Rovers en stewardessen in ‘De Kennemer’

Rovers en stewardessen in ‘De Kennemer’
 

Top golfers op de KLM open. Voor het eerst op de roverskalender en er werden in ieder geval 6 rovers gespot in de Zandvoortse duinen. Pieter den Hartogh was er een van. Hij houdt van golf!

Top golfers op de KLM open. Voor het eerst op de roverskalender en er werden in ieder geval 6 rovers gespot in de Zandvoortse duinen. Pieter den Hartogh was er een van. Hij houdt van golf! Een verslag van de sympathieke rover.

Toen de uitnodiging kwam wist ik het meteen: dat wil ik een keer meemaken. De KLM Open is al sinds jaar en dag een van de mooiste toernooien op de Europese Tour. Niet in de laatste plaats door de prachtige golfbanen waarop gespeeld wordt. Dit jaar was het weer De Kennemer in Zandvoort die zijn prachtige duinlandschap leende voor de jacht op een trofee uit handen van Camieltje Eurlings en een cheque van drie ton. Niet gek voor vier dagen werk!

Wat is er dan zo mooi? Het prachtige duinlandschap in Zandvoort, de rust te midden van zoveel toeschouwers (de stiltebordjes vaker omhoog dan omlaag) en natuurlijk de grondstewardessen in lange blauwe overjassen die ‘welkom aan boord’ en ‘fijne avond verder ‘als pure poëzie laten klinken. Maar toch vooral ook het sublieme balgevoel waarmee de professionals de greens aanspelen, de haviksogen die greens lezen als een prentenboek en het ongenuanceerde rammen vanaf de tee.

Neem Pablo Larrazabal (foto) op de 18e hole met zijn drive van 327 meter. Daar doe ik vier keer over! En op de tribune bij de 18e green verstomt het “Veeeeel te hard!” van rover Van Pruissen als plotseling de van backspin zwangere golfbal een metertje van de hole gaat liggen. Applaus! Golfvrienden Ecker en Delsman herkennen deze verkeerde inschatting van hun maatje: “Zit-ie er alwéér naast!”

Dat Joost Luiten niet won is jammer. Dat Brooks Koepka niet won is zelfs een beetje vervelend. Die 6,7 punten had ik graag willen hebben en mijn winnaar deed na 9 holes op zondag nog mee voor de winst. Gelukkig maakte Koopka (foto) zijn dubbel bogeys met een glimlach deze week. Wat in ieder geval zeker is? Dat we er volgend jaar weer bij zijn. Op zondag! Met kans op 20 punten wellicht en in ieder geval met oog voor hemelsblauwe uniformen en schitterende topsport. Ik hou van golf!

Gepubliceerd op 14/09/2014
Aangepast op 14/09/2014
Auteur: Roversnest
 
 
Christian Ecker
18 september 2014 om 12:49:07
Wat zat Bart er toch naast hè.... Hahahaa!
Erg mooi om eens mee te maken.
Alleen moet ik de volgende keer iemand kiezen die wel de cut haalt......
Rob Lenting
14 september 2014 om 23:25:54
VADERSCHAP HIELP PAUL CASEY KLM OPEN TE WINNEN
nusport.nl, 14-09-2014, 19:16 uur

Paul Casey werd op 1 september voor het eerst vader en daarom ging de 37-jarige Engelsman zonder hoge verwachtingen het KLM Open in. Zondag stond hij evenwel met de beker boven zijn hoofd op de achttiende green.

-Ik weet zeker dat het vader worden me heeft geholpen om hier de titel te winnen-, stelde Casey een kleine twee weken nadat zijn verloofde Pollyanna beviel van zijn zoon Lex. -Misschien kan ik voorstellen dat we meer kinderen moeten nemen.-

-Mijn zoontje heeft me zo n goede afleiding gegeven. En ik heb twee weken rust gehad, al heb ik in die tijd vooral veel luiers verschoond. Maar het belangrijkste wist ik zeker: bij een goede en een slechte score zou ik mijn zoon weer zien.-

De Brit stond vier jaar geleden nog in de top tien van de wereldranglijst, maar zakte daarna mede door een schouderblessure ver weg. Zijn overwinning in Zandvoort is zijn dertiende op de Europese Tour. Hij bleef met een score van 14 onder par zijn landgenoten Simon Dyson (-13) en Andy Sullivan (-12) voor bleef.

In de strijd om de Glazen Bol vielen bij de eerste vraag direct mooie punten. Antoine Schoutens en rookie Michiel Verbraak mochten er 10 noteren.