akte!
Rob Lenting
1 oktober 2012 om 16:26:00
Saint Louis Cardinals uitgeschakeld? Toegegeven, nog niet helemaal. Misleiding dan? Ook niet helemaal, het is gewoon ingewikkeld, die Amerikaanse manier van spanning zoeken.

In de laatste competitieweek zijn pas 3 van de 8 teams zeker van plaatsing en zijn nog 11 teams in de race voor de 5 resterende plekken in de zogenaamde post-season. Alles is nog mogelijk, dat is toch wel erg bijzonder. En zo gaat het altijd in Amerika. Daar zit volgens mij de kracht van sport overzee, van een play-off systeem in het algemeen. Misschien ook een tip voor KNVB of UEFA?

Buiten de gepoogde romantiek te brengen in het artikel hierboven, het is natuurlijk altijd mooi dat een titelverdediger worstelt, maken The Cardinals nog wel degelijk kans op verlenging.

Hoe zit het dan wel? De 6 division-kampioenen plaatsen zich rechtstreeks voor de play-offs, en daar is Saint Louis inderdaad voor uitgeschakeld. Er is echter nog kans op de achterdeur. Er liggen namelijk 2 wildcards klaar voor de beste niet division-winnaars van zowel de American League als de National League.

Iedere wildcard wordt na een 1 match play-off aanstaande vrijdag per league toegewezen en voor die play-off wedstrijd zijn The Cardinals nadrukkelijk in de race.

Waarvan akte!