WC Rugby QF

WC Rugby QF
 

De Vragen

1. Engeland - Australië list
  • Australië wint
  • Engeland wint
Nieuw-Zeeland - Ierland list
  • Ierland wint
  • Nieuw-Zeeland wint
Wales - Frankrijk list
  • Frankrijk wint
  • Wales wint
Japan - Zuid-Afrika list
  • Japan wint
  • Zuid-Afrika wint

Het Evenement

De Japanse rugbyers hebben voor het eerst in de historie de kwartfinales van het WK rugby bereikt. Het afsluitende groepsduel met Schotland werd met 28-21 gewonnen.

 

Na een minuut stilte voor de slachtoffers van de orkaan Hagibis viel er veel te genieten voor de Japanse fans in Yokohama. Winger Kenki Fukuoka was de grote man bij de Japanners met twee knappe try’s, één net voor en één net na rust. De Schotten knokten zich na een 28-7 achterstand nog wel terug, maar in de laatste minuten was de pijp leeg.

Japan, dat eerder Ierland al verrassend versloeg, gaat als groepswinnaar door en treft volgende week zondag bij de laatste acht Zuid-Afrika. Schotland moet zijn koffers pakken. Pool A, met gastland Japan, was de enige groep waarin nog werd gestreden voor een plek in de KO-fase van het toernooi. In Pool C (Engeland en Frankrijk), Pool D (Wales en Australië) kenden de rugby-grootmachten weinig tegenstand op weg naar de kwartfinales.

De orkaan Hagibis die Japan teistert, heeft het schema van het WK flink in de war gegooid. Het groepsduel tussen Namibië en Canada, dat zondag in Kamaishi gespeeld zou worden, werd geschrapt. Beide landen waren al uitgeschakeld. Eerder werden de topper tussen Engeland-Frankrijk en het duel tussen Nieuw-Zeeland en Italië al schriftelijk afgedaan.

Italië was daardoor uitgeschakeld, al was een ruime zege nodig om de titelverdediger nog uit de kwartfinales te houden. Zeer onwaarschijnlijk dat het zou lukken, maar daarom nog wel een opmerkelijke beslissing van de organisatie om het duel te schrappen ipv uit te stellen.

 

Mooie affiches:
Engeland – Australië (19 oktober)
Nieuw-Zeeland – Ierland (19 oktober)
Wales – Frankrijk (20 oktober)
Japan – Zuid-Afrika (20 oktober)

 

Vraag 12 in de jacht op de Glazen Bol vraagt welke 4 landen zich voor de halve finales gaan plaatsen. Rover Bart van Pruissen schreef 4 jaar geleden bijna geschiedenis door de Schotten ten koste van Australie de halve finales te laten halen. Een grote dwaling van de scheidsrechter, de Aussies kregen vlak voor tijd een onterechte strafschop, deed anders beslissen: geen 20 punten voor ons Bartje.

 

Hoe zal het dit jaar gaan?

Het Spel

Alle inzendingen en waardes
Deadline: 18 oktober 2019 om 23:59:59
Gepubliceerd op 08/09/2019
Aangepast op 14/10/2019
Auteur: Roversnest