Rovers onder elkaar: 1 maart in De Pui

Rovers onder elkaar: 1 maart in De Pui
 

De first lady onder de Roversvrouwen heeft er wat moois van gemaakt. Don’t push it, Bellabigs, Big fella thanks, ze heeft ze allemaal in de detail nagemaakt voor de eerste 1000 Rovers Oudhollandse Roversbordspelen in de geschiedenis op 1 maart in de Pui. Lees verder…

De first lady onder de Roversvrouwen heeft er wat moois van gemaakt. Don’t push it, Bellabigs, Big fella thanks, ze heeft ze allemaal in detail nagemaakt voor de eerste 1000 Rovers Oudhollandse Roversbordspelen in de geschiedenis. Het wordt namelijk tijd om elkaar weer te zien en elkaar te leren kennen. En wat is daar beter voor geschikt dan ouderwets potje huiskamerspelletjes met handmade joekels van pionnen? Een glas bier! Het Roversnest biedt het beide aan. Op donderdag 1 maart om 20:00 uur in het Stadscafe de Pui aan de beneden Oostzeedijk te Rotterdam wordt het familiair gezellig. Zoals het vroeger aan tafel thuis was. Dus dit keer geen Pokeren of Darten maar spelletjes waar iedereen aan mee kan doen. Op het programma staat het prachtige Rovers Erger Je Slechts en, omdat we Rovers zijn, natuurlijk ook het klassieke bordspel met de paardenrace. Wat een feest wordt het als de pion van de ene Rover de pion van de andere Rover vlak voor de thuishaven bij het Rovers Erger Je Slechts van het bord knikkert. Of als je met je Paardenpion in de waterbak belandt en een beurt moet overslaan. Hilarisch. Maar wat een groter feest wordt het om als Rovers eindelijk weer eens onder elkaar te zijn. Het Roversnest kijkt er naar uit. Schrijf je in!

Gepubliceerd op 18/02/2012
Aangepast op 18/02/2012
Auteur: Roversnest
 
 
Rob Lenting
2 maart 2012 om 16:16:37
Sorry Cahit, de N-toets bleef hangen!
Rob Lenting
2 maart 2012 om 16:15:30
Het was gezellig gisteren in De Pui. 18 rovers deden mee aan de eerste Roversbordspellenmasters. Om 20:00 uur gingen 4 teams van start voor een pot ROVER ERGER U SLECHTS. Spelregels als MENS ERGER JE NIET, maar met 2 dobbelstenen en iets anders.

De dobbelstenen waren overigens prachtig, dank Pieter, en de strijd meedogenloos. De gele brigade, met topspelers Ilja Flem en Fatih Kahyaoglu aan board, hadden als eerste de 4 paarden op stal.

Ja, paarden met jockeys in officiele Grand National-kleuren kaatsten over het bord. Met de paarden Synchronised, Burton Port, Ballabriggs en Arbor Supreme (het gele team) op de eerste startrij ging de finale van start. Iedere rover voor zich nu, over de heggen en waterbak naar de finish.

Van de 18 paarden haalden slechts 6 de finish. Onder weg vond 2/3 van het peloton waterloo op een heg. Paard Roberto Goldback (rover Max Kipp) nam vanaf de start voorsprong, maar uiteindelijk won Junior (rover Cahit Inn) de race met grote overmacht. De foto s worden later op facebook gezet.

Uitslag:
1. Junior (Inn)
2. The Midnight Club (kleine Lent)
3. Treacle (Boschker)
4. Roberto Goldback (Kipp)
5. Mom Mome (Meijerink)
6. Cappa Blue (Bischop)
Rob Lenting
28 februari 2012 om 18:48:24
Het wordt een dolle hilarische boel in het Kralingse stadscafe De Pui.

Verzamelen om 19:30 uur, de eerste blond schuimende Jupilers staan klaar, de teams zullen worden geformeerd.

Rover Erger Je Slechts wordt gespeeld in teams van 4 rovers. Twee dobbelstenen moeten de vaart erin houden, dubbel kans op een 6, net als bij Mens Erger Je Niet een belangrijk getal. Er is een aantal kleine spelregeltoepassingen van kracht om het spel iets meer voor slimme rovers te maken. Uitleg volgt.

