Vrolijke Grol is niet langer interessant

Vrolijke Grol is niet langer interessant
 

Henk Grol is geblesseerd. Of hij mee kan doen aan het WK Judo in Rotterdam is onzeker. Sport is keihard, vrolijke Grol is niet langer interessant. ‘Hoe ver komt Grim Vuijsters?’ zo luidt de nieuwe vraag. En natuurlijk Edith Bosch. Twee aparte vragen, deadline aanstaande vrijdag…

Henk Grol is geblesseerd. De 24 jarige judoka uit Haarlem beslist maandagavond of hij mee zal doen aan het WK Judo te Rotterdam. Te laat. En al zou hij meedoen, tegenstanders weten nu zijn zwakke plek. Kans op eremetaal is niet zo groot meer. Sport is keihard, vrolijke Grol is niet langer interessant. De Glazen Bol richt haar pijlen vanaf vandaag op Grim Vuijsters. De gezette Brabander kwam vorig jaar meer malen in het nieuws als lastige luis in de pels van Dennis van der Geest. Vuijsters wilde naar de Olympische Spelen in Peking en had daar naar eigen zeggen ook recht op. De rechter besloot anders, Van der Geest ging. Zonder succes overigens en nu de meest populaire Nederlandse judoka op tijd is gestopt met sporten, ligt de weg voor de nog jeugdige Vuijsters helemaal open. Grim kan eindelijk op jacht en komt op het WK op de laatste dag in actie. De zondag waarover Grol ongetwijfeld ook maanden heeft gedroomd. De dag waarop de gouden medaille glinstert in de spotlampen van sportpaleis Ahoy’.

De winnaar van de roversknock-out vorig jaar, Rein van Leeuwen, zit zondag op de tribunes. Hij won twee vrijkaarten voor de prestigieuze judo-titelstrijd in een uitverkocht Ahoy’. Edith Bosch is dan al klaar. Een dag eerder komt Nederlands beste judoka in actie. Enig idee hoe lang haar erelijst is? Vanaf 2001 veroverde ze wereldbekers over de hele wereld. Ze vocht in Osaka, Praag, Boedapest en Parijs, veroverde de wereldtitel in Cairo (2005), behaalde zilver in Athene (Olympische Spelen 2004) en brons in Peking (OS 2008). Een echte wereldtopper die aanstaand weekend tot de Nederlandse favorieten behoort voor eremetaal. Maar bij judo weet je het nooit. Even niet scherp in de eerste ronde en het toernooi kan in een paar seconden voorbij zijn. Schoudertjes op de mat, einde oefening. Einde van een droom waar je maanden voor hebt getraind.

Twee vragen staan voor de Glazen Bol centraal. Twee aparte vragen, dus twee aparte kansen op 20 punten. Hoe ver komt Edith Bosch? En hoe ver komt Grim Vuijsters? In Rotterdam worden alle partijen per gewichtsklasse op 1 dag uitgevochten. De winnaar gaat naar de volgende ronde, de verliezer is klaar of maakt nog een kans op brons. De verliezer heeft namelijk recht op een herkansing als de judoka waarvan is verloren de halve finales haalt. Op het einde van de dag wacht voor de absolute winnaar vanzelfsprekend de gouden medaille, eenmaal verbannen naar de herkansingen is een bronzen medaille het maximaal haalbare. De verliezers van de halve finales vechten ook voor brons. Er worden zo per gewichtsklasse twee bronzen medailles uitgereikt. Binnen de judosport is naast goud, zilver en brons (2x) ook een vijfde (2x) of een zevende plaats (2x) een eervolle vermelding waard. De erelijsten van Grim en Edith zijn op onze web-site te vinden. Maak een keuze voor vrijdagavond 23:59 uur, succes.

Gepubliceerd op 22/08/2009
Aangepast op 22/08/2009
Auteur: Roversnest
 
 
Wilko Smit
26 augustus 2009 om 21:54:06
heel wat anders...

Ooit wel eens een "dubbele Karsten" gezien.

Ik denk dat het in de toekomst een vorm gaat worden bij het kunstschaatsen.

Het onstaan vandaag gezien bij het squashen, het gaat zo;

De rijder maakt wat vaart, maakt een draaiende beweging met de linkerarm, gooit zijn/haar hoofd achterover, maakt een slaande beweging met zijn/haar rechterarm, in een springende beweging (niet vergeten de linkerbeen naar achter te gooien), het zeer belangrijk om de slaande beweging zo te maken dat het een mis-slaande beweging is. De rijder sluit af met een verbaasd gezicht en afvragend waar het fout ging.