Roland Garros: tennis is 20-puntengevaarlijk

Roland Garros: tennis is 20-puntengevaarlijk
 

Vanaf aanstaande zondag stuiteren de tennisballen weer op het gravel van Roland Garros. Wie winnen de finales bij de heren en de dames? Tennis is 20-puntengevaarlijk, vraag het onze titelverdediger…

Vanaf aanstaande zondag stuiteren de tennisballen weer op het gravel van Roland Garros. Wie winnen de finales bij de heren en de dames? Tennis is 20-puntengevaarlijk, vraag het onze titelverdediger. Marco van der Beek sloeg vorig jaar zijn slag op Wimbledon. Hoe zal het met Marco gaan? Hij is overigens geen titelverdediger, de schaamteloze copycats 1001rovers genaamd, verdienen dit jaar zijn sympathie. Zonder het maar even te vagen. Ach, Ondanks de bizarre move van Marco, de 20 punten binnenhalen blijft iets heilig. Iets magisch, een ervaring om niet te vergeten. Grijp je kans. Is Rafal Nadal momenteel goed genoeg om voor de 10de !!!! keer het enige grand slam toernooi op harde rode klei te winnen? In 2015 zitten er naast Novak Djokovic meer kapers dan ooit op de kust. Nadal is uit vorm en behoorlijk gezakt op de wereldranglijst. De strijdlustige Spanjaard treft Djokovic mogelijk al in de kwartfinale.

En zal wonderschone Maria Sharapova haar titel van 2014 prolongeren? Een blauwe sportslip, in de finale droeg ze een rode. Voor 20 punten zal waarschijnlijk meer fantasie nodig zijn. Voor wie iets magisch wil: combineren maar! Deadline aanstaande zondag!

Gepubliceerd op 20/05/2015
Aangepast op 06/07/2018
Auteur: Roversnest
 
 
Rob Lenting
7 juni 2015 om 20:11:40
1000rovers.nl, 7-6-2015, 20:11 uur

GOMMERT LEUNE PAKT OP ROLAND GARROS TWEEDE 20-ER VAN HET SEIZOEN

Rover Gommert zat op een terras in Scheveningen. In gezelschap, maar zijn telefoon hield de Rotterdammer goed in de gaten. -Misschien een beetje asociaal, maar ik kan het nu toch niet meer laten- liet hij via de whatsapp weten toen Wawrinka de derde set had gewonnen.

Er was veel commotie in roversland toen Safarova de finale van het damestoernooi had bereikt. Een van de rovers van het eerste uur, Papa Bos, had namelijk als enige de relatief onbekende Tsjechische als winnares van Roland Garros voorspeld. Aad zag alleen bij de mannen Nadal het prestigieuze toernooi in Parijs winnen.

Djokovic hield in de kwartfinale Nadal van zijn 10de zege op Roland Garros af en daarbij was de kans voor Aad verloren gegaan. De weg lag nu vrij voor rover Gommert Leune. Hij had al een aantal keer via de groepswhatsapp -trouwe volgers- gewaarschuwd dat hij kans maakte op 20 punten.

Djokovic won de eerste set, nam een break voorsprong in de tweede, maar toen kwam Wawrinka op slag. De ontketende Zwitser sloeg bij vlagen Dkokovic van de baan. Net op tijd voor Gommert. Hij nipte van zijn biertje en incaseerde met genoegen 20 punten. Heilige 20 punten.
Rob Lenting
7 juni 2015 om 20:02:19
nos.nl, 7-6-2015, 18:25 uur

WAWRINKA VERRAST DJOKOVIC EN WINT ROLAND GARROS

Stan Wawrinka heeft op Roland Garros zijn tweede grandslamtitel veroverd. De Zwitser, die in 2014 al de Australian Open op zijn naam schreef, voorkwam in de eindstrijd dat Novak Djokovic zijn zogenaamde -career slam- voltooide: 4-6, 6-4, 6-3, 6-4.

Djokovic had de als zesde geplaatste Rafael Nadal en Andy Murray, het derde reekshoofd, verslagen en Wawrinka leek een veel simpeler te nemen horde, temeer daar de Servier de Zwitser in zeventien van de twintig eerdere ontmoetingen had verslagen.

Het verloop van de eerste set leek die stelling ook te onderschrijven, met een dominerende Djokovic, die alleen in de slotfase van de set een kansje weggaf. Een straight sets-zege leek in de maak voor de Servier, tot Wawrinka besloot alle schroom van zich af te werpen.
Rob Lenting
7 juni 2015 om 20:02:14
Ontketende Zwitser

In de tweede set was het genieten geblazen dankzij de ontketende Zwitser, die na een reeks fenomenale winners met steeds meer zelfvertrouwen ging spelen. Djokovic werd weggespeeld en sloeg na het verlies van de set uit machteloze woede zijn racket aan barrels.

In de derde set maakte Wawrinka zo mogelijk nog meer indruk. Vooral met de al vaak geprezen enkelhandige backhand deelde hij rake klappen uit. En die slag was vaak doorslaggevend in de rally s. En net toen iedereen er stilaan vanuit ging dat Wawrinka het toernooi zou gaan winnen, leek het duel te gaan kantelen, in het begin van het vierde bedrijf.

Adembenemend kwartiertje

De wat overmoedig geraakte Zwitser werd in het begin van de set afgerekend op een paar slordigheidjes en in een mum van tijd stond Djokovic op 3-0. Maar een adembenemend kwartiertje later serveerde Wawrinka na een break in de negende game voor de wedstrijd. En met een prachtige backhand langs de lijn, geheel in stijl dus, sloeg hij toe op zijn tweede matchpoint.

Voor Djokovic is het de derde keer in zijn loopbaan dat hij de finale van Roland Garros verliest. Eerder moest hij in 2012 en 2014 zijn meerdere erkennen in Rafael Nadal.
Rob Lenting
7 juni 2015 om 11:05:14
vk.nl, 6-6-2015, 17:17 uur

WILLIAMS IN DRIE SETS NAAR TITEL OP ROLAND GARROS

Serena Williams heeft zaterdag in Parijs haar twintigste grandslamtitel behaald. De 33-jarige Amerikaanse won Roland Garros door in de finale in drie sets te winnen van de Tsjechische Lucie Safarova, die in haar eerste grandslamfinale nog wel dicht bij een verrassing kwam: 6-3 7-5 6-2.

De zege van 2015 is de derde op Roland Garros voor de een jaar jongere zus van Venus Williams. Serena won het toernooi in Parijs ook al in 2002 en 2013. Het was haar 20ste grand slam titel (Australian Open en US Open 6x, Wimbledon 5x).

De nummer 1 van de wereld won de eerste set in een halfuurtje met 6-3. In de tweede set liep ze al snel uit naar een 4-1-voorsprong met de eigen servicegame voor de boeg.

Dat was het moment dat na een uur spelen de wedstrijd volledig kantelde. Safarova brak de service van Williams en kwam terug tot 4-3, waarna de 28-jarige nummer dertien van de wereld opnieuw twee breekpunten kreeg. Safarova ging steeds beter spelen en won de tiebreak met 7-2 van Williams, die veel onnodige fouten maakte.

Safarova begon de derde set met een breek en een lovegame, maar daarna was het gedaan. Williams won zes games op rij en pakte de set met 6-2.