Het team dat als eerste eindigt in Rover Erger Je Slechts bezet de eerste startrij tijdens de Big Final. De paardenrace The Grand National, dezelfde pionnen springen over heggen. Opnieuw is de dobbelsteen, nu eentje, scherprechter. Je mag alleen vooruit of slechts 1x per worp opzij. Op de heg en de race is over.

Het roversnest heeft een testmatch gehouden. Van de 16 paarden haalden slechts 4 de finish.

Wie wordt roverbordspelmaster 2012?

Rovers Flem, Hack, Male, Boschker, Oosterhoff, Bischop, Soest, Bie, Govers, Kahyaoglu, Den Hartogh, Kleine Lent, Kip, Kraaij, Bos en Grote Lent zijn er zeker bij. Tetteroo heeft het ook beloofd, Monster komt later. Rover Bruinen misschien.

Wie durft er nog meer? Haast is geboden...
Mark Bruijnen
28 februari 2012 om 13:09:08
Ben bang dat ik mijn aanmelding weer moet intrekken. Heb een aardige griep te pakken, en weet niet of ik donderdag sterk genoeg ben om me ergens aan te ergeren.
Alexander van Verseveld
27 februari 2012 om 11:56:45
Ik kan er helaas niet bij zijn. Tijdens de voorjaarsvakantie (en precies van donderdag op vrijdag) komt er een neefje logeren.
Jacques Nieuwlaat
27 februari 2012 om 09:25:08
Helaas kan ik er donderdag niet bij zijn, moet werken.
Mark Bruijnen
26 februari 2012 om 13:23:13
Ik ben ook van de partij donderdag. Voor de Ronde van Vlaanderen ben ik helaas verhinderd. Daar had ik ook heel graag bij geweest willen zijn.
Martin Monster
25 februari 2012 om 20:12:36
Rover Mart komt op zeker naar de Pui, wel wat later [who cares?] want werk
gijzelt mij tot half negen,negen uur.
Kom alleen voor de kus uiteraard om dan al soezig mijn bed in te kruipen....
Ongewassen natuurlijk met vurige koontjes..
Chris Piguillet
24 februari 2012 om 15:04:22
ZEER tot mijn spijt gaat het me niet lukken erbij te zijn... Desondanks heel veel plezier!

Rombout Wesseling
24 februari 2012 om 09:47:14
Sorry heren, ik zit dan lekker in het zonnetje ;-), maar een ieder die wel aanwezig is veel plezier gewenst!
Bart Govers
24 februari 2012 om 08:40:22
Duncan, Jorn & Bart zijn ook van de partij!!!
Robbie van den Bos
23 februari 2012 om 13:17:15
De first lady krijgt ook een kus van Sinclair, hij is er bij.
Robbie van den Bos
22 februari 2012 om 15:12:09
Via Facebook, Ilja Flem is er bij:

Na Fotofinish blijkt dat Number One Eagle List Flem (1 op 40) wint. Eeuwige roem en kus op wang van de first lady. Natuurlijk doe ik mee.
Karsten van der Kraaij
20 februari 2012 om 15:08:07
Uiteraard!!!!
Michiel Oosterhoff
19 februari 2012 om 22:11:45
Een spel waar geen vaardigheid of kennis voor vereist is: op mijn lijf geschreven! Ik kom graag Big Fella!
Rob Lenting
19 februari 2012 om 16:15:45
Het roversnest heeft vandaag de generale repetitie gespeeld van het eerste roversbordspel. Rover erger je slechts en de Grand National als finale, de winnaar was uiteindelijk Robbie Lenting met het paard Don t Push It.

Donderdag 1 maart aanstaande in het Kralingse Stadscafe De Pui wordt de dobbelsteen geworpen. Een ideale gelegenheid om roverservaringen te delen en nieuwe rovers te leren kennen.

Patrick Hack, Wim van de Male en Bastiaan Boschker hebben zich aangemeld. Waar blijft de rest? Schrijf je in, de avond is pas geslaagd met meer dan 16 deelnemers...