Snowboardsensatie in Kreischberg

Snowboardsensatie in Kreischberg
 

Welke rover herinnert zich niet de snowboardcross in Sochi?! Het WK ditmaal: wie pakt het goud? Het deelnemersveld van het WK is nog niet gepubliceerd, maar alle toppers in de World Cup van vorig seizoen staan in de lijst.

Welke rover herinnert zich niet de snowboardcross in Sochi?! Het spannendste onderdeel van de winterspelen had plaats op een wildemansbaan in de sneeuw. Het WK ditmaal: wie pakt het goud? Het deelnemersveld van het WK is nog niet gepubliceerd, maar alle toppers in de World Cup van vorig seizoen staan in de lijst.

Een korte op het evenement tijdens de Olympische Spelen. De deadline is donderdag 15 januari. Succes!

Gepubliceerd op 08/01/2015
Aangepast op 06/07/2018
Auteur: Roversnest
 
 
Pieter den Hartogh
18 januari 2015 om 09:42:35
Luca Matteotti heeft vrijdag de wereldtitel op het onderdeel snowboardcross gepakt. De Italiaan bleef in de finale in het Oostenrijkse Kreischberg de Canadees Kevin Hill (zilver) en de Amerikaan Nick Baumgartner (brons) voor. Nate Holland, eveneens uit de Verenigde Staten, eindigde in de finale als vierde.
Bij de vrouwen ging de wereldtitel naar de Amerikaanse Lindsey Jacobellis. Zij troefde in de eindstrijd de Française Nelly Moenne-Loccoz af, die tweede werd. Brons was er voor de Italiaanse Michela Moioli, waardoor Alexandra Jekova uit Bulgarije met lege handen achterbleef.

Bell Berghuis wist zich donderdag in de kwalificaties niet bij de beste acht vrouwen te scharen en deed daardoor niet mee aan de finalerondes.