Rover Oosterhoff eet een apple in NYC

Rover Oosterhoff eet een apple in NYC
 

Rover Michiel Oosterhoff liep afgelopen week op 5th avenue. Hij weet nu vast wie aanstaande zondag de NYC marathon gaat winnen. Of hij zijn kennis met ons wil delen? In ieder geval een beetje. De Glazen Bol presenteert: Michiel vanuit de Big Apple!

Zondag 2 november aanstaande staan ruim 50.000 sportievelingen te trappelen om een rondje door New York te rennen. 42 kilometer plus een beetje langs de oevers van de Hudson, over Times Square via 5th avenue naar de finish in Central Parc. Tweevoudig Glazen Bol winnaar Michiel Oosterhoff stapte vorige week in het vliegtuig en vloog naar de metropool. Hij deed research en weet nu vast wie de NYC marathon gaat winnen. Of hij zijn kennis met ons wil delen? In ieder geval een beetje. Bill Murray is 20 punten waard. Maar wie wint de marathon van New York? Wie zijn volgens opperrover Michiel Oosterhoff de favorieten?

Deadline as zaterdag 1 november, 23:59 uur. Succes!

Gepubliceerd op 26/10/2014
Aangepast op 26/10/2014
Auteur: Roversnest
 
 
Rob Lenting
2 november 2014 om 23:53:14
nos.nl, zondag 2 novemnber 18:02 uur

KIPSANG WINT MARATHON NEW YORK

Wilson Kipsang heeft de marathon van New York gewonnen. De 32-jarige Keniaan is nu de eerste atleet die de beste was in Berlijn, Londen en New York. En dat ook nog eens in een tijdsbestek van dertien maanden. Met zijn zege pakte hij bovendien de bonus van 500.000 dollar (een kleine 400.000 euro) als beste atleet in de World Marathon Majors.

Door de kou -het was in de Amerikaanse stad slechts zeven graden- en harde wind zat een toptijd er geen moment in. Al snel ontstond er een kopgroep van tien man. Kipsang en de Ethiopier Lelisa Desisa bleven na zo n 37 kilometer samen over, waarna de Keniaan het meeste overhad. Kipsang won in 2.10.59.

In de jacht op de Glazen Bol werd de naam van de winnaar 24x ingevuld. De zege van Kipsang was geen verrassing: waarde 0,8 punten. Er zijn daarom geen verschuivingen in de top10 te melden. Rovers Verbraak en Appeldoorn blijven trots aan kop.

Rookie Stephan van Dam pakte met zijn vierde punt de kop in de strijd om de rovershoed. Ruud Schot veroverde met de zevende plaats van Masato Imai een punt voor de Roaring-Twentie.

De complete uitslag:
http://www.tcsnycmarathon.org/about-the-race/results/overall-men
Bastiaan Boschker
26 oktober 2014 om 21:51:47
Leuk filmpje. Maar eeeh...Toch niet weer he Michiel....Ik zag je dark horse tussen de deelnemers staan. Maar New York is anders, er doen nu hazen mee...... Of heb je wat boobytraps neergelegd in je weekje NY? Veel succes met je man!