Van der Bie pakt vijfde 20-punter dit seizoen

Van der Bie pakt vijfde 20-punter dit seizoen
 

“Ik werd gek!”, roept rover Jorn van der Bie. Niet omdat Neptune Collogne de Grand National had gewonnen, maar omdat hij 20 punten mocht bijschrijven. Het komt op hetzelfde neer, het een sluit het ander niet uit, of zoiets. Abracadabra? Lees het interview…

Neptune Collonges heeft de 165ste editie van de Grand National gewonnen. De 11-jarige ruin passeerde de finishlijn van de meest prestigieuze steeple chaise ter wereld met de kleinste voorsprong ooit. Er was fotofinish nodig om hem van runner-up Sunnyhillboy te onderscheiden. Neptune Collognes behoorde niet tot de favorieten. Ook onder de rovers niet. Het paard werd slechts 1 keer gekozen en Jorn van der Bie deed dat zonder na te denken. Hij was het zelfs al weer vergeten. “Ik had gisteravond een feestje en zag de naam wel op teletekst”, herinnert Jorn zich nog, “maar er ging toen nog geen lichtje branden.” De diehard 20-punten jagers onder ons krabben zich nu vast achter de oren, zuchten ongetwijfeld vol onbegrip. Het is in ieder geval niet het meest romantisch beeld van een ultieme eindeloze jacht naar het hoogst haalbare. Jorn vertelt zijn verhaal met droge ogen. Enthousiast, dat is hij gelukkig wel!

“Pas toen vanmorgen de telefoon rinkelde, wist ik het”, bekent hij, “rover Bart hing aan de lijn met de eerste felicitaties. Ik werd gek! Ik had nog nooit eerder het gevoel van een 20 punter mogen ervaren, maar ik kan je vertellen: het is heerlijk! Alsof Feyenoord weer kampioen is geworden, alsof je vrouw het volledig snapt dat je die rode sportauto zonder enig overleg hebt gekocht, alsof je na een zondagochtend, nou ja, jullie snappen het toch wel? Het is in 1 woord geweldig!”

Van der Bie is gelijk verlost van de hatelijke 0 punten. Die nul kan zo halverwege het seizoen toch tot enige stress leiden. “Tja, er zijn veel bekenden van mij onder de 1000 rovers. Stuk voor stuk deden ze het beter dan ik. Wanneer ik er eentje een keer ontmoette, dan voelde ik gelijk die blik. Je wordt toch een beetje weggezet als loser. Het respect wat ik als sportkenner had opgebouwd, is in sneltreinvaart afgebrokkeld. Dus ja, die 0 knaagde behoorlijk. Zelfs rover Ilja Flem -hij is de laatste jaren een goede sparringspartner geweest- wist me ineens niet meer te vinden. Hij vergat haast m’n 40e verjaardag. Gelukkig maken deze 20 punten alles goed.”

Van der Bie steeg van plek 93 naar de gedeelde vierde plaats in de tussenstand. Een mooie sprong, maar 1x 20 punten, dat is dit seizoen lang niet genoeg voor de hoofdprijs. Hoe verder? “Ik kan nu niet anders dan voor de titel gaan”, stelt Jorn strijdlustig, “de eerstvolgende vraag gaat over de NBA. Basketbal is en blijft een blinde vlek voor mij, ik zal daar waarschijnlijk geen punten gaan pakken. Mijn grootste kansen liggen toch op het voetbalvlak. De CL finale tussen Real en Barca zal volgens mij allesbeslissend zijn. Daar ga ik toeslaan. Het lijkt me trouwens een mooie wedstrijd om met zoveel mogelijk rovers live te gaan bekijken. Ergens in een cafĂ©, waar bier en sterke verhalen voorhanden zijn. Hopelijk tot dan!” Proost.

Gepubliceerd op 15/04/2012
Aangepast op 15/04/2012
Auteur: Roversnest
 
 
Ilja Flem
17 april 2012 om 10:35:40
Dus je gaat binnenkort toch die rode sportauto kopen zonder enig overleg met Eliane?

Alvast gefeliciteerd met je 41ste verjaardag en pak die bol hè. Proost!