Semmy Schilt breekt alle records

Semmy Schilt breekt alle records
 

Pakjesavond in Tokyo. Zweetdruppels en bloedspetters kletsen van de bokshandschoenen. De K1 fighters slaan en schoppen erop los. Semmy Schilt is onze man. Binnen zes minuten slaat hij drie tegenstanders KO, een record…

Televisie op zondagavond. Voor de sportliefhebber veel bewegende beelden vanuit alle hoeken van de wereld. Twente wint van NEC, Juventus van Inter, Barcelona en Real Madrid maken geen fout. Ronald Koeman is ontslagen en met dat sportnieuws weten onze voetbalkenners Jack van Gelder en Hugo Borst de late zondagavond te vullen. Op het andere net bereiden de schaatsers zich voor op de Olympische Spelen. In het Canadese Calgary vliegt Sven Kramer over het ijs, zoeken de Nederlandse dames naar vorm, maar geen nieuws over Semmy Schilt. Op teletekst dan misschien? Geen aankondiging op 601, maar pagina 635 vertelt ons inderdaad dat de 36 jarige Rotterdammer voor de vierde keer wereldkampioen is geworden. Een evenaring van het record van Ernesto Hoost, die in de Yokohama Arena in 1997, 1999, 2000 en 2002 de beste was.

Sem was in de kwartfinale snel klaar met Jerome Le Baner, de inzet van onze roversknock-out. Al na 1 minuut en 27 seconden ging de Fransman definitief door de knietjes. Later op de avond gaf Remy Bonjaski in de halve finale iets meer weerstand, maar de geboren Surinamer zag ook in de eerste ronde het licht al uitgaan. In de finale moest Semmy Schilt het opnemen tegen de Marokkaan Badr Hari. Hari had indruk gemaakt in de voorrondes door zijn tegenstanders snel en met speels gemak tegen het canvas te slaan. Ook in de finale ging Hari furieus van start, maar na niet meer dan een minuutje lette hij even niet op. Met een doffe dreun landde de handschoen van Schilt op zijn gezicht. Een klap die Hari niet meer te boven zou komen. Hij stond nog twee keer dapper op, maar een derde keer werd teveel: knock-out. Schilt is een ware kampioen. Hij had geen jury nodig, in 5 minuten en 53 secondes drie tegenstanders tot meer dan de toegestane acht tellen rust gedwongen, een record!

In de tussenronde van de roversknock-out ging het alleen om het kwartfinale gevecht tegen Jerome Le Baner. De Franse reus was geen partij dus de 11 rovers die Sem Schilt hadden ingevuld gaan door naar de laatste 32. Yuri Bouwman, Bart Govers, Jorn van der Bie, Rob en Wilko Smit, Jeroen Kloet, Koos Warnaar, Marhijs van Swieten, Wim Moerman, Kees van den Burg en Martin Monster overwinteren en zitten eind januari in de koker voor de loting. De NFL SuperBowl American Football is dan scherprechter voor wie doorgaan naar de laatste 16 en in de race blijft voor een plek in de prestigieuze finale.

Gepubliceerd op 06/12/2009
Aangepast op 06/12/2009
Auteur: Roversnest