Roversknock-out, laat de secondes maar tikken

Roversknock-out, laat de secondes maar tikken
 

De roversknock-out is toe aan de finale. Hoeveel tijd heeft de winnaar van de Tour de France nodig om in Parijs over de finish te rijden? Alex van Verseveld en Bart Dorresteijn mogen inzenden. Nu al of nog even wachten? De uiterste deadline is zaterdag 23 juli, 23:59 uur!

Het kleurrijke Tourpeloton slingert al bijna twee weken over de Franse wegen. Gestart in de Vendee, langs de kust van Bretagne en Normandi├ź via Le Mans op koers naar Midden-Frankrijk. Nervositeit, regen en wind teisterden de renners, diverse valpartijen lieten botten breken. De heuvels van het Centraal Massief als pittig voorgerecht dunde het peloton verder uit, de renners zijn getekend, vermoeid. En morgen begint de Tour pas echt, dan staan de eerste bergen op het menu. De Pyrenee├źn-reuzen La Hourquette, Col du Tourmalet en de finish op Luz Ardinen wachten geduldig, de lucht is gitzwart. Het peloton telt nog 177 pionnen, de gele trui hangt om de schouders van Thomas Voeckler. De kleine Franse publiekslieveling zit na vandaag (tot en met de 11de etappe, 13 juli) 45 uur, 52 minuten en 39 seconden op de fiets. Hoeveel secondes tikken nog weg voordat het peloton voor de laatste keer de Champs Elysees opdraait? Hoeveel tijd heeft de winnaar van de Tour de France nodig om in Parijs over de finish te rijden? De finalevraag voor de Roversknock-out 2010-2011.

Alleen onze finalisten Alex van Verseveld en Bart Dorresteijn (foto) mogen inzenden. Beide rovers hebben een lange reis naar de finale achter de rug. Eerst werd de ‘cut’ gehaald toen eind september de Ryder Cup centraal stond tijdens de proloog. Hoeveel punten sloeg Europa bij elkaar? Zowel rover Dorresteijn als Van Verseveld voorspelden exact het juiste aantal: 14.5 punten. 30 rovers gingen mee naar de volgende ronde. Een eerste echte schifting volgens de regels van de knock-out, winnaar-gaat-door-verliezer-ligt-eruit, lag in handen van Phil Taylor. Het aantal keer de maximale score van 180 tijdens de PDC World Darts Championship was de vraag. 16 maal vond de absolute dartkoning het belangrijkste vakje met drie pijltjes in een beurt. Alex zat met 32x aan de hoge kant, maar hij bereikte toch de laatste 16, omdat zijn tegenstander Sjaak van der Linde geen inzending deed. Bart moest er meer voor doen en versloeg met 20x een geduchte tegenstander en tevens dartspeler Kees Boshuijer (21x).

Het aantal touchdowns tijdens NFL Super Bowl was het volgende station. Opnieuw een bye voor Van Verseveld (foto), Martin Munter deed geen inzending, terwijl Dorresteijn met 7x opnieuw exact goed gokte. Na het spektakel in Dallas gingen 8 rovertjes in de koker voor de kwartfinales. De winnende tijd van de Boatrace, de jaarlijkse roeiwedstrijd tussen de studenten van Oxford en Cambridge, was de vraag. De winnende boot had 17 minuten en 32 secondes nodig en rover Dorresteijn zat er slechts 1 seconde naast. Tegenstander Nieuwlaat beet in het stof. “Helaas exit op 3 sec. gefeliciteerd aan de halve finalisten”, postte hij licht gedesillusioneerd op het forum. Van Verseveld haalde de semi’s met de slechtste tijd (18:17) van allemaal, maar schakelde Mario Mansveld toch uit. Bart Middeljans (18:05) en Chris Piguillet (17:59) maakten het kwartet halve finalisten compleet. Uiteindelijk zou het aantal aces door Raphael Nadal geslagen op Roland Garros de finale bepalen. Dit keer zat Alex er het dichtste bij. Nadal sloeg er 27, Alex had 30 ingevuld. Er wacht nog slechts 1 vraag, nog 1 stapje, voor we weten wie Knock-outrover 2011 zal worden.

Wie wint twee kaartjes voor het boksgala Bep van Klaveren? De tijd van de winnaar van de Tour de France, dat is zoals gezegd, de laatste vraag. Een vraag die tactiek vereist, nu inzenden of wachten tot het laatste moment, tot na de finish van de 20ste etappe? Inzenden kan onderaan dit artikel via het forum. De absolute deadline is zaterdag 23 juli, de vooravond van de 21ste en laatste etappe, om 23:59 uur! Geen minuut later. Alex en Bart, succes!

Gepubliceerd op 13/07/2011
Aangepast op 13/07/2011
Auteur: Roversnest
 
 
Bart Dorresteijn
29 juli 2011 om 03:25:47
Kan wel janken. Enige mogelijkheid om nog een beetje glans te geven aan een trwurig rover-jaar.
Alex gefeliciteerd! Wel verdiende overwinning.
Op naar volgend jaar. Nieuwe ronden, nieuwe kansen. Bedankt voor het afgelopen rovers-seizoen!
Alexander van Verseveld
26 juli 2011 om 10:38:47
Bart, je was een waardige tegenstander. en het werd ook nog even spannend. Die lui gaan de laatste etappe altijd wat langzamer fietsen, dat was ik even vergeten. Maar goed, ik heb gewonnen met een KO in de allerlaatste ronde. Laat Bep nu maar komen.
Rob Lenting
24 juli 2011 om 17:41:25
Cadel Evans wint de Tour in 86 uur 12 minuten en 22 secondes.

Alexander van Verseveld wint de Roversknock-out!
Rob Lenting
24 juli 2011 om 11:53:59
De finale van de roversknock-out 2011-2012 wordt nog spannend. Met dank aan onze finalisten. In theorie kunnen beide rovers de eer binnen halen. Dat zou niet mooi zijn, moet het roversnest op zoek naar 4 vrijkaarten voor het Bep van Klaveren boksgala.

Alexander van Verseveld: 86:08:29
Bart Dorresteijn: 86:30:00

Wie wint er als er Cadel Evans na 86 uur 19 minuten en 15 secondes over de finish in Parijs rijdt?

Evans heeft tot nu toe 83 uur 45 minuten en 20 secondes op de fiets gezeten.
Alexander van Verseveld
23 juli 2011 om 21:35:20
Als ik de eindtijden van de laatste 10 jaren bekijk, deze afzet tegen het totale te rijden kilometertjes, deze omtover tot een aantal secondes per kilometer om zo een inschatting te maken van de tijd waarop we uiteindelijk uitkomen, dan geeft Excel mij 86:08:29.

Bart, ik ga onder jouw tijd zitten. Wordt het morgen tenminste nog spannend, want Evans zal nu toch echt de Tour winnen.
Bart Dorresteijn
23 juli 2011 om 15:09:06
Je hebt gelijk, maar zit ik net op vakantie in China. Weinig tot geen internet mogelijkehid. Rovers op de BB werkt niet (aandachtspuntje).

Genoeg de underdog positie ingenomen lijkt me: 82.49 van gisteren, uurtje voor vandaag, kleine 3 uur voor morgen. 86 uurtjes en 30 minuten op de kop af!. Succes Alex!!
Alexander van Verseveld
22 juli 2011 om 07:14:42
Hoe langer je wacht, hoe dichter je bij de echte tijd in de buurt komt, dus dat leek mij in ieder geval een goede strategie. Ook jij succes Bart, moge de beste tijd gekozen worden.
Bart Dorresteijn
14 juli 2011 om 04:12:05
toch maar wachten.....wat jij Alex??
Succes in ieder geval!