Verliefd op rugby? Ja hehe!

Verliefd op rugby? Ja hehe!
 

Het roversnest is verliefd. Al een tijdje hoor! Rugby is met voorsprong het meest roverswaardig. Volgende week gaan ze weer los, de beste rugby-spelers van Europa!

Het roversnest is verliefd. Al een tijdje hoor! Rugby is met voorsprong het meest roverswaardig. Volgende week gaan ze weer los, de beste rugby-spelers van Europa! 6 Nations, het prestigieuze rugby-evenement staat ieder jaar op onze kalender. Welk land pakt de cup en welk team moet de ‘Wooden Spoon’ in de prijzenkast bijzetten? Kortom de nummer 1 en nummer laatst worden gevraagd. Het jaar dat Frankrijk zesde werd was een goede voorspelling 20 punten waard geweest.

Rugby is zo mooi! Je moet echt even kijken. Wegdromen op het perron van Rotterdam CS of achter je computer op het werk voordat het MT-overleg begint. Vliegende ovale ballen, rondvliegende klei, kletsende schouders, een grimas of een brul. Zie hier: Wales trapt af op vrijdag 6 februari tegen Engeland, de deadline dus donderdag 5 februari aanstaande. Succes!

Gepubliceerd op 28/01/2015
Aangepast op 06/07/2018
Auteur: Roversnest
 
 
Rob Lenting
4 april 2015 om 11:08:30
RUGBYSPORT IS SCHIITTEREND: WAT KAN IK ZEGGEN?

Tjongejonge, wat is er weer strijd geleverd! Ik heb 7 wedstrijden gezien, geen een heeft me verveeld.

Rugbysport is schitterend. De spelregels kloppen, de scheidsrechter wordt gerespecteerd en de spelers zijn geen huilebalken. En het publiek staat op de banken, op een positieve manier.

De BBC weet sport met klasse te verslaan. Fantastische zaterdagmiddagen beleefd met de laatste wedstrijd Engeland-Frankrijk op Twickenham als absoluut hoogtepunt. Maar ook Schotland-Italie en Wales-Ierland was smullen van begin tot einde.

Dit jaar zelfs naar Parijs geweest. Frankrijk-Wales in Stade France. Samen met vriend en tevens groot rugbyfan Michiel Oosterhoff. Uitverkocht, de thalys bracht ons heen en weer terug. Mooi weekendje.

Nee, voor wie nog niet is gegrepen door het 6Nations virus. Nou ja, wat kan ik zeggen.

Ierland wint op doelsaldo en prolongeert de titel. Schotland krijgt de Wooden Spoon toe. Geen punten voor Robbie Lenting.

Wie wel? 2.9 punten voor Alex Kroon, Ben van den Berg, Kees Boshuijer, Leon Weltings, Paul Steijger, Wilko Smit en Gino d Onorio. Die laatste puntenpakker is niet gunstig.

Gino nu aan kop een KNVB-rovers-onderonsje. Kost me waarschijnlijk een etentje.
Rob Lenting
4 april 2015 om 10:50:59
telegraaf.nl, 21 mrt 2015

IERSE RUGBYERS KAMPIOEN 6 NATIONS

De Ierse rugbyers zijn zaterdag kampioen geworden in het prestigieuze zeslandentoernooi. De ploeg eindigde samen met Engeland en Wales bovenaan met vier zeges uit vijf duels, maar won op basis van het aantal gescoorde punten.

Dat waren er zes meer dan de Engelse ploeg en tien meer dan Wales. Het Six Nations Championship beleefde zelden een spannender slot. Wales opende in Rome de laatste speelronde met een enorme zege op Italië: 61-20. Ierland rekende daarna in Edinburgh stevig af met Schotland (40-10) en passeerde Wales in de stand.

Het kwam aan op de kraker tussen Engeland en Frankrijk op Twickenham. De Engelse ploeg moest met 26 punten verschil winnen om Ierland van de titel te houden en slaagde daar bijna nog in ook. Door een try van Jack Nowell vijf minuten voor tijd was de stunt nog mogelijk, maar het wanhoopsoffensief van de Engelse ploeg leidde niet tot die benodigde laatste try.

-Die wedstrijd van Engeland was bijna mijn dood. Wat een spanning-, biechtte de Ierse bondscoach Joe Schmidt op. -Gelukkig bood de Franse ploeg precies genoeg tegenstand. Ik voelde tegelijkertijd sympathie voor de Engelsen, want ze speelden geweldig.-
Rob Lenting
7 februari 2015 om 11:30:52
fok.nl, 6-2-3025, 23:51 uur

ENGELAND OPENT SIX NATIONS MET ZEGE IN WALES

De rugbyers van Engeland hebben hun eerste duel in de Six Nations weten te winnen. In Cardiff werd thuisploeg Wales met 16-21 verslagen.

De thuisploeg vloog uit de startblokken en leidde na zeven minuten met 10-0. Rhys Webb scoorde een try en Leigh Halfpenny schoot een conversie en penalty tussen de palen. De Engelsen knokten zich echter terug in de wedstrijd, al stonden ze bij rust nog wel met 16-8 achter.

Jonathan Joseph bracht snel na de rust de spanning helemaal terug met een try. George Ford schoot de Engelsen vervolgens naar de winst door de conversie en twee strafschoppen te benutten.

De geboren Nederlander Tim Visser, die vorig jaar de Six Nations moet overslaan vanwege een beenbreuk, komt zaterdag met Schotland in actie tegen Frankrijk. Titelverdediger Ierland speelt tegen Italie